Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 17:22, 14 cze 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
A na koniec relaksik.

Asia zazdroszczę słońca bo u nas dziś pochmurno i smętnie. Ale co najważniejsze to powiedz mi skąd Ty takie nogi wzielas? Modelowe ☺
W samym słońcu 17:20, 14 cze 2020

Do góry
W jakiej odległości posadzić bez od sadźca? Może być tak jak na zdjęciu,że w rogu rosnac będzie? Czy dać go w prawo bardziej?
W samym słońcu 17:19, 14 cze 2020

Do góry
W samym słońcu 17:17, 14 cze 2020

Do góry
Pomyślałam o takim cięciu. Zostałyby trzy grubsze gałązki, jeśli dobrze widzę na zdjęciu. Te malutkie listeczki u dołu też bym wycięła.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:06, 14 cze 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Też już doszłam do wniosków, że niektóre róże zyskują jak im się za dużo nie skraca pędów. Twoja SOUVENIR DU DR JAMAIN ma większe kwiaty, u mnie jest bardziej w cieniu. Piękne masz te kompozycje z łubinami i naparstnicami a róże masz boskie Cudny ten Twój ogród, a teraz masz różany raj na ziemi i nic tylko siedzieć w altanie i podziwiam i się delektować, stworzyłas piękne dzieło Pozdrawiam
Dlatego ja różom pozawalam rosnąć, niewiele mam niskich róż.
SOUVENIR DU DR JAMAIN masz bardzo dobrze posadzoną, moja jest w półcieniu i mimo iż nie było upałów już zaczęło jej przypalać płatki. Może zasil ją jakąś gnojówką, u mnie w ciągłości się robi ze skrzypu i skórek banana.
Dziękuję za tyle miłych słów pod adresem moich ogrodowych osiągnięć.
Pozdrawiam i zapraszam, jeszcze wiele róż do pokazania jest w moim małym ogródeczku.

Przerabianie ogródka pod swój gust 17:02, 14 cze 2020

Do góry

Jak to sie gusta zmieniaja. Uwielbiam mikolajki.

Przerabianie ogródka pod swój gust 16:56, 14 cze 2020

Do góry
U nas oberwanie chmury-leje tak, ze woda wyplywa ze stawow i kanalow. Ziemia juz nasycona wilgocia, bo od kilku dni padalo.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:53, 14 cze 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dorotko, u ciebie cały czas pięknie, i pięknie
widzę hosty w donicach.J
Już ci one tak zimowały ??

Ja podziałam 3 hosty wczoraj dosłownie , do donic.
nie wiem jak one bedą rosły, bo tak jeszcze ja ich nie sadziłam.
Dziękuję

Moje funkie zimują w donicach w ogrodzie, znoszę je w jedno miejsce i tak stoją do wiosny, aż mają ładne liście. Wtedy znajduję im miejscówki. Tych donic mam całkiem sporo, a to z braku dla nich stałego miejsca. W cieniu są dekoracyjne całe lato.
Tu pod hortensjami rosną w skrzyneczce funkie. Mam jeszcze w innych miejscach posadzone w skrzyneczki.

Tu na dole zdjęcia widać troszeczkę skrzyneczkę i donicę , a w nich srebrno szare funkie.

Wzgórze chaosu 16:52, 14 cze 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)
Na zbliżeniach...Z przodu rabaty.

I z tyłu - alejka limkowo rodkowa.

Z przodu dwa szpalery vanilek, krótki z 3 sztuk i dłuższy z 7.

Tak tę rabatkę widzę z okna kuchennego.

Z ogólnego widoku jestem zadowolona. O każdej porze roku jest na co popatrzeć. Hakone mocno się rozrosła. Kusi mnie, aby zamienić ją na zieloną, ale jeszcze tego nie zrobiłam. Przy zielonej jaskrawe żurawki nie byłyby aż tak kontrastowe. No i vanilki, gdy będą przechodzić te swoje metamorfozy kolorystyczne

z każdej strony pięknie twój ogród i roślinki się prezentują
A najważniejsze,że człkowiek jest zadowolony ze swoego ogrodu i rabat
W samym słońcu 16:50, 14 cze 2020

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:49, 14 cze 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)
Na pewno będą pasować 'tematycznie'

Asiu, a ta szałwia na zdjęciu powyżej, to jaka odmiana? Tyle tej szałwii teraz na forum, że chyba na nią zachorowałam

Basia nie znam odmiany żadnej mojej szałwii.
Wszystkie kupiłam w LM jako byliny Mix lub szałwia omszona

Ta jest wysoka i intensywna:

Mam też jedną różową

Reszta dość wyrównana. Podobna do tej różowej

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 16:42, 14 cze 2020

Do góry
U mnie kolejne zakupy, tym razem donicowe Takie ładne miedziaki przygarnęłam, będą fajnie pasować do rudości w ogrodzie, do drewnianego panelu ogrodowego i drewnianych tarasów w trawniku

Udało mi się też znaleźć roślinkę, o którą ostatnio pytałam w wątku rozpoznawczym - to kufea ognista (lepnota ognista) Cuphea ignea - kupiłam kilka do nasadzeń w donicach (m.in. do rudej misy). Widoczne są też na zdjeciu moje nowe nasadzenia skrzynkowe, właśnie z kufeą

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:38, 14 cze 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Róże przepiękne Dorotko, twój ogród jest tak barwny. Moje nieprzycięte w tym roku wcale kwitną najładniej ze wszystkich lat. Niestety mam tylko 4, a na razie kwitną tylko dwie. Nuda okropna u mnie
Co to za kwiatuchy? Tych różowych nie znam wcale, białe przypominają orliki.
Przerabianie ogródka pod swój gust 16:30, 14 cze 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
To Lars

Dziękuję, zjawiskowa !
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:29, 14 cze 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

Wszystko piękne ale te piwonie! I stoją jak druty. Moje po dzisiejszym deszczu wszystkie pochylone. Muszę im podpórki zrobić
Moje wszystkie piwonie mają spawane okręgi, które je podtrzymują, a czasem jeszcze wbijam palik i dowiązuję. Po kwitnieniu wiążę im mocno wszystkie łodygi, żeby doświetlić pozostałe rośliny.

Ogród Nebel 16:28, 14 cze 2020

Do góry
Dacie wiarę, że to jest krzew "czarnego bzu". Nie szczepiony. Prowadzony przeze mnie od lat. Przycinany. Mam nadzieję, że z paroma innymi roślinami uda mi się to samo.

Ogród z uśmiechem 16:27, 14 cze 2020

Do góry
Bajeczne fotki roz

A tu patrze i nie poznaje

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:24, 14 cze 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Twój ogród przemienił się teraz w różany raj
Przepiękny kolor ma ta SOUVENIR DU DR JAMAIN.
Piękny, ale mało widoczny z daleka, niknie wśród zieleni. Przed domem mam dość spokojnie z kolorem, ale wzdłuż wjazdu na podwórku jest kolorowa rabata.

DOUBLE DELIGHT, albo Nostalgia kupiona be nazwy.

Chwasty w trawniku 16:24, 14 cze 2020

Do góry
Witam serdecznie!

Niedawno założyłem nowy trawnik, nasiona barenbrug Water saver. Trawka urosła bardzo ładna ale zaczęło pojawiać się coś takiego jak na zdjęciach. Nie znam się na chwastach ale może ktoś mi podpowie co to może być i czy mam już się tym martwić. Nadmieniam że trawnik jest już po drugim koszeniu i regularnie nawadniany. Powierzchnia siewu to ok. 16 arów więc z wyrywaniem ręcznym nie ma szans.

Ogród Nebel 16:21, 14 cze 2020

Do góry
Budowę "szkieletu" ogrodu zakończyłam. Teraz chcę się skupić na dopracowywaniu szczegółów.

Dwie odmiany krzewuszki - jedną próbuję prowadzić na "pniu". Na razie podparta palikiem do czasu wzmocnienia się. Pilnuję i na bieżąco usuwam odrosty.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies