Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 19:12, 02 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Też mam zamiar wypoczywać w tym sezonie Właściwie 6 lat orki za mną, wreszcie mogę zacząć amortyzować huśtawkę Ale mega mnie kusi komplet wypoczynkowy zrobić...

6 lat powiadasz - najwyższy czas amortyzować huśtawkę
Komplet wypoczynkowy własnoręcznie wykonany - brzmi ciekawie, na pewno nie usiedzisz za długo na tej huśtawce, a jak już taki pomysł Ci zaświtał w głowie to na pewno stanie się faktem.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:08, 02 sty 2016

Do góry
Pamiętam zdjęcia ogrodu z wiosny i jak tak się porówna ile się wydarzyło przez te kilka miesiący to można tylko powiedziec "czapki z głów"! Jest pięknie!
Moja codzienność - ogród Oli 17:30, 02 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
a to teraz wszystko rozumiem i że buczka nie kojarzyłam i że chcesz go wymienić.
Pomysł świetny, będzie idealnie z drugim DP.
Jak tam mróz u Ciebie, odpuściło trochę?

wymiana na pewno będzie na plus
mrozi cały czas... w dzień -8 teraz -12
Życie w wiejskim ogrodzie 16:13, 02 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale kolory na fotkach, byle do wiosny!

Wszyscy już nie możemy doczekać się wiosny
Jak wszystko pójdzie dobrze przyjdzie w marcu
Moja codzienność - ogród Oli 14:28, 02 sty 2016

Do góry
a to teraz wszystko rozumiem i że buczka nie kojarzyłam i że chcesz go wymienić.
Pomysł świetny, będzie idealnie z drugim DP.
Jak tam mróz u Ciebie, odpuściło trochę?
Tu ma być ogród :) 13:55, 02 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Edytko 5 lat planowałam i realizowałam . Teraz czas na odpoczynek ale te plany i ciagle rewolucje sprawiały mi mnóstwo radości czego i Tobie życzę !

Nie obawiaj sie o rośliny , gdyby mrozy były w okolicach -20 stopni wtedy byłyby groźne. Dzięki długiej jesieni wszystko sie pewnie dobrze przyjęło i cudownie ruszy wiosna

Mając taki ogród, to nic tylko delektować się nim i odpoczywać na leżaczku
A my wszyscy początkujący musimy jeszcze sporo zasuwać, żeby choć zbliżyć się do tego co Ty i inne osoby osiągneliście przez ostatnich kilka lat.

Jak sobie przypomnę ogródek Babci, gdzie nic nigdy nie było okrywane, mrozy były o wiele większe, a mimo wszystko rośliny budziły się wiosną do życia, to myślę sobie, że nie ma co przesadzać z tymi obawami, trudno się jednak wyzbyć troski, bo wsadzamy w nasze ogródki dużo serducha.

Tu ma być ogród :) 13:30, 02 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Hi, hi, planowanie jest dobre.
Łatwiej wtedy się zmobilizować do pracy.
Tylko te koszta przeszkadzają. Ja planowałam ściankę wodną i też musiałam przełożyć realizację

No właśnie, wszystko zawsze rozbija się o kasę. My musimy zlecić komuś zrobienie tej architektury ogrodowej, bo sami nie mamy takich możliwości, żeby podjąć się realizacji.
Tu ma być ogród :) 13:20, 02 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Edytko, wianek śliczny, ale mnie urzekła doniczka, którą ma bluszcz. Śliczna

Doniczka, nabytek z ostatnich tygodni - też mi się podoba.
Tu ma być ogród :) 13:18, 02 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Zdjecia krzesel byly ? Nie wiem czy juz pytalam

Nie było, na Sylwestra gotowe było 6, jeszcze 2 zostały do pomalowania, dokończymy i pokażę całokształt, ale siedziało się wygodnie, a to najważniejsze.
Coś jeszcze, coś więcej... 13:13, 02 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Działo się u Ciebie dużo w ubiegłym roku i pracy sporo miałeś, ale i spotkań miłych nie brakowało, fajnie tak jak ktoś wpadnie i doceni trud, od razu chce się podejmować nowe wyzwania!

Racja - no i to świeże spojrzenie na rabaty Od razu kolejne rewolucje w głowie
Tu ma być ogród :) 10:45, 02 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Czytałam u Ciebie, że Ty nie planujesz, tylko będzie co ma być, szczerze przyznam, że ta moja lista trochę mnie przeraziła, bo jak nie było to spisane to świadomośc, że tyle pracy nas jeszcze czeka była mniejsza. No ale nic to, powoli będziemy działać.

Edytko 5 kat planowałam i realizowałam . Teraz czas na odpoczynek ale te plany i ciagle rewolucje sprawiały mi mnóstwo radości czego i Tobie życzę !

Nie obawiaj sie o rośliny , gdyby mrozy były w okolicach -20 stopni wtedy byłyby groźne. Dzięki długiej jesieni wszystko sie pewnie dobrze przyjęło i cudownie ruszy wiosna
Tu ma być ogród :) 10:15, 02 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Obiecałam kiedyś pokazać swój świąteczny wianek, ale, że okres przedświąteczny i świąteczny był goracy, więc fotka dopiero dziś.

Edytko, wianek śliczny, ale mnie urzekła doniczka, którą ma bluszcz. Śliczna
Ogród tworzony z pasją 09:26, 02 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Na Twojej części owocowej to będę się kiedyś wzorować i pewnie Cię pomęczę odnośnie sprawdzonych odmian.
W te kilka lat zmiany zrobiliście kolosalne.

Nie ma sprawy i bardzo dziękuję.
Moja codzienność - ogród Oli 08:55, 02 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jeszcze dużo ambitnych planów na ten rok u Ciebie.
Punkt z fotelami mnie zaintrygował, fajny model wyszukałaś.
Jakoś nie umiem sobie przypomnieć tego buka pendula, czemu chcesz go wymienić?

Tak zapowiada się trzeci pracowity sezon ale jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia
Foteli mnóstwo fajnych ale szukam czegoś co da się wykonać samemu.

Odnośnie buka
Gdy go przesadzałam nie wiedziałam do końca jakie drzewa zagoszczą w moim ogrodzie i gdzie dokładnie będą posadzone. Teraz mam zupełnie inne spojrzenie niż dwa lata temu.
Gdyby jeszcze rósł to może szkoda byłoby mi go ruszać ale jest mały, stracił przewodnik, reszty nie dogoni nawet za 5 lat... i wiem, że będzie mnie drażnił...
Poza lipą i klonem w warzywniku posadzone mam po dwa drzewa z gatunku i myślę, że powtórzenie buka Dawyck Purple będzie dobrym rozwiązaniem by nie wprowadzać następnych gatunków i zachować powtarzalność

tu jest ta mizerota

a chcę by było tak :

Typografia ogrodu 08:36, 02 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
U mnie też nie pada, dziś zapowiada się najmroźniejsza noc jak do tej pory, śniegowa pierzynka przydałaby się roślinom i ja bym się mniej stresowała tym mrozem.

U Ciebie Edyto mnostwo roslin sadzonych w tym roku prawda wiec rozumiem ze sie martwisz ale dadza rade
Życie w wiejskim ogrodzie 00:38, 02 sty 2016

Do góry
Ale kolory na fotkach, byle do wiosny!
Coś jeszcze, coś więcej... 00:36, 02 sty 2016

Do góry
Działo się u Ciebie dużo w ubiegłym roku i pracy sporo miałeś, ale i spotkań miłych nie brakowało, fajnie tak jak ktoś wpadnie i doceni trud, od razu chce się podejmować nowe wyzwania!
Ogród tworzony z pasją 00:31, 02 sty 2016

Do góry
Na Twojej części owocowej to będę się kiedyś wzorować i pewnie Cię pomęczę odnośnie sprawdzonych odmian.
W te kilka lat zmiany zrobiliście kolosalne.
Moja codzienność - ogród Oli 00:27, 02 sty 2016

Do góry
Jeszcze dużo ambitnych planów na ten rok u Ciebie.
Punkt z fotelami mnie zaintrygował, fajny model wyszukałaś.
Jakoś nie umiem sobie przypomnieć tego buka pendula, czemu chcesz go wymienić?
Typografia ogrodu 00:24, 02 sty 2016

Do góry
U mnie też nie pada, dziś zapowiada się najmroźniejsza noc jak do tej pory, śniegowa pierzynka przydałaby się roślinom i ja bym się mniej stresowała tym mrozem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies