Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pamiętajcie o ogrodach 16:17, 14 cze 2020

Do góry
Oczywiście też pozdrawiam serdecznie weekendowo
i zachwycam się moją cienistą, powoli nabiera kształtu

Ogród z uśmiechem 16:14, 14 cze 2020

Do góry
jolanka napisał(a)
Heathcliff

A u mnie ten cud cztery lata w donicy się marnuje. Cud! Róże przepiękne!
Dziękuję Jolanko!
Mam również Irinę, ale cała w pąkach u mnie. Zestawię ją z Heathcliffem i Munstead Wood.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 16:14, 14 cze 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

Zachwyt zostawiam nad każdym zakątkiem twojego ogrodu, a nad tym zdjęciem szczególnie Zieleń jest piękna...

Anitka napisał(a)

Z bylinowego koła i okolic miałam ochotę zacytować wszystkie zdjęcia, ale wybrałam tylko to jedno Gapię się jak twoja Kreska z otwartą buzią na bylinowy raj Tak wiem, że sunia pewnie gapi się na swoją pańcię strzelającą foty, ale miny mamy podobne
Wiesz, że ja chyba celowo tak brzydko podcięłam cupressinę i po macoszemu traktuję tę swoją nieszczęsną rabatę, bo coraz bardziej kusi mnie coś podobnego jak u ciebie. Jedna gwiazda na środku i bylinowy raj dookoła. Mam rok na przemyślenia, kolejnego remontu w tym raczej nie uciągnę

Zdjęcia z kręgu i okolic zapisuję w inspiracjach. Mnóstwo tu genialnych połączeń. Byliny pięknie się rozrosły, stanowią busz od którego trudno wzrok oderwać.
Buziaki, mam nadzieję, że ten kleszcz to nie ode mnie... obserwuj się przez najbliższe dwa tygodnie.
Ogród Ani :) 16:12, 14 cze 2020

Do góry
anbu napisał(a)

Aniu co to za odmiana szałwii? I znalazłam info, że kupowałaś hortensje Magical Mont Blanc Kolmamon. Co tam u niej słychać?
Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 16:09, 14 cze 2020

Do góry

są i jacyś mieszkańcy
Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 16:05, 14 cze 2020

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:04, 14 cze 2020

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Nie wiem co napisać, istne szaleństwo barw i z pewnością zapachów.
Anetko ja zazwyczaj wybieram rośliny, które pachną. W dzień mają zwykle delikatniejszy zapach, ale wieczorem, nawet jak nie zwrócisz uwagi na jakiś okaz - zapach spowoduje, że zatrzymasz się.

Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 16:01, 14 cze 2020

Do góry

my to wszędzie nos wsadzimy
Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 15:58, 14 cze 2020

Do góry
Wchodzimy do wąwozu

szkoda, że większość przekwitła

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:57, 14 cze 2020

Do góry
abiko napisał(a)
U Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo. Róże śliczne. Zgadzam się, że nie każde należy krótko ciąć. Mój Louis Odier to nie wiem czy to w ogóle on. Pachnie ładnie, ale w gruncie nie rósł, przeniosłam na chwilę do donicy ale, coś z nim jest nie tak.
Dziękuję bardzo u mnie kolorowo. Mam dwie róże w donicach dużych, ale u mnie lepiej się róże czują w gruncie. Co rok jak się skuszę na jakieś nowe i nie mam gdzie posadzić, lądują do jesieni w donice i tak męczą się w nich cały sezon. Są na forum ogrodnicy, którym nie sprawia problemu róża w donicy, ja w tych donicach mam kiepskie róże.

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 15:56, 14 cze 2020

Do góry
gierczusia napisał(a)
A jak u Ciebie Asiu paprocie się sprawowały ??? U mnie wymarzły w ogrodników i teraz się znów powoli zbieraja ... Wkurzyły mnie,że niby ..takieeee delikatne ale o dziwo u Magdy w górach nie wymarzły i teraz isę zastanawiam w czym rzecz ??
Buziole gorace

Elu, mam wrażenie, że one niezniszczalne. W poprzednim ogrodzie u mojej mamy rosły równie niezawodnie. Rozłażą się same, jak gooopie, nic ich nie rusza... no chyba, że ktoś lub coś je połamie To najzwyklejsze paprocie może te odmianowe bardziej delikatne? A może zazdrosny "somsiad" je załatwił, albo zajączek przybłęda

Wzgórze chaosu 15:55, 14 cze 2020

Do góry
Bez Eva jest obłędny, kusi mnie dokupienie drugiego i większe jego wyeksponowanie. Tu Ewusia robi za tło i łącznik bordo
Wzgórze chaosu 15:54, 14 cze 2020

Do góry
Z widoku w lewą stronę stolika też jestem zadowolona.
Przeciągłam tam hortki i miskanty ML, dosadziłam bez czarny Black lace "Eva".
Derenie IH pasują mi do brunner i kocimiętki. Rozjaśniają Pissardi, która z Evą stanowi tu akcent bordo.
Pod tulipanowcem (szary patyk w hortensjach) mam rdest w kolorze ciemnego różu. Wkrótce zakwitną rozchodniki (różowe) i czosnki główkowate (fiolet).
Kusi mnie jeszcze jednolita obwódka wzdłuż całego tego łuku. Z rozchodnika o łodygach i liściach w kolorze bordo... Temat do przemyślenia i oczywiście wcześniejszego poszerzenia rabatki. Jest na to miejsce bez większej utraty obecnego kształtu.

Na trawnik nie patrzymy Nie koszony, a koniczyna szaleje...
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:51, 14 cze 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
A to nie u mnie

Fajna podpora, ciekawe jak się sprawdza w praktyce.
Przerabianie ogródka pod swój gust 15:48, 14 cze 2020

Do góry
gogo napisał(a)

Musiałam zacytować, spodobał mi się skalniak w skrzyneczce, super pomysł
Wszystko inne też mi się podoba, jesteś mistrzynią w komponowaniu
Próbuję coś skopiować od Ciebie, ale niespecjalnie mi to wychodzi i mam trochę chaotyczny busz.
Co słychać u Franza?

Franza juz nie ma.

Dziekuje ci za mile slowa. U mnie tez troche chaotycznie ale jakby bylo za uporzadkowano, to bym sie zanudzila. Kadrowanie pomaga
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:42, 14 cze 2020

Do góry
A na koniec relaksik.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:39, 14 cze 2020

Do góry
I dla Poli bo je kocha

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:38, 14 cze 2020

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Istotnie, to fajne kiedy dzieci są ciekawe świata, a my chcemy i możemy im ten świat objaśniać. Chociaż najczęściej, to nie jest wcale łatwe! Pamiętam pytanie mojego syna: W którym roku odbyła się ostatnia bitwa , w której brali udział rycerze? No, nie umiałam odpowiedzieć Moje wnuki( bliźniaki 3,5 roku) też ciekawe świata, aktualnie , fascynują się poznawaniem świata robali i wszystko chcą badać, biorąc do ręki
Moi synowie też zadawali mnóstwo dziwnych pytań, ale to najmłodszemu nie mieściło się w głowie, że na jakieś pytanie nie znam odpowiedzi. Uważał, że mama to zna odpowiedź na każde pytanie. Wytłumaczyłam mu, że nie mogę się znać na wszystkim, że część wiedzy musi sam zdobyć.

Prawdopodobnie MARY ROSE, ale jeśli ktoś stwierdzi że nazywa się inaczej proszę o podpowiedź. Pięknie pachnie

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:38, 14 cze 2020

Do góry
Dla Magary Na dowód, że można

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:36, 14 cze 2020

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies