Gdzieś mi się już obiło o uszy, że buki późno ruszają ... jeśli tylko w marcu temperatury będą sprzyjające to szykuję się na przesadzanie Myślę, że na święta buczek będzie już miał nową miejscówkę i może nawet godne mu "towarzystwo"
Tylko, że ja chciałam zrobić to co trzeba w tym sezonie i dopiero potem oddać się przyjemności podziwiania Mamy jeszcze tyyyle pracy, że i tak w tym roku nie ma mowy o dłuższym odpoczynku ... planowałam zrobić wszystko za jednym zamachem ... no a okazuje się, że dla eMa to za dużo jednak
Ale zawsze jeszcze może zmienić zdanie
Nie wiem jak twój ruszy ale mój buczek trikolor rusza stosunkowo późno, inne liściaste już mają początki listków a buk i perukowiec stoją bezlistne. Początkowo myślałam że przemarzły a potem już się przyzwyczaiłam że one tak mają.
Masz spoko czas do przesadzenia po połowie marca.
Mam taką nadzieję ... chociaż nie poszła mi najlepiej dzisiejsza rozmowa z eMem na temat nowej rabaty ... nie wiem czy plany nie poczekają sobie do przyszłego sezonu
No przestań dzisiaj jest spokojnie ... ale tylko na forum bo w domu jest pracowicie ... właśnie dobieram najtrafniejsze argumenty żeby przekonać eMa do projekciku ze ścianką wodną
Nie śpiesz się z cięciem szałwii U mnie też powoli odbija od ziemi ale nie wiadomo jak będzie jeszcze pogoda Ta część którą chcesz usunąć jest dobrą ochroną przed chłodnymi wiatrami i mrozami
Oczywiście na Gardenii będę Niecierpliwie odliczam dni do 27 lutego Już niedługo
Nie wiem włąsnie odnośnie tego kwitnącego ale coś tam się później dokombinuje najważniejsze że szkielet jest
Odnośnie pomagierki to dla mnie zaszczyt, zresztą wielokrotnie tu pisałam że to forum tworzą ludzie bardzo życzliwi jak nigdzie indziej.