Matko, ile stron natrzaskanych
Znowu na tapecie jakaś rabata?
M się nie przejmuj, ja zawsze mówię: "no trudno" i odchodzę nie kłócąc się, po pewnym czasie sam zaczyna robić, to czego miał nie robić
Jeszcze jedno: Przed chwilą Krysia napisała, że kupowałaś kompost na Sanitariuszek? Można coś z tego zrobić? Bo M często jeździ do Łodzi, to mógłby mi po kilka worków przywozić
Tylko, że ja chciałam zrobić to co trzeba w tym sezonie i dopiero potem oddać się przyjemności podziwiania Mamy jeszcze tyyyle pracy, że i tak w tym roku nie ma mowy o dłuższym odpoczynku ... planowałam zrobić wszystko za jednym zamachem ... no a okazuje się, że dla eMa to za dużo jednak
Ale zawsze jeszcze może zmienić zdanie
Gdzieś mi się już obiło o uszy, że buki późno ruszają ... jeśli tylko w marcu temperatury będą sprzyjające to szykuję się na przesadzanie Myślę, że na święta buczek będzie już miał nową miejscówkę i może nawet godne mu "towarzystwo"
Nowa rabata już zaprojektowana z dużą pomocą magnolii
Jeśli chodzi o eMa to trochę go rozumiem bo ma sporo zaplanowanej pracy nie tylko ogrodowej na ten sezon ... ale znowu ja to niecierpliwa jestem ... rzadko mówię "trudno" zawsze staram się znaleźć argumenty żeby przekonać do swojego pomysłu ale wczoraj mi nie poszło ... chociaż nie martwię się jakoś szczególnie bo to było na razie takie naszkicowanie całej sytuacji ... eM nic nie wiedział o planach związanych ze ścianką ... teraz dopiero oswaja się z moim pomysłem ... jak zacznie zadawać pytania o wymiary, pompę, wylewkę czyli zacznie zagłębiać się w szczegóły to już będzie dobrze Liczę na to
Fire Island rośnie bardzo pomału, co może być atutem jesli ma dłużej trzymać fason na rabacie.
Widać na zdjęciach wyraźną różnicę w kolorze - Sun Power jest limonkowa cały sezon. Fire Island żółta.
Obie hosty średnich rozmiarów, niezbyt intensywnie rosnące, aczkolwiek Fire to powolniak ewidentny