a rabata jedna Tak to u mnie już jest nim do ostatniej dojdę to już chwasty tej wielkości straszą, ale to akurat ta co mi tak perzem zarasta od sąsiada....
teraz jest czysto
i rośliny widać
przy plewieniu prawie ekwilibrystykę trzeba uprawiać bo nie mam gdzie postawić nogi tak jest gęsto
Miałam okazję obserwować pierwszy spacer małej wiewiórki. Odległość była dosyć spora więc zdjęcia nie są zbyt dobre ale...
Wyglądało to tak. Mama wiewiórka robiła kilka kroków, potem stawała, odwracała się do malucha i czekała aż zrobi kilka kroków. To malutkie nie potrafiło jeszcze dobrze chodzić, prawie czołgało się w trawie. Mama była bardzo cierpliwa i nie pomagała. Czekała aż dziecię samo sobie poradzi. Przejście ok. 10-15 metrów zajęło im jakieś 5-7 minut. Widok był niesamowity.
Na dwóch pierwszych zdjęciach jest Matka-Polka a na następnych są już razem. Maluch jest pod tym pustakiem - takie CÓŚ malutkie rude w trawie
róże w tym sezonie na razie całkiem dobrze wyglądają, mają pełno pąków, orliki kończą stopniowo kwitnienie
tu mam hostowisko do przesadzenia bo w planach pod lilakami kojec dla psa, hosty będą dookoła kojca...kiedyś tam
Prosím o radu
Holky co by jste zasadily podél chodníčku? Dopředu bych chtěla zasadit traviny Miscanthus "Gracillimus", buxusy, traviny Stipa "Ponytails" a česneky Allium "Purple Sensation":
340cm x 220cm
(předem se omlouvám komu jsem ukradla tuto fotku ze zahrady)
warzywa rosną, ale w porównaniu z dwa sezony temu to marne, jednak tamta ziemia urobiona z kompostem przed powodziowa była dla nich lepsza
surfinie w tym sezonie fajnie sobie radzą