Witam serdecznie w moim ogrodzie Goście zawsze mile są u mnie widziani
Dziękuję za ciepłe słowa Warzywnik zajmuje dużą część ogrodu i jest moim oczkiem w głowie Z tego co widziałem Ty również uprawiasz warzywa u siebie w skrzyniach Ja już dzisiaj zacząłem siewy, na pierwszy plan poszła stipa Długo wschodzi i powoli rośnie więc potrzebuje najdłużej czasu by można było ładną sadzonkę wsadzić w drugiej połowie maja do gruntu Z pomidorów sieję tylko koktajlowe ale one dopiero pod koniec marca będą siane
Dołączyłaś do dużej grupy osób borykających się z problemem zatok Ja już próbowałem prawie wszystkich sposobów na pozbycie się tej dolegliwości bezskutecznie Najgorzej zawsze jest na wiosnę a później o nich zapominam i tak to się kreci od lat
Również pozdrawiam
Rozplenicę NN sieję w drugiej połowie marca Szybko rośnie i nie potrzebuje dużo czasu by osiągnęła rozmiary ładnej sadzonki gotowej do posadzenia na rabacie
Werbena rośnie dość wolno więc spokojnie możesz już ją siać
Nie śpiesz się z cięciem szałwii U mnie też powoli odbija od ziemi ale nie wiadomo jak będzie jeszcze pogoda Ta część którą chcesz usunąć jest dobrą ochroną przed chłodnymi wiatrami i mrozami
Oczywiście na Gardenii będę Niecierpliwie odliczam dni do 27 lutego Już niedługo
Nigdy tego nie próbowałem Dzięki za podpowiedź
Z tych części które wyrzucasz na kompost możesz spróbować zrobić sadzonki Podobno najlepiej ukorzeniają się odkłady ale z sadzonkami też można spróbować
Madziu jak cię denerwuje wycinanie pojedynczych uschniętych kwiatostanów to chlaśnij przy ziemi i po kłopocie Każdy sposób jest dobry, wybierz najlepszy dla siebie