Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:38, 14 cze 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Róże przepiękne Dorotko, twój ogród jest tak barwny. Moje nieprzycięte w tym roku wcale kwitną najładniej ze wszystkich lat. Niestety mam tylko 4, a na razie kwitną tylko dwie. Nuda okropna u mnie
Co to za kwiatuchy? Tych różowych nie znam wcale, białe przypominają orliki.
Przerabianie ogródka pod swój gust 16:30, 14 cze 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
To Lars

Dziękuję, zjawiskowa !
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:29, 14 cze 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

Wszystko piękne ale te piwonie! I stoją jak druty. Moje po dzisiejszym deszczu wszystkie pochylone. Muszę im podpórki zrobić
Moje wszystkie piwonie mają spawane okręgi, które je podtrzymują, a czasem jeszcze wbijam palik i dowiązuję. Po kwitnieniu wiążę im mocno wszystkie łodygi, żeby doświetlić pozostałe rośliny.

Ogród Nebel 16:28, 14 cze 2020

Do góry
Dacie wiarę, że to jest krzew "czarnego bzu". Nie szczepiony. Prowadzony przeze mnie od lat. Przycinany. Mam nadzieję, że z paroma innymi roślinami uda mi się to samo.

Ogród z uśmiechem 16:27, 14 cze 2020

Do góry
Bajeczne fotki roz

A tu patrze i nie poznaje

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:24, 14 cze 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Twój ogród przemienił się teraz w różany raj
Przepiękny kolor ma ta SOUVENIR DU DR JAMAIN.
Piękny, ale mało widoczny z daleka, niknie wśród zieleni. Przed domem mam dość spokojnie z kolorem, ale wzdłuż wjazdu na podwórku jest kolorowa rabata.

DOUBLE DELIGHT, albo Nostalgia kupiona be nazwy.

Chwasty w trawniku 16:24, 14 cze 2020

Do góry
Witam serdecznie!

Niedawno założyłem nowy trawnik, nasiona barenbrug Water saver. Trawka urosła bardzo ładna ale zaczęło pojawiać się coś takiego jak na zdjęciach. Nie znam się na chwastach ale może ktoś mi podpowie co to może być i czy mam już się tym martwić. Nadmieniam że trawnik jest już po drugim koszeniu i regularnie nawadniany. Powierzchnia siewu to ok. 16 arów więc z wyrywaniem ręcznym nie ma szans.

Ogród Nebel 16:21, 14 cze 2020

Do góry
Budowę "szkieletu" ogrodu zakończyłam. Teraz chcę się skupić na dopracowywaniu szczegółów.

Dwie odmiany krzewuszki - jedną próbuję prowadzić na "pniu". Na razie podparta palikiem do czasu wzmocnienia się. Pilnuję i na bieżąco usuwam odrosty.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:20, 14 cze 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Dzień dobry! Kawa w ogrodzie musi być

Najpiękniej na podokiennej lila-róż

A te czosnki to jakie?
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:18, 14 cze 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Jejciu, jak u ciebie bujnie i kolorowo. Przepiekne roze. Polecisz mi jakas lososiowa taka do 120 cm wysokosci?Szukam zdrowej rozy
Moje dzieciaki tez wszystkie robale biora do reki
Moją ulubioną różą w tym kolorze jest Charles Austin, zdrowa, silne pędy, wysokość regulujesz cięciem. Miałam ją już jako wysoki krzak i i taki średni. Teraz ma około 140 cm, ale ja chciałam mieć wyższy, żeby wyszedł krzak ponad byliny.

Druga moja ulubiona róża łososiowa to Garden Of Roses, ta zdecydowanie niższa, ale i jej słabo przycinam pędy. W tym roku jest poniżej metra, pięknie już rozkrzewiona. Na zdjęcia musisz poczekać, bo jeszcze nie kwitnie.

CHARLES AUSTIN

Pamiętajcie o ogrodach 16:17, 14 cze 2020

Do góry
Oczywiście też pozdrawiam serdecznie weekendowo
i zachwycam się moją cienistą, powoli nabiera kształtu

Ogród z uśmiechem 16:14, 14 cze 2020

Do góry
jolanka napisał(a)
Heathcliff

A u mnie ten cud cztery lata w donicy się marnuje. Cud! Róże przepiękne!
Dziękuję Jolanko!
Mam również Irinę, ale cała w pąkach u mnie. Zestawię ją z Heathcliffem i Munstead Wood.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 16:14, 14 cze 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

Zachwyt zostawiam nad każdym zakątkiem twojego ogrodu, a nad tym zdjęciem szczególnie Zieleń jest piękna...

Anitka napisał(a)

Z bylinowego koła i okolic miałam ochotę zacytować wszystkie zdjęcia, ale wybrałam tylko to jedno Gapię się jak twoja Kreska z otwartą buzią na bylinowy raj Tak wiem, że sunia pewnie gapi się na swoją pańcię strzelającą foty, ale miny mamy podobne
Wiesz, że ja chyba celowo tak brzydko podcięłam cupressinę i po macoszemu traktuję tę swoją nieszczęsną rabatę, bo coraz bardziej kusi mnie coś podobnego jak u ciebie. Jedna gwiazda na środku i bylinowy raj dookoła. Mam rok na przemyślenia, kolejnego remontu w tym raczej nie uciągnę

Zdjęcia z kręgu i okolic zapisuję w inspiracjach. Mnóstwo tu genialnych połączeń. Byliny pięknie się rozrosły, stanowią busz od którego trudno wzrok oderwać.
Buziaki, mam nadzieję, że ten kleszcz to nie ode mnie... obserwuj się przez najbliższe dwa tygodnie.
Ogród Ani :) 16:12, 14 cze 2020

Do góry
anbu napisał(a)

Aniu co to za odmiana szałwii? I znalazłam info, że kupowałaś hortensje Magical Mont Blanc Kolmamon. Co tam u niej słychać?
Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 16:09, 14 cze 2020

Do góry

są i jacyś mieszkańcy
Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 16:05, 14 cze 2020

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:04, 14 cze 2020

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Nie wiem co napisać, istne szaleństwo barw i z pewnością zapachów.
Anetko ja zazwyczaj wybieram rośliny, które pachną. W dzień mają zwykle delikatniejszy zapach, ale wieczorem, nawet jak nie zwrócisz uwagi na jakiś okaz - zapach spowoduje, że zatrzymasz się.

Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 16:01, 14 cze 2020

Do góry

my to wszędzie nos wsadzimy
Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 15:58, 14 cze 2020

Do góry
Wchodzimy do wąwozu

szkoda, że większość przekwitła

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:57, 14 cze 2020

Do góry
abiko napisał(a)
U Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo. Róże śliczne. Zgadzam się, że nie każde należy krótko ciąć. Mój Louis Odier to nie wiem czy to w ogóle on. Pachnie ładnie, ale w gruncie nie rósł, przeniosłam na chwilę do donicy ale, coś z nim jest nie tak.
Dziękuję bardzo u mnie kolorowo. Mam dwie róże w donicach dużych, ale u mnie lepiej się róże czują w gruncie. Co rok jak się skuszę na jakieś nowe i nie mam gdzie posadzić, lądują do jesieni w donice i tak męczą się w nich cały sezon. Są na forum ogrodnicy, którym nie sprawia problemu róża w donicy, ja w tych donicach mam kiepskie róże.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies