Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Dominika11 07:32, 18 lut 2016

no no wygląda super będzie na co patrzeć
popcorn 07:58, 18 lut 2016

Zaglądam, pozdrawiam!
AnnaCh 08:34, 18 lut 2016

Matko, ile stron natrzaskanych
Znowu na tapecie jakaś rabata?
M się nie przejmuj, ja zawsze mówię: "no trudno" i odchodzę nie kłócąc się, po pewnym czasie sam zaczyna robić, to czego miał nie robić

Jeszcze jedno: Przed chwilą Krysia napisała, że kupowałaś kompost na Sanitariuszek? Można coś z tego zrobić? Bo M często jeździ do Łodzi, to mógłby mi po kilka worków przywozić
ren133 09:08, 18 lut 2016

Kacha123 napisał(a)

Nie ma co się spinać. Tyle pracy już za Wami. Zrobicie sobie najwyżej przerwę na podziwianie tego, co już jest

Tylko, że ja chciałam zrobić to co trzeba w tym sezonie i dopiero potem oddać się przyjemności podziwiania Mamy jeszcze tyyyle pracy, że i tak w tym roku nie ma mowy o dłuższym odpoczynku ... planowałam zrobić wszystko za jednym zamachem ... no a okazuje się, że dla eMa to za dużo jednak
Ale zawsze jeszcze może zmienić zdanie
ren133 09:12, 18 lut 2016

Margarete napisał(a)

Nie wiem jak twój ruszy ale mój buczek trikolor rusza stosunkowo późno, inne liściaste już mają początki listków a buk i perukowiec stoją bezlistne. Początkowo myślałam że przemarzły a potem już się przyzwyczaiłam że one tak mają.
Masz spoko czas do przesadzenia po połowie marca.

Gdzieś mi się już obiło o uszy, że buki późno ruszają ... jeśli tylko w marcu temperatury będą sprzyjające to szykuję się na przesadzanie Myślę, że na święta buczek będzie już miał nową miejscówkę i może nawet godne mu "towarzystwo"
ren133 09:13, 18 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
no no wygląda super będzie na co patrzeć

A chodzi o ostatnio zaplanowaną rabatę z bukami czy o ściankę?
ren133 09:16, 18 lut 2016

popcorn napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam!

A znalazłaś może zdjęcie hosty?
popcorn 09:20, 18 lut 2016

jest, zobacz jaka dziura pod nią :/

ren133 09:40, 18 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Matko, ile stron natrzaskanych
Znowu na tapecie jakaś rabata?
M się nie przejmuj, ja zawsze mówię: "no trudno" i odchodzę nie kłócąc się, po pewnym czasie sam zaczyna robić, to czego miał nie robić

Jeszcze jedno: Przed chwilą Krysia napisała, że kupowałaś kompost na Sanitariuszek? Można coś z tego zrobić? Bo M często jeździ do Łodzi, to mógłby mi po kilka worków przywozić

Nowa rabata już zaprojektowana z dużą pomocą magnolii
Jeśli chodzi o eMa to trochę go rozumiem bo ma sporo zaplanowanej pracy nie tylko ogrodowej na ten sezon ... ale znowu ja to niecierpliwa jestem ... rzadko mówię "trudno" zawsze staram się znaleźć argumenty żeby przekonać do swojego pomysłu ale wczoraj mi nie poszło ... chociaż nie martwię się jakoś szczególnie bo to było na razie takie naszkicowanie całej sytuacji ... eM nic nie wiedział o planach związanych ze ścianką ... teraz dopiero oswaja się z moim pomysłem ... jak zacznie zadawać pytania o wymiary, pompę, wylewkę czyli zacznie zagłębiać się w szczegóły to już będzie dobrze Liczę na to
Toszka 09:46, 18 lut 2016

Sun Power

popcorn napisał(a)
Mam te fire island, zupełnie nie rośnie, do tego jako jedyną gryzie jakaś nornica ciekawe czy na wiosnę jeszcze coś zostanie i wyjdzie z ziemi?
piękna jest

Fire Island rośnie bardzo pomału, co może być atutem jesli ma dłużej trzymać fason na rabacie.
Widać na zdjęciach wyraźną różnicę w kolorze - Sun Power jest limonkowa cały sezon. Fire Island żółta.
Obie hosty średnich rozmiarów, niezbyt intensywnie rosnące, aczkolwiek Fire to powolniak ewidentny