Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Dominika11 22:00, 29 lut 2016

ren133 napisał(a)
Bo Ty szalona kobieta jesteś
Zwolnij trochę
dobrze powiedziane
ren133 22:03, 29 lut 2016

anna_t napisał(a)
a ja mam wrażenie że nic nie robię
lubię mieć plan, taki już skonsultowany i dobry żeby potem sadzić już z głową, jestem świadoma że przesadzania nie uniknę ale chociaż drzew chciałabym nie ruszać

Ja to nawet drzewa przesadzałam
Iwk4 22:05, 29 lut 2016

anna_t napisał(a)

ojej no niewiem bo pisałaś o nawiązaniu i tak jakoś wymyśliłam...źle znowu? ja nie umiem..nudy mi wychodzą

Aniu, pisałam. Ale nie rób drugiej rabaty takiej samej. Nawiązanie, to kostki, np. dwie. Mogą być puste w środku i wypełnione chciejstwami. Polinka ci też wcześniej tak pisała
Np. Obwódka przy lawendzie będzie nawiązaniem
Mogą też być pełne kostki przy drzewach, ale po stronie, gdzie juz nie dasz hortensji, bo przecież marzą ci się jeszcze inne roślinki i je tam posadzisz pomiędzy.
Zobacz, u Polinki na jednej długiej rabacie jest podział na kilka części i jest wspólny element: Trawy. Ale każda część jest troszkę inna.

Podoba ci się ta inspiracja, przenieś ją do swojego ogrodu. Też będzie pasować:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388418724/
anna_t 22:12, 29 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
dobrze powiedziane

no wiecie co
już dwie na mnie?
anna_t 22:13, 29 lut 2016

ren133 napisał(a)

Ja to nawet drzewa przesadzałam

ty to gigantka jesteś, gdzie mi do Ciebie
anna_t 22:17, 29 lut 2016

Iwk4 napisał(a)

Aniu, pisałam. Ale nie rób drugiej rabaty takiej samej. Nawiązanie, to kostki, np. dwie. Mogą być puste w środku i wypełnione chciejstwami. Polinka ci też wcześniej tak pisała
Np. Obwódka przy lawendzie będzie nawiązaniem
Mogą też być pełne kostki przy drzewach, ale po stronie, gdzie juz nie dasz hortensji, bo przecież marzą ci się jeszcze inne roślinki i je tam posadzisz pomiędzy.
Zobacz, u Polinki na jednej długiej rabacie jest podział na kilka części i jest wspólny element: Trawy. Ale każda część jest troszkę inna.

Podoba ci się ta inspiracja, przenieś ją do swojego ogrodu. Też będzie pasować:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388418724/

u polinki bardzo mi się podoba dlatego myslałam że dobrze bedzie jak hortki u mnie bylyby tym wspólnym mianownikiem..
a ta inspirka bardzo fajna tylko wiesz ja mam problem z tym co dalej, co obok a widzisz u mnie rabaty po 10m długie..
ren133 22:23, 29 lut 2016

Powiem tak ... masz już pewniaki czyli rabaty na froncie, brzozową, altanę, rabaty przy tarasie ... jak dla mnie to jest bardzo dużo ... ja skoncentrowałabym się na tym ... a już teraz, moim zdaniem, będzie z tym sporo roboty ... drzewa sa dostępne i w maju, czerwcu ... może Ci się do tego czasu coś rozjaśni
ren133 22:23, 29 lut 2016

anna_t napisał(a)

ty to gigantka jesteś, gdzie mi do Ciebie

... no zobaczymy?
anna_t 22:26, 29 lut 2016

brzozowej nie jestem pewna widziałaś przeprowadziłam ją w lewy róg i dumam a Ty miałaś fotki zrobić swojej?
czyli co, nie stresować się drzewami?luuubię Cię
polinka 23:43, 29 lut 2016

ren133 napisał(a)
Powiem tak ... masz już pewniaki czyli rabaty na froncie, brzozową, altanę, rabaty przy tarasie ... jak dla mnie to jest bardzo dużo ... ja skoncentrowałabym się na tym ... a już teraz, moim zdaniem, będzie z tym sporo roboty ... drzewa sa dostępne i w maju, czerwcu ... może Ci się do tego czasu coś rozjaśni

Podpisuję się pod tym co Renia mówi
Aniu masz już kilka rabat zaplanowanych, w między czasie pewnie wyjdzie jeszcze 1000 problemów z tymi rabatami wiec pewnie na nudę nie będziesz narzekać.
Zobacz jak dziewczyny, które zaczynały od zera tworzą swoje ogrody np. Nawigatorka czy Kasia Siakowa. W jednym roku część rabat,w kolejnym planują następne i dopasowują do tego co już mają Najważniejsze to trzymać się się swojego stylu i wiedzieć mniej więcej co się podoba.
U mnie też powstała w tamtym roku ta długa rabata a teraz dopiero planuję kolejną część ogrodu.

A graby i serby możesz ciąć