Zebrinusy się kropkują a jak je kupiłam, to bałam się, że to wcale nie one, bo żadnych pasków nie miały
"Krzywuszka" "Wim's Red" coraz to więcej ma gronek
Krzewuszka "Red Prince" baaardzo słabo kwitnąca, z mojej winy
Pęcherznica "Diabolo"
Dorotko jest bosko! Wszystkie róże są piękne. Sama nie wiem, która podoba mi się bardziej. Bardzo lubię patrzyć na szersze kadry z Twojego ogrodu. Całe rabaty są tak bogate, że aż mnie zatyka!
Co to jest na tym zdjęciu. Wygląda super!
I prośba o podpowiedźmam ścieżkę prowadzącą do huśtawki ( której jeszcze nie ma ,jakby co )chciałam tam mieć rozchodniki matrona i trzcinnika Karl..costam po prawej stronie ścieżki posadzilam na przemian..czy po lewej powinno być identycznie ?? Czy może.. tylko trawy..albo np...niesymetrycznie ??? co myślicie??
Krótki meldunek z placu boju
Wnet będziemy się cieszyć morwami chciałam coś placzacego i małego na taras i wyszłam z morwąjest śliczna, bezproblemowa i mimo spartanskich warunków owocuje co roku bez zarzutu jeśli macie jakieś sprawdzone przepisy na cosik z morwy chętnie poczytam
W tym roku zagościły u mnie kalmie..szukalam czegoś co będzie zimozielone i zakryje mi pokrywę do zbiornika z deszczowką..padło na kalmie, bo tam dodatkowo słońce ale już wiem ,że to było chybione ma tak sztywne gałęzie i to dość pionowo, że na bank mi klapy nie przykryje ale kwiaty ma zjawiskowe
Dziękuję.
W większości clemki nie chorują mi .ale w tym roku jeden mi na uwiądł chyba padł. Nadmanganianu nie stosuję. Na wiosnę ( wczesną ) tylko podsypię nawozem.I teraz na dniach muszę dać 2 raz trochę i tyle .
Clematis Minister Clematis Tajga
powojnik Ernest Markham
W lewym rogu to Gold Standart, na samym dole hosta Ghost Spirit.
W prawym rogu First Frost.A w tle Blue Angel
Pewnie chodzi o tą First Frost ??
Kolejne damy hostowe
Grey Cole i Orange Marmolade
Hosta Pradigm
Funkia Blue Mammoth