Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 13:50, 15 cze 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)
Wyciągnęłam dzisiaj z szafy lustrzankę. Leżała tam chyba z 7 lat, nie pamiętam już dokładnie kiedy ją ostatnio używałam Od kiedy na dobre zaprzyjaźniłam się ze smartfonem, tylko tak robię zdjęcia, szybko i półprofesjonalnie, bo jakieś tam różne obiektywy i nastawy mam w komórce. Duży plus, że zdjęcia od razu po zrobieniu ładują się w chmurze na komputer, to bardzo wygodne. Nie trzeba bawić się w kable, czytniki kart, zgrywanie, itp.
Aleeee... jak przeszłam się dzisiaj po ogrodzie, to muszę przyznać, że jednak zdjęcia z lustrzanki nic nie przebije! Co prawda umęczyłam się strasznie, zanim przypomniałam sobie o co tak dokładnie chodzi, gdzie są różne ustawienia i jak się w ogóle robi zdjęcia na manualu, finał finałów jakoś poszło

Wrzucam więc pierwsze fotki po długieeeej przerwie od prawdziwego aparatu

ale piękny kadr
Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 13:46, 15 cze 2020

Do góry
stipa i szałwia
czosnki główkowate zaraz pokażą

tawuła Goldflame
hortensje VL

kawałek warzywniaka
Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 13:42, 15 cze 2020

Do góry
kiścieniowe kwiatuszki

jeżówka Secret Affair zaczyna
Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 13:40, 15 cze 2020

Do góry
lawenda jeszcze chwilę

powojnik Summer Snow
Droga do spełnienia 13:39, 15 cze 2020

Do góry
Kawa napisał(a)
Kawciu, te niebieskości u Ciebie cudne są Ja uwielbiam niebieski w ogrodzie. Bodziszki, i len mniam A ta trawka - uciekła mi nazwa, ona jest chyba jednoroczna... Siejesz ją co roku czy sama się wysiewa?
Ogród bez reguł 13:32, 15 cze 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Asia, ty kiedyś zamieszczałaś zdjęcia hakonek w tym Sunny Delight. Czy ty pamietasz jaki ona ma kolor? Bardziej macra czy bardziej Aureola? Zastanawiam się czy ją kupić zamiast zwykłej macry ale ona jakaś mało popularna jest i zastanawiam się dlaczego. Taka brzydka jest?
O mamciu, ale masz pamięć
Zdjęcia zrobione w Wojsławicach. Jak dla mnie jest bardzo ładna. Powiedziałabym, że jest negatywem Aureoli - Aureola jest żółta z zielonymi paseczkami, Sunny Delight jest zielona z żółtymi paseczkami, faktycznie to wygląda jak promyczki słońca.

tutaj masz wykadrowane listki
Jodła kaukaska odchodzi - co jej dolega? 13:14, 15 cze 2020

Do góry
Witam, proszę o pomoc -jodła kaukaska (prezent) wsadzona w połowie kwietnia. w maju było OK, a teraz nagle żółcieje/brązowieje, sypią się igły.
Brak nowych przyrostów, szkodników nie widać, ale jakieś plamy ciemno zielone na pniu. Jak ją uratować? Pozdrawiam.
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 13:05, 15 cze 2020

Do góry
Witaj, pomóżcie w rozpoznaniu tych 2 drzewek. Z góry dziękuję i pozdrawiam

1.

2.

Droga do spełnienia 13:03, 15 cze 2020

Do góry

koniec
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 13:00, 15 cze 2020

Do góry
Wyciągnęłam dzisiaj z szafy lustrzankę. Leżała tam chyba z 7 lat, nie pamiętam już dokładnie kiedy ją ostatnio używałam Od kiedy na dobre zaprzyjaźniłam się ze smartfonem, tylko tak robię zdjęcia, szybko i półprofesjonalnie, bo jakieś tam różne obiektywy i nastawy mam w komórce. Duży plus, że zdjęcia od razu po zrobieniu ładują się w chmurze na komputer, to bardzo wygodne. Nie trzeba bawić się w kable, czytniki kart, zgrywanie, itp.
Aleeee... jak przeszłam się dzisiaj po ogrodzie, to muszę przyznać, że jednak zdjęcia z lustrzanki nic nie przebije! Co prawda umęczyłam się strasznie, zanim przypomniałam sobie o co tak dokładnie chodzi, gdzie są różne ustawienia i jak się w ogóle robi zdjęcia na manualu, finał finałów jakoś poszło

Wrzucam więc pierwsze fotki po długieeeej przerwie od prawdziwego aparatu

Dereniowo ('Robert's select' , 'Satomi' oraz pagodowy / Cornus controversa 'Variegata').
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:58, 15 cze 2020

Do góry
Anda napisał(a)size=640x424
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/197/1971538/original.JPG[/img]

Ewa, co jeszcze prócz lawendy masz na tej rabacie? Poszerzyłam swoją lawendową i inspiracji szukam na wypełniacze
Ogródkowe perypetie:) 12:55, 15 cze 2020

Do góry
Ula.. liście barbuli..
Droga do spełnienia 12:55, 15 cze 2020

Do góry
Ogródkowe perypetie:) 12:54, 15 cze 2020

Do góry
Maria Theresia.. jak dla mnie jednak nie ta o której myślałyśmy.. nie pachnie.. a powinna za to ładny krzak, nie choruje i śliczne kwiaty

Agnes Schillinger zjadła werbena
Chyba jej też miejscówka nie pasuje..
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 12:52, 15 cze 2020

Do góry
Kasia bardzo bym chciała się natyrać nawet, tylko żeby konto było napełniane ostatniego dnia każdego miesiąca A tu jeszcze 20 lat do emerytury heh... i trzebaby zacząć o niej myśleć, bo patrzac na stan naszego państwa z ZUSu raczej nic nie zostanie...

Na starość sprzedać dom, kupić kampera i mieszkać to tu to tam, w zimie gdzie cieplej? albo w ogóle do Azji się przenieść tam taniej niż w Europie

Jeszcze 20 lat? A może wcześniej coś wymyślę żeby popracować gdzieś na zachodzie i nazbierać na tę emeryturę jednak, jak młoda pójdzie na studia. Jeszcze 5 lat

Działka podzielona na pół, dom można sprzedać, a jak wrócę zbudowąć nowy na drugiej działce? albo ten wynajmować w międzyczasie plan jest

Póki co praca i wyjaśnianie pierdół, potem coś pogrzebię w ogródku. Z posadzonych 45 krzaków borówek 5 wykopałam bo zmarniały, przycięłam i reanimuję w doniczkach w kwaśnej ziemi. Reszta sobie radzi nawet nieźle, ale owoców w tym roku bedzie bardzo mało. Niemniej krzaczki mają 2-3 gałęzie, więc nie ma się co spodziewać cudów.

Bukszpany na froncie przycięłam rano:
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:52, 15 cze 2020

Do góry

na wprost drzwi czyli powitanie o poranku

a to juz po lewej cienistej stronie ześcia z tarasu

a tak jestpo prawej stronie schodów
Ogródkowe perypetie:) 12:51, 15 cze 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

Piekne spotkanie.
pozdrawiam wszystkich.
Ciekawie oglądać ogrody w relacjach nie gospodarzy. Niby to te same a jednak...

A to prawda Wacław.
Ciąg dalszy róż.. potem nie będzie co fotografować

Eva Starlet- pię knie się rozrasta, mankament nie pachnie.

Lubię taka biel..

Teasing Georgia - piękny zapach i kolor.. u mnie za bardzo schowana, chyba na jesień ją przesadzę, buduje ładny krzak.
Droga do spełnienia 12:50, 15 cze 2020

Do góry
po remanencie duża nabiera pomału masy, lilie , czosnki i liliowce zapączkowane
Droga do spełnienia 12:42, 15 cze 2020

Do góry
sobota powitała nas upałem 33 stopnie w cieniu, słońce jarzyło niemiłosiernie poszłam plewić dopiero po 18

wczoraj od rana deszcz dziś pochmurno w granicach 17 stopni
można zwariować
na frontowej busz czosnki jeszcze dają radę z mizerot bodziszków wyrosły przepikęne kępy, czy możliwe jest wysianie się? na cienistej trzeba będzie kilka host przesadzić bo się zagłuszają
Wymarzony sielankowy ogród..... 12:37, 15 cze 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)

Mniam!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies