Powojnik wciśnięty pomiędzy róże walczy o przetrwanie kolejny rok
Moje białe piwonie... zaskoczyła mnie ich różowa poświata i żółtawy środek. Zawsze wydawały mi się jednolite w kolorze. Jakiś dziwny ten rok, albo mnie wzrok zawodzi
Kosaćce nie mają łatwo w tym miejscu. Gotują się w słońcu, gniją od deszczu. W tym roku pięknie zakwitły, uwielbiam ich kolor i zapach. Udało się, że długo kwitły
Patrząc na Sylwii relację, widzę, że mam ogromne zaległości zdjęciowe.
Czosnki Purple Sensation pięknie w tym roku kwitły. Teraz są zielone, ale pewnie jeszcze trochę postoją.
Nie chcę pisać o dziurkach aby nie zapeszyc.
U mnie ślimaków tych gołych nie ma, znalazłam 5 małych właśnie z tych gołych obzeraly mi dopiero co wzeszle rośliny od razu zakatowalam. Teraz pilnuje i obserwuje. U mnie więcej robactwo grasuje i z tym mam problem szczególnie mszyca.
Dzisiaj przyjechałam na działkę i patrzę róże pnące coś nie tak liśćie mają pozwijane. Opryskiwalam wrotyczem może za mocny za mało rozcienczylam. Jednak mszyce dalej baraszkują po różach.
Robactwo każdego kalibru. Już nie wiem które sprzyjające które nie.
Skalniak mi się rozrasta w pionie i poziomie miałam już po rozsadzać, ale już za późno rośliny za wysokie. Może jesienią lub wczesna wiosna.
Jodły kalifornijskie właśnie duże też są bardzo ładne. Obok na osiedlu takie rosną.
Ta jedna u mnie jest wyjatkowa. Kupiłam ja 4 lata temu w dużej donicy przy sadzeniu nie miała prawie korzenia taki kikut. Myślałam że nic z niej nie będzie przez 2 lata nie dawała znaku życia była zielona przyrostów żadnych.
W zeszłym roku w sierpniu zaczęła wypuszczać 2cm przyrosty. A teraz przepiękna wiosna ja podsypalam obornikiem i zobacz jaka piękna.
Widocznie tak długo nowe korzonki wypuszczala i dopiero się w tej ziemi zaaklimatyzowała.
Witam, proszę o podpowiedź co dolega moim choinom? Posadzone w ubiegłym roku na wiosnę, w półcieniu, nie nawożone, raczej dbam o wilgotność gleby, szkodników żadnych nie zauważyłam, proszę o odpowiedź, bo nie wiem jak dalej z nimi postępować. Pozdrawiam