Aniu, pisałam. Ale nie rób drugiej rabaty takiej samej. Nawiązanie, to kostki, np. dwie. Mogą być puste w środku i wypełnione chciejstwami. Polinka ci też wcześniej tak pisała
Np. Obwódka przy lawendzie będzie nawiązaniem
Mogą też być pełne kostki przy drzewach, ale po stronie, gdzie juz nie dasz hortensji, bo przecież marzą ci się jeszcze inne roślinki i je tam posadzisz pomiędzy.
Zobacz, u Polinki na jednej długiej rabacie jest podział na kilka części i jest wspólny element: Trawy. Ale każda część jest troszkę inna.
a ja mam wrażenie że nic nie robię
lubię mieć plan, taki już skonsultowany i dobry żeby potem sadzić już z głową, jestem świadoma że przesadzania nie uniknę ale chociaż drzew chciałabym nie ruszać
piszę tak bo już bardzo często zmieniałam tutaj zdanie i dopóki nie kupię drzew i wciąż piszę na tym forum czyli znów mogę zauroczyc sie czyms nowym to wolę napisać "podobno".
zobacz ustaliłam te graby powiedzmy tydzień temu z Twoją pomocą na plan frontu a dzisiaj oglądam u Bogdzi 15letnie serby i zastanawiam się czy nawet z tymi grabami nie zrobię lasu...
nic nie jest pewne, pewne by było gdyby Danusia zrobiła mi projekt ale niestety nie stać mnie na to..
Ania, patrzę na ten obrazek i dochodzę do wniosku, ze te drzewa podsadzone sa chyba cisem?
Nie ma to dla ciebie znaczenia z wyjątkiem tego, jak ładnie cis się wkomponował w ten ogród
jakie gatunki drzew tak?
parę stron wczesniej pisałam
buk dawyck purple lub klon crimson sentry, a po drugiej stronie grujeczniki, na środku obok altany ambrowiec.