Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:52, 16 cze 2013

Do góry
dzięki Zbysiu zatem dzisiaj wieczorem mospiluję
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:44, 16 cze 2013

Do góry
greglis napisał(a)
Ogromnie podobają mi się nasadzenia w donicach a róża przecudnej urody jest, szczególnie w połączeniu z lawendą.

Dziękuję, to miłe zależalo mi by trochę osłonić fotele na tarasie. Lubię po pracy wypić tam kawę i pogapić się przed siebie
z drugiej strony wygląda tak
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:43, 16 cze 2013

Do góry
za obwódką posadziłam lilię ale nie powyłaziły wszystkie, jestem ich ciekawa

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:39, 16 cze 2013

Do góry
od kilku dni walczę z tymi chrząszczami, kóre do tej pory lubiły żółą brzozę (dalej ją lubią) ale eraz przypały im do gustu jeszcze róże. Włażą do środka i wygryzają dziury. Nie wiem czym róże opryskać narazie je eliminuje ręcznie przez zgniatanie. Jak ja nie cierpie tego trzasku grrrrrr
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:35, 16 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dlaczego te czosnki podobne do Ciebie ?
hahaha a tak sobie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:50, 15 cze 2013

Do góry
i zaczyna kwitnąć mój jaśmin

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:47, 15 cze 2013

Do góry
patrząc na nie myślę sobię, że są do mnie podobne

ostatni kwinący czosnek... jakaś inna odmiana niż pozosałe bo zdecydowanie niższy i ze dwa razy większy ma kwiat

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:42, 15 cze 2013

Do góry
miały być różowe

lawendowo

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:39, 15 cze 2013

Do góry
na zakończenie dzisiejszego słonecznego dnia

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:36, 15 cze 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Anetko, wszystkiego naj...... Przepięknie u Ciebie Pozdrawiam serdecznie

Anitko dziękuję...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:35, 15 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Anuś.. nie będę na święcie róż bo mam w tym terminie wesele i to koło Białegostoku .. niestety się nie rozdwoję
oooo ja gupia przeca czytałam o kiecce czyli będziecię większą ekipą jechali? ZAPRASZAM serdecznie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:34, 15 cze 2013

Do góry
asica napisał(a)

Miałam takie pożółkłe bukszpany na cmentarzu. Spisałam je na straty. Dwa zupełnie żółte wykopałam, a do dwóch przymierzałam się następnym razem (te były ciut mniej żólte). Wychodząc wlałam pod nie resztę wody z konewki , w której był nawóz interwencyjny do iglaków, którym podlewałam tujki. Jakie było moje zdziwienie, kiedy po tygodniu zobaczyłam moje bukszpany zieloniutkie. Ja myślałam że one uschły, a im po prostu czegoś brakowało.

Świetna rabata różano-lawendowa.

dokładnie tak! tamo zdjęcie jest z jesieni, myślałam, że wszystkie pójdą sobie,a tymczasem dzisiaj wyglądają tak
Mój mały raj na ziemi :) 22:02, 15 cze 2013

Do góry
Agnieszko_B
tak, tnę jaśminowca co roku to byla pierwsza rada anusi, jak jeszcze ogrodowiska nie było tnij w kulę : powiedziała ( wtedy nawet chyba byłyśmy jeszcze na "pani"), więc tnę po przekwitnięciu - dlatego teraz jest deczko wiechciowaty....
duży jest więc jest ciężko, ale nożycami dużymi go traktuję z drabiny
jak kupiliśmy dom to był kwitnący, ale mocno nieregularny krzaczor....

Ewelinko,

zapraszam ! będzie mi miło znów gościć Ogrodowisko, choć zawsze mam stres, że po zobaczeniu ogrodu Danusi wszytsko inne wydaje się być...marne.....

Filipie

grunt to zrobić fajne zdjęcie
a tak poważnie - z roku na rok gęściej, a dzięki nawozom i podlewaniu - intensywnie zielono

agata19762
dziękuję ! a wieczór był udany, ale dzisiaj nadrabiałam, bo rac domowo-ogrodowych nie brak...

Julcia

hortensje chowam do garażu i mam na kolejny rok (co nie zabrania mi dokupić kolejnych zanim zakwitną moje- ZAWSZE kuszą mnie te kwitnące ) w garażu mam okno, więc mają światło i dobrze zimują
w zeszłym roku 5 oddałam koleżance- przeżyły u niej, więc się cieszę są o tyle fajne, że można przestawiać ! moje "latają" po przedogródku....

Tess,

- mam nadzieję, że zobaczymy się 22 ?
- taras jest na palach owszem, a pale na legarach (lub odwrotnie) całość stoi na specjalnych podkładkach do poziomowania, a owe podkładki bezpośrednio na gruncie
Taras więc jest sporo od poziomu gruntu, no ale może przywyknę

Ana_art

-ogród się zmienia, choć wg mnie tylko dojrzewa
-horti rośnie i jak wiesz, jest moją dumą i radością ! a chciałam ją wywalić... no bo rosło takie "niewiadomoco"....sama zobacz !

a teraz

-mam się strzec.....? a co, chcesz mi ogród obrabować 22 ??????

buziam i do zobaczenia ! już się cieszę ślicznoto !
- po lewej cabaret, owszem, a po prawej....nie wiem !

Izuś

oj połechtałaś mnie baaardzo staram się jak mogę , tyram ile mogę, czytam ile mogę, by wiedzieć co i jak, no i oglądam foty....od tego się zaczęło ! od masy zdjęć , choć początkowo to mnie szalenie....rozbijało ... nie wiedziałam czego chcę !

a niebieski...w sumie to nie mój kolor, w ogóle w ogrodzie do zeszłego roku koloru nie chciałam się zmienia człowiekowi ....

Madziu,

super ! cieszę się bardzo co Ci podać do tarty (z masą budyniową, truskawkami i galaretką) - herbatkę, martini czy kawkę - choć dla mnie za późno....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:36, 15 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

jeśli się nie mylę siarczan potasu, tak wyglądały w tamtym roku, takie rdzawe

Miałam takie pożółkłe bukszpany na cmentarzu. Spisałam je na straty. Dwa zupełnie żółte wykopałam, a do dwóch przymierzałam się następnym razem (te były ciut mniej żólte). Wychodząc wlałam pod nie resztę wody z konewki , w której był nawóz interwencyjny do iglaków, którym podlewałam tujki. Jakie było moje zdziwienie, kiedy po tygodniu zobaczyłam moje bukszpany zieloniutkie. Ja myślałam że one uschły, a im po prostu czegoś brakowało.

Świetna rabata różano-lawendowa.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:34, 15 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

ale bajecznie! te róże są cudowne!! alez fajnie ci tam się siedzi
zimą hortensja wygląda pięknie, cała w kwiatostanach
Mój mały raj na ziemi :) 23:44, 14 cze 2013

Do góry
miałam jeszcze spytać o trawy przy ławce, ta po lewej to chyba cabaret, a po prawej?
Mój mały raj na ziemi :) 23:42, 14 cze 2013

Do góry
Anula powiem Ci że przez ostani rok bardzo się u Ciebie zmieniło, jest tak harmonijnie, rośliny bujneły strasznie. A horti w rogu ochocho. będzie się działo
nie wiem czemu nie pamięm róż przy studni...tarasu w budowie zazdraszczam bo już widać, jaki będzie czad! strzeż się za tydzień
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:28, 14 cze 2013

Do góry
Dziewczynki oczywiście widzimy się u Danusi nie mogę się doczekać spotkania z Wami.

Tuż przed 23 wróciłam z ogrodu... to psiukanie mnie wykończy PLISS powiedzcie jak technicznie wygląda u WAS oprysk? dokańczałam topsin i staram się pryskać każdą rośline dokładnie z każdej strony i od środka... nie powiem żeby o było moje ULUBIONE zajęcie najgorzej z bukszpanami bo nie mam pewności czy np sożki dobrze spryskałam od środka... a może nadgorliwa jestem i wystarczy spryskać tylko od zewnąrz? ech te dylematy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:20, 14 cze 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Akurat Confidor mam przypadkiem Napisz mi jeszcze pliz co to za potas dawalas buksikom, polifoske moze?

Echhhhh, ta Twoja lawenda taka wypasiona i w ogole wszystko

jeśli się nie mylę siarczan potasu, tak wyglądały w tamtym roku, takie rdzawe
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:12, 14 cze 2013

Do góry
przyznaje nie oglądałam dzisiejszych foteczek, przed 10 minutami wróciłam z ogrodu... byłam dzisiaj w 'moim' ogrodniczym i zobaczyłam to...odrazu pomyślałąm o Tobie nie wiem czemu dopiero dzisiaj zwróciłam uwagę... pachniała obłędnie
zastanawiam się jak wygląda taka hortka jesienią i zimą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies