Odpisałam w sprawie kompostu- jesli nie potrzebujesz dużych ilości to jak dla mnie warto sobie przy okazji po parę worków przywieźć Kompost jak kompost - nigdy nie miałam takiego swojego więc nie mam do czego porównać. Worki są bardzo estetyczne zielone nie będą się mocno rzucały w oczy
Dzięki byłam, czytałam Ja nie wiem, swojego jeszcze nie mam. Mogę trochę od teściowej przytargać, ale to kropla w morzu. M jeżdzi prawie co tydzień do Łodzi, to mógłby przywozić. Chciałam zasiać zielony nawóz na to klepisko z przodu domu i jesienią dopiero robić trawnik, ale M jakoś źle na to patrzy. On chce już wiosną trawę, więc wpadłąm na pomysł, że kupię dobrej ziemi, wymieszam z rodzimą, a do tego dam jeszcze kompost i zasiejemy tą trawę Poza tym humus do trawnika kupiony, może będzie dobrze
Aniu ja kupowałam kompost na sanitariuszek. napewno bardziej się opłaca przyjechać z przyczepką, może rano by ja tam zostawiał a na powrocie zabrał razem z kompostem?
u mnie też mialam wrażenie że słaba gleba to najpierw polalismy humusem, potem cienka warstwa kompostu i posialismy. teraz będzie pierwsze nawożenie
Aniu też musimy ziemię kupić, ale chyba z kompostu zrezygnuję.
Dobra ziemia i dobra odmiana trawy.
Najpierw chciałam trawę z rolki tak jak na pierwszej części ogrodu, ale jednak nie, trawa z rolki = wieczne lanie wodą.
Ogrodnik polecił nam trawę, nie pamiętam teraz jaka to jest, ale dam Ci znać. Jest dobra i wytrzymała. U znajomych robił i mają super trawnik