Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 08:04, 17 cze 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Wygląda na derenia. Łodygi zielonkawe?

Gosiu też mi na derenia wygląda a łodygi ma zielone.
Przerabianie ogródka pod swój gust 07:46, 17 cze 2020

Do góry
Musielismy to zrobic, bo elewacje juz od 8 lat chcemy zmienic,balkon trzeba bylo malowac z rusztowaniem a i tak go nie uzywalismy. Do tego to strona wschodnia i deszcz nam padal do srodka. Pokoj syna jest teraz maly i przez ten balkon dosyc ciemny. Dojda okna dachowe i pokoje sie powieksza i sciana przesunie na zewnatrz. W kazdym pokoju dojdzie pare metrow. I problem balkonu odpadnie.
Tak wyglada moja sypialnia obecnie
Mus owocowy w miejskiej dżungli 07:35, 17 cze 2020

Do góry
Dzisiejszy obrazek - róże widziane z góry
I wiśni zamierają gałązki, co widać na zdjęciu. Biedne te moje drzewa owocowe. Już w zeszłym roku pozbyliśmy się śliwy. Wolałabym o nie powalczyć, ale nie wiem czy się uda. Pryskaliśmy czymś na grzyby, ale jakoś nie widać, że to coś pomogło.

i

Ogród do odnowy 07:30, 17 cze 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Dziś pokazał pierwszy kwiatek i zaczyna powoli lekko zielenić listki

Uwielbiam takie klimaty Ladnie sie hakone z bodziszkiem komponuja.
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 07:24, 17 cze 2020

Do góry
Dzień dobry z dębowego lasu cd lata w różnych ujęciach
Pierwsze morele w tym roku posadzone drzewko

Ogród bez reguł 07:17, 17 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

Ale lista fajna!
Jak ściąga na maturę
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:09, 17 cze 2020

Do góry
Moje typy:

Striptease
Kasya napisał(a)

Frances Williams
Kasya napisał(a)

Olivia Bailey Langdon
Kasya napisał(a)
A przy ostatniej jest tyle możliwości, że się nie podejmuję
Przerabianie ogródka pod swój gust 07:08, 17 cze 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Kasiu, musiałabym cytować wszystkie zdjęcia rabat, bo wszystkie mi się podobają
Mam rację, jesteś mistrzynią komponowania
A kolorystyka zależy od sprzętu, w moim laptopie wychodzi kiepsko, te same zdjęcia w tablecie są świetne.
Fajna wycieczka po grotach, Eddie na tej górze wygląda bosko

Dziekuje kolorystyka jest ok, ale ostrosci juz nie ma. Te same zdjecia przed wgraniem sa super ostre a po takie sobie. Szkoda

Smiac mi sie chcialo, bo wczoraj pracownicy budowlani, po tym jak mi jedna galazke mlodej jabloni dzwigiem zepsuli, sami zabezpieczyli nogi od rampy deskami, by trawnika mi nie zniszczyc, co akurat jest mi obojetne i zabrali kontenery i folie z gruzem, zeby trawnik sie nie zaparzyl Jak narazie wiekszych zniszczen nie ma, a juz prawie wszystkie sciany wykute i gruz wywieziony.Balkonu juz nie ma, kafle sa zdjete i wylewki wykute, scian tez nie ma
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 06:52, 17 cze 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

Glediczje teraz kwitną - całe oblepione owadami. Buczy jak w ulu.

Tak się nieraz zastanawiam ile osób zakupiło glediczje przez moje panienki

Dopisuję się do tej listy.
Pszczelarnia 05:34, 17 cze 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

To może pelargonia?

No proszę i to taka modna, z drobnymi kwiatkami Czy jej liście pachną?
Czy z piwonii Pink Hawaiian Coral jesteś zadowolona? Ja w stosunku do mojej mam trochę mieszane uczucia. Zobaczymy co pokaże jak się zadomowi.
Ogród Małej Mi 2017 01:43, 17 cze 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Ania, a jak ślimaki w tym roku u ciebie ?
Chyba przywędrowały do mnie
Pozbawiły mnie jezowek i innych
Trujące tylko zostały

Jak było sucho to wyglądało optymistycznie.. jak pada drugi miesiąc to wyłażą ze wsząd.. z samych brzegów rabat zbieram po pół wiadra. W niedzielę podsypałam pod smaczniejszymi roślinami granulki czyli suplement diety dla ślimaków.
Warzywnik sie nie da wiec do jednej sałaty stoi kolejka.. oczywiście ślimaki są szybsze, a to co zostało to aż brzydzę się jeść
I nie pisać mi o pułapkach na piwo i takich tam.. bo to fajne na malutki ogród ..

A co nie żarły ślimaki to zjadły mszyce.. jeżówek mszyce nie ruszały a w tym roku wprost pochłonęły.

Taki brak zim ma swoją cenę Mrówki to też oddzielna bajka..

Osiągam ten moment niechęci do ogrodniczkowania.

I deszcz i piwonie.. masakra

Dwa ogrody 01:01, 17 cze 2020

Do góry

dobranoc
Dwa ogrody 00:39, 17 cze 2020

Do góry

tę bylinową naparstnicę mam trzeci rok, mogłaby być wyższa

zaczynają groszki

Dwa ogrody 00:34, 17 cze 2020

Do góry

Pszczelarnia 00:16, 17 cze 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Radziu, nie wiem. Na pewno są trujące w przewodzie pokarmowym. Nie zachowuję szczególnej ostrożności, a jak do tej pory to ruta i trawy spowodowały rozległe poparzenia na mojej skórze.

To może pelargonia?

Z tego co ja się dowiedziałam( mam jednego tojada w ogrodzie) to mają w sobie związek, który przenika w szybkim tempie przez skórę i bodajże blokuje płuca i serce. Dlatego nazwa tojad - to jad. Nie wolno go brać gołą dłonią bo wystarczy dosłownie kilka minut i można odejść z tego świata( tak piszą)On nie parzy tylko dusi.
Dwa ogrody 00:11, 17 cze 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Te rozchodniki wyglądają jak smoki.
Piękną masz kolekcję piwonii.
Gdyby one kwitły ciut dłużej byłyby dla mnie bylina idealną. o kwitnieniu liście długo, bo aż do jesieni pięknie zdobią rabaty, a na dodatek ładnie się przebarwiają. No i nie mają kolców. Odpada też konieczność cięcia

Miałam podobne skojarzenia
Nie wszystkie piwonie kwitną w jednym czasie, tak więc można cieszyć się nimi nieco dłużej. Pachną w całym ogrodzie. W tym roku tnę je do bukietów

rozkręcają się róże

i takie tam

Pszczelarnia 00:10, 17 cze 2020

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Cześć
Ewo, czytałem, na stronie jednego sklepu, że tojady są trujące i przy ich pielęgnacji trzeba uważać. To prawda? W sensie, czy oprócz rękawiczek przy ich przycinaniu jesienią serio zachowujesz jakąś szczególną ostrożność? Czy to jest po prostu tak jak z wieloma innymi roślinami np. naparstnicami, że po prostu ich sok jest silnie trujący?

Radziu, nie wiem. Na pewno są trujące w przewodzie pokarmowym. Nie zachowuję szczególnej ostrożności, a jak do tej pory to ruta i trawy spowodowały rozległe poparzenia na mojej skórze.

To może pelargonia?

Pszczelarnia 00:06, 17 cze 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Na Twój ogród zawsze mam apetyt

Sylwio, na zdrowie!

Pszczelarnia 00:04, 17 cze 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
W poprzednim ogrodzie miałam ten wiciokrzew. Matulu, jaki on miał cudny zapach podczas kwitnienia.

Ta nowinka od Tomka G. wygląda jak miniaturowy floksik.
A w sprawie wężownika- z miłą chęcią.
Gdybyś zmierzała w kierunku Wrocławia, to mogę odebrać. A gdybyś miała ochotę na krótką przerwę w podróży, to zapraszam. Daj znać.

Pergola z zegarem w tle spokojnie spełniają moje wymagania związane z wyglądem bram raju.
A w tej permakulturze ślimaki nie włażą od środka pryzmy pod szkło? Pryzma jest dosyć luźna i dla ślimaka to żaden wyczyn sunąć pomiędzy. Tak gdybam...

Jeszcze się nie wycwaniły. Ale to kwestia czasu i mojej nieuwagi.

Dam znać. Tad. podrzuci chętnie.

Ta novinka jest dość wysoka jak na goździka zimującego w gruncie na glebach przepuszczalnych:

Pszczelarnia 00:01, 17 cze 2020

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Ewa wypróbuj mączkę bazaltową, podobno jest barierą na ślimaki oprócz tego ma inne właściwości dla gleby i roślin.

Jak Twoje dalie się mają ? U mnie marne w gruncie ale już w paczkach, to chyba słaby rok dla tych kwiatów będzie.

Kilka wygniło ale zastąpiłam tymi z doniczek. Mączkę mus zamówić. Oto one, dalie na pierwszym planie:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies