Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 00:13, 02 sty 2016

Karol99 napisał(a)
Plany bardzo imponujące. Trzymam kciuki zeby udalo sie je zrealizowac. Pozdrawiam.

I kciuki i Wasze wsparcie są bardzo mobilizujące, bardziej się chce!
Plany faktycznie duże, ale jak pomyślę, że w 2015 własnymi siłami zrobiliśmy właściwie więcej, to jestem optymistką.
Na dużej powierzchni, która wymagała wielokrotnego plewienia teraz jest już kora i kamień no i rabaty zostały zaopatrzone w nawadnianie, czyli odejdą dwie czynności, które w tym sezonie zajmowały mi bardzo dużo czasu.
siakowa 09:28, 02 sty 2016

Zdjecia krzesel byly ? Nie wiem czy juz pytalam
Iwk4 10:15, 02 sty 2016

lindsay80 napisał(a)
Obiecałam kiedyś pokazać swój świąteczny wianek, ale, że okres przedświąteczny i świąteczny był goracy, więc fotka dopiero dziś.

Edytko, wianek śliczny, ale mnie urzekła doniczka, którą ma bluszcz. Śliczna
Iwk4 10:18, 02 sty 2016

Sebek napisał(a)
Wszyscy się z planów ogrodowych spowiadają Powodzenia!

Hi, hi, planowanie jest dobre.
Łatwiej wtedy się zmobilizować do pracy.
Tylko te koszta przeszkadzają. Ja planowałam ściankę wodną i też musiałam przełożyć realizację
Madzenka 10:45, 02 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

Czytałam u Ciebie, że Ty nie planujesz, tylko będzie co ma być, szczerze przyznam, że ta moja lista trochę mnie przeraziła, bo jak nie było to spisane to świadomośc, że tyle pracy nas jeszcze czeka była mniejsza. No ale nic to, powoli będziemy działać.

Edytko 5 kat planowałam i realizowałam . Teraz czas na odpoczynek ale te plany i ciagle rewolucje sprawiały mi mnóstwo radości czego i Tobie życzę !

Nie obawiaj sie o rośliny , gdyby mrozy były w okolicach -20 stopni wtedy byłyby groźne. Dzięki długiej jesieni wszystko sie pewnie dobrze przyjęło i cudownie ruszy wiosna
lindsay80 13:18, 02 sty 2016

siakowa napisał(a)
Zdjecia krzesel byly ? Nie wiem czy juz pytalam

Nie było, na Sylwestra gotowe było 6, jeszcze 2 zostały do pomalowania, dokończymy i pokażę całokształt, ale siedziało się wygodnie, a to najważniejsze.
lindsay80 13:20, 02 sty 2016

Iwk4 napisał(a)

Edytko, wianek śliczny, ale mnie urzekła doniczka, którą ma bluszcz. Śliczna

Doniczka, nabytek z ostatnich tygodni - też mi się podoba.
lindsay80 13:30, 02 sty 2016

Iwk4 napisał(a)

Hi, hi, planowanie jest dobre.
Łatwiej wtedy się zmobilizować do pracy.
Tylko te koszta przeszkadzają. Ja planowałam ściankę wodną i też musiałam przełożyć realizację

No właśnie, wszystko zawsze rozbija się o kasę. My musimy zlecić komuś zrobienie tej architektury ogrodowej, bo sami nie mamy takich możliwości, żeby podjąć się realizacji.
lindsay80 13:55, 02 sty 2016

Madzenka napisał(a)

Edytko 5 lat planowałam i realizowałam . Teraz czas na odpoczynek ale te plany i ciagle rewolucje sprawiały mi mnóstwo radości czego i Tobie życzę !

Nie obawiaj sie o rośliny , gdyby mrozy były w okolicach -20 stopni wtedy byłyby groźne. Dzięki długiej jesieni wszystko sie pewnie dobrze przyjęło i cudownie ruszy wiosna

Mając taki ogród, to nic tylko delektować się nim i odpoczywać na leżaczku
A my wszyscy początkujący musimy jeszcze sporo zasuwać, żeby choć zbliżyć się do tego co Ty i inne osoby osiągneliście przez ostatnich kilka lat.

Jak sobie przypomnę ogródek Babci, gdzie nic nigdy nie było okrywane, mrozy były o wiele większe, a mimo wszystko rośliny budziły się wiosną do życia, to myślę sobie, że nie ma co przesadzać z tymi obawami, trudno się jednak wyzbyć troski, bo wsadzamy w nasze ogródki dużo serducha.

Sebek 14:55, 02 sty 2016

Też mam zamiar wypoczywać w tym sezonie Właściwie 6 lat orki za mną, wreszcie mogę zacząć amortyzować huśtawkę Ale mega mnie kusi komplet wypoczynkowy zrobić...