Dzięki byłam, czytałam Ja nie wiem, swojego jeszcze nie mam. Mogę trochę od teściowej przytargać, ale to kropla w morzu. M jeżdzi prawie co tydzień do Łodzi, to mógłby przywozić. Chciałam zasiać zielony nawóz na to klepisko z przodu domu i jesienią dopiero robić trawnik, ale M jakoś źle na to patrzy. On chce już wiosną trawę, więc wpadłąm na pomysł, że kupię dobrej ziemi, wymieszam z rodzimą, a do tego dam jeszcze kompost i zasiejemy tą trawę Poza tym humus do trawnika kupiony, może będzie dobrze
Odpisałam w sprawie kompostu- jesli nie potrzebujesz dużych ilości to jak dla mnie warto sobie przy okazji po parę worków przywieźć Kompost jak kompost - nigdy nie miałam takiego swojego więc nie mam do czego porównać. Worki są bardzo estetyczne zielone nie będą się mocno rzucały w oczy
No to super. Ja tez znawcą nie jestem, potrzebuję dobrej ziemi i kompostu, więc też się skuszę i wyślę M po woreczki Do trawnika z przodu też potrzebuję
Kupowałam tam kompost Ja znawcą nie jestem ... jak dla mnie jest ok Można taki kompost dawać w dołek nowym roślinom ... ja planuję też przesypać nim trawnik
Spróbuj co Ci szkodzi ... worek 20kg to koszt ok 4zł
Nowa rabata już zaprojektowana z dużą pomocą magnolii
Jeśli chodzi o eMa to trochę go rozumiem bo ma sporo zaplanowanej pracy nie tylko ogrodowej na ten sezon ... ale znowu ja to niecierpliwa jestem ... rzadko mówię "trudno" zawsze staram się znaleźć argumenty żeby przekonać do swojego pomysłu ale wczoraj mi nie poszło ... chociaż nie martwię się jakoś szczególnie bo to było na razie takie naszkicowanie całej sytuacji ... eM nic nie wiedział o planach związanych ze ścianką ... teraz dopiero oswaja się z moim pomysłem ... jak zacznie zadawać pytania o wymiary, pompę, wylewkę czyli zacznie zagłębiać się w szczegóły to już będzie dobrze Liczę na to