Agnieszko_B
tak, tnę jaśminowca co roku

to byla pierwsza rada anusi, jak jeszcze ogrodowiska nie było

tnij w kulę : powiedziała ( wtedy nawet chyba byłyśmy jeszcze na "pani"), więc tnę

po przekwitnięciu - dlatego teraz jest deczko wiechciowaty....
duży jest więc jest ciężko, ale nożycami dużymi go traktuję

z drabiny

jak kupiliśmy dom to był kwitnący, ale mocno nieregularny krzaczor....
Ewelinko,
zapraszam ! będzie mi miło znów gościć Ogrodowisko, choć zawsze mam stres, że po zobaczeniu ogrodu Danusi wszytsko inne wydaje się być...marne.....
Filipie
grunt to zrobić fajne zdjęcie

a tak poważnie - z roku na rok gęściej, a dzięki nawozom i podlewaniu - intensywnie zielono
agata19762
dziękuję ! a wieczór był udany, ale dzisiaj nadrabiałam, bo rac domowo-ogrodowych nie brak...
Julcia
hortensje chowam do garażu

i mam na kolejny rok (co nie zabrania mi dokupić kolejnych zanim zakwitną moje- ZAWSZE kuszą mnie te kwitnące

) w garażu mam okno, więc mają światło i dobrze zimują
w zeszłym roku 5 oddałam koleżance- przeżyły u niej, więc się cieszę

są o tyle fajne, że można przestawiać ! moje "latają" po przedogródku....
Tess,
- mam nadzieję, że zobaczymy się 22 ?
- taras jest na palach owszem, a pale na legarach (lub odwrotnie

) całość stoi na specjalnych podkładkach do poziomowania, a owe podkładki bezpośrednio na gruncie
Taras więc jest sporo od poziomu gruntu, no ale może przywyknę
Ana_art
-ogród się zmienia, choć wg mnie tylko dojrzewa

-horti rośnie i jak wiesz, jest moją dumą i radością ! a chciałam ją wywalić... no bo rosło takie "niewiadomoco"....sama zobacz !
a teraz
-mam się strzec.....? a co, chcesz mi ogród obrabować 22 ??????
buziam i do zobaczenia ! już się cieszę ślicznoto !
- po lewej cabaret, owszem, a po prawej....nie wiem !
Izuś
oj połechtałaś mnie baaardzo

staram się jak mogę , tyram ile mogę, czytam ile mogę, by wiedzieć co i jak, no i oglądam foty....od tego się zaczęło ! od masy zdjęć , choć początkowo to mnie szalenie....rozbijało ... nie wiedziałam czego chcę !
a niebieski...w sumie to nie mój kolor, w ogóle w ogrodzie do zeszłego roku koloru nie chciałam

się zmienia człowiekowi ....
Madziu,
super ! cieszę się bardzo

co Ci podać do tarty (z masą budyniową, truskawkami i galaretką) - herbatkę, martini czy kawkę - choć dla mnie za późno....