Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Dominika11 21:13, 16 lut 2016

na pewno
olga80 10:47, 17 lut 2016

Aniu macham
paula23 11:27, 17 lut 2016

Aż zazdroszczę wiosny u mnie szaro i ponuro
MirellaB 12:42, 17 lut 2016

Ania zajrzyj do Joli z lawendowego str.1067 fotki i donice widać, może takie byś chciała
Kawa 12:43, 17 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Ania zajrzyj do Joli z lawendowego str.1067 fotki i donice widać, może takie byś chciała

piękne donice ma Jola
AnnaCh 09:02, 18 lut 2016

Dominika, czekam na kiełki

Tereniu, odmachuję, dopiero dzisiaj, ale zawsze

Paula, u mnie teraz też brzydko, czekam na lepsze dni.

Mirelka byłam, widziałam już kiedyś te donice. Śliczne. Ja się zastanawiam jeszcze nad takimi z technorattanu.

Kamila, to prawda śliczne
ren133 10:41, 18 lut 2016

Odpisałam w sprawie kompostu- jesli nie potrzebujesz dużych ilości to jak dla mnie warto sobie przy okazji po parę worków przywieźć Kompost jak kompost - nigdy nie miałam takiego swojego więc nie mam do czego porównać. Worki są bardzo estetyczne zielone nie będą się mocno rzucały w oczy
AnnaCh 10:46, 18 lut 2016

ren133 napisał(a)
Odpisałam w sprawie kompostu- jesli nie potrzebujesz dużych ilości to jak dla mnie warto sobie przy okazji po parę worków przywieźć Kompost jak kompost - nigdy nie miałam takiego swojego więc nie mam do czego porównać. Worki są bardzo estetyczne zielone nie będą się mocno rzucały w oczy
Dzięki byłam, czytałam Ja nie wiem, swojego jeszcze nie mam. Mogę trochę od teściowej przytargać, ale to kropla w morzu. M jeżdzi prawie co tydzień do Łodzi, to mógłby przywozić. Chciałam zasiać zielony nawóz na to klepisko z przodu domu i jesienią dopiero robić trawnik, ale M jakoś źle na to patrzy. On chce już wiosną trawę, więc wpadłąm na pomysł, że kupię dobrej ziemi, wymieszam z rodzimą, a do tego dam jeszcze kompost i zasiejemy tą trawę Poza tym humus do trawnika kupiony, może będzie dobrze
anna_t 11:21, 18 lut 2016

Aniu ja kupowałam kompost na sanitariuszek. napewno bardziej się opłaca przyjechać z przyczepką, może rano by ja tam zostawiał a na powrocie zabrał razem z kompostem?
u mnie też mialam wrażenie że słaba gleba to najpierw polalismy humusem, potem cienka warstwa kompostu i posialismy. teraz będzie pierwsze nawożenie
MirellaB 15:44, 18 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Dzięki byłam, czytałam Ja nie wiem, swojego jeszcze nie mam. Mogę trochę od teściowej przytargać, ale to kropla w morzu. M jeżdzi prawie co tydzień do Łodzi, to mógłby przywozić. Chciałam zasiać zielony nawóz na to klepisko z przodu domu i jesienią dopiero robić trawnik, ale M jakoś źle na to patrzy. On chce już wiosną trawę, więc wpadłąm na pomysł, że kupię dobrej ziemi, wymieszam z rodzimą, a do tego dam jeszcze kompost i zasiejemy tą trawę Poza tym humus do trawnika kupiony, może będzie dobrze

Aniu też musimy ziemię kupić, ale chyba z kompostu zrezygnuję.
Dobra ziemia i dobra odmiana trawy.
Najpierw chciałam trawę z rolki tak jak na pierwszej części ogrodu, ale jednak nie, trawa z rolki = wieczne lanie wodą.

Ogrodnik polecił nam trawę, nie pamiętam teraz jaka to jest, ale dam Ci znać. Jest dobra i wytrzymała. U znajomych robił i mają super trawnik