Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 13:32, 15 cze 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Asia, ty kiedyś zamieszczałaś zdjęcia hakonek w tym Sunny Delight. Czy ty pamietasz jaki ona ma kolor? Bardziej macra czy bardziej Aureola? Zastanawiam się czy ją kupić zamiast zwykłej macry ale ona jakaś mało popularna jest i zastanawiam się dlaczego. Taka brzydka jest?
O mamciu, ale masz pamięć
Zdjęcia zrobione w Wojsławicach. Jak dla mnie jest bardzo ładna. Powiedziałabym, że jest negatywem Aureoli - Aureola jest żółta z zielonymi paseczkami, Sunny Delight jest zielona z żółtymi paseczkami, faktycznie to wygląda jak promyczki słońca.

tutaj masz wykadrowane listki
Jodła kaukaska odchodzi - co jej dolega? 13:14, 15 cze 2020

Do góry
Witam, proszę o pomoc -jodła kaukaska (prezent) wsadzona w połowie kwietnia. w maju było OK, a teraz nagle żółcieje/brązowieje, sypią się igły.
Brak nowych przyrostów, szkodników nie widać, ale jakieś plamy ciemno zielone na pniu. Jak ją uratować? Pozdrawiam.
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 13:05, 15 cze 2020

Do góry
Witaj, pomóżcie w rozpoznaniu tych 2 drzewek. Z góry dziękuję i pozdrawiam

1.

2.

Droga do spełnienia 13:03, 15 cze 2020

Do góry

koniec
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 13:00, 15 cze 2020

Do góry
Wyciągnęłam dzisiaj z szafy lustrzankę. Leżała tam chyba z 7 lat, nie pamiętam już dokładnie kiedy ją ostatnio używałam Od kiedy na dobre zaprzyjaźniłam się ze smartfonem, tylko tak robię zdjęcia, szybko i półprofesjonalnie, bo jakieś tam różne obiektywy i nastawy mam w komórce. Duży plus, że zdjęcia od razu po zrobieniu ładują się w chmurze na komputer, to bardzo wygodne. Nie trzeba bawić się w kable, czytniki kart, zgrywanie, itp.
Aleeee... jak przeszłam się dzisiaj po ogrodzie, to muszę przyznać, że jednak zdjęcia z lustrzanki nic nie przebije! Co prawda umęczyłam się strasznie, zanim przypomniałam sobie o co tak dokładnie chodzi, gdzie są różne ustawienia i jak się w ogóle robi zdjęcia na manualu, finał finałów jakoś poszło

Wrzucam więc pierwsze fotki po długieeeej przerwie od prawdziwego aparatu

Dereniowo ('Robert's select' , 'Satomi' oraz pagodowy / Cornus controversa 'Variegata').
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:58, 15 cze 2020

Do góry
Anda napisał(a)size=640x424
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/197/1971538/original.JPG[/img]

Ewa, co jeszcze prócz lawendy masz na tej rabacie? Poszerzyłam swoją lawendową i inspiracji szukam na wypełniacze
Ogródkowe perypetie:) 12:55, 15 cze 2020

Do góry
Ula.. liście barbuli..
Droga do spełnienia 12:55, 15 cze 2020

Do góry
Ogródkowe perypetie:) 12:54, 15 cze 2020

Do góry
Maria Theresia.. jak dla mnie jednak nie ta o której myślałyśmy.. nie pachnie.. a powinna za to ładny krzak, nie choruje i śliczne kwiaty

Agnes Schillinger zjadła werbena
Chyba jej też miejscówka nie pasuje..
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 12:52, 15 cze 2020

Do góry
Kasia bardzo bym chciała się natyrać nawet, tylko żeby konto było napełniane ostatniego dnia każdego miesiąca A tu jeszcze 20 lat do emerytury heh... i trzebaby zacząć o niej myśleć, bo patrzac na stan naszego państwa z ZUSu raczej nic nie zostanie...

Na starość sprzedać dom, kupić kampera i mieszkać to tu to tam, w zimie gdzie cieplej? albo w ogóle do Azji się przenieść tam taniej niż w Europie

Jeszcze 20 lat? A może wcześniej coś wymyślę żeby popracować gdzieś na zachodzie i nazbierać na tę emeryturę jednak, jak młoda pójdzie na studia. Jeszcze 5 lat

Działka podzielona na pół, dom można sprzedać, a jak wrócę zbudowąć nowy na drugiej działce? albo ten wynajmować w międzyczasie plan jest

Póki co praca i wyjaśnianie pierdół, potem coś pogrzebię w ogródku. Z posadzonych 45 krzaków borówek 5 wykopałam bo zmarniały, przycięłam i reanimuję w doniczkach w kwaśnej ziemi. Reszta sobie radzi nawet nieźle, ale owoców w tym roku bedzie bardzo mało. Niemniej krzaczki mają 2-3 gałęzie, więc nie ma się co spodziewać cudów.

Bukszpany na froncie przycięłam rano:
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:52, 15 cze 2020

Do góry

na wprost drzwi czyli powitanie o poranku

a to juz po lewej cienistej stronie ześcia z tarasu

a tak jestpo prawej stronie schodów
Ogródkowe perypetie:) 12:51, 15 cze 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

Piekne spotkanie.
pozdrawiam wszystkich.
Ciekawie oglądać ogrody w relacjach nie gospodarzy. Niby to te same a jednak...

A to prawda Wacław.
Ciąg dalszy róż.. potem nie będzie co fotografować

Eva Starlet- pię knie się rozrasta, mankament nie pachnie.

Lubię taka biel..

Teasing Georgia - piękny zapach i kolor.. u mnie za bardzo schowana, chyba na jesień ją przesadzę, buduje ładny krzak.
Droga do spełnienia 12:50, 15 cze 2020

Do góry
po remanencie duża nabiera pomału masy, lilie , czosnki i liliowce zapączkowane
Droga do spełnienia 12:42, 15 cze 2020

Do góry
sobota powitała nas upałem 33 stopnie w cieniu, słońce jarzyło niemiłosiernie poszłam plewić dopiero po 18

wczoraj od rana deszcz dziś pochmurno w granicach 17 stopni
można zwariować
na frontowej busz czosnki jeszcze dają radę z mizerot bodziszków wyrosły przepikęne kępy, czy możliwe jest wysianie się? na cienistej trzeba będzie kilka host przesadzić bo się zagłuszają
Wymarzony sielankowy ogród..... 12:37, 15 cze 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)

Mniam!!!!
Pan Maluśkiewicz 12:31, 15 cze 2020

Do góry
Róża Corso , taką przynajmniej miała nazwę w sklepie

Dwa pąki w jednym ?? coś tu dziwnego się dzieje...

I moje sucholuby

Pan Maluśkiewicz 12:27, 15 cze 2020

Do góry
White Meidiland i Yellow terazza u stóp Otello

tu z przyjaciółką

Pan Maluśkiewicz 12:23, 15 cze 2020

Do góry
Kupiłam też z gołym korzeniem wiosną tego roku, choć nie zaleca się...

Munsted Wood..., wystartował super, ale słońce przypaliło jego młodziutkie przyrosty. Nawet poootffory lavenda Viva nie ochroniły go....

Kupiona razem Lavender Flower Circus ma się znacznie lepiej, zawiązuje już pączki i słońce jej służy.

Moja pomarańczka Londe Mylove

Ogród bez reguł 12:19, 15 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Zakwitł tulipanowiec Na razie jednym kwiatem, ale jakim ładnym

O nie! Zazdro i foch na mojego! Nie kwitnie diable jedno! Ile lat masz onego?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:18, 15 cze 2020

Do góry
Forumki pytanie i prośba o radę:

Podokienna. Jak być może pamiętacie był na niej klon, rósł on sobie, szczęścia i zadowolenia właścicielce (znaczy się mnie) dając, nikomu nie zawadzając i oczy ciesząc. Aż w 2019, zaraza przyszła i klona powaliła trupem. Śmierć pnia mózgu nastąpiła mimo, że reanimacja podjęta, nieskuteczna się jednakowoż okazała.

Na tym etapie pamiętajmy, że została u klona zdiagnozowana Werticiliozai, że to paskudztwo siedzi sobie w ziemi, mimo mocnego zlania Previcurem .

W miejsce klona posadowiony został stożek cisowy, który cieszy mnie, tyle, że mniej.
Stan obecny:

W sobotę, eM sprawił mi takiego oto derenia causa Weisse Fontaine. Przymiarki poczyniłam następujące:

Co myślicie o takiej miejscówce dla onego? Dodam, że zgodnie z opracowaniami profesjonalnymi, miałby tak bosko, bo ni za dużo słońca i miejsce osłonięte. ALE czy grzyb ów w postaci bytującej pewnie w glebie po klonie mu nie zaszkodzi?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies