Aniu mam to samo
Barbulę testuję, może stanowić fajny akcent np. przy hortensjach, a przetacznikom się nie oparłam i wczoraj sobie na próbe zamówiłam
Tylko jakos tak zauważyłam że u mnie byliny głównie fioletowe, niebieskie i białe musze chyba jakiegoś długokwitnącego pudrowego różu wyszukać... może macie jakieś propozycje?
no duże, mamproblem z koszeniem bo włażą na trawnik,ale cóż nie narzekam lepiej takie niz mikrusy. Optymistka niepoprawna od zawsze Też pytałam IPO o te opryski i też nie odpowiedział... pytalam tez o mieszanie bo jak trzeba odczekać tydzien to trochę schodzi w szczególności gdy problem dodatkowy z pogodą. U mnie póki co nie jest ak źle jak u Was ogólnie ładna pogoda, fakt ze prawie codziennie pada, ale popada chwilke chmura przejdzie i jest git!
Z tą perovską się chyba wstrzymam... podoba mi się na fotkach, Madzenka piszę by zapewnic jej okrycie nóżek bo nie wyjściowe, a ja chyba nie mam takiego miejsca... ewentualnie w brzozach za tymi gigantami, Tylko czy tam nie za dużo się dzieje?
Narazie czekam aż zaschną tulipany,które zasłaniaja miskanty (jakies tyciejeszcze są). Liczyłam że trawy zasłonią te przekwitle tulipany ale jak widac się przeliczyłam
Wg mnie tydzięń. Gdy jakaś straszna zaraza opanuje rośliny to można interwencyjnie co 3 dni - na robale
Rozmawiałam z Panem J nt odstępu pomiedzy Tospin a Mospilan, powiedzial że mozna jednoczesnie. Bardzo ważny jest po tych długich opadach Topsin a u mnie mszyce zaatakowaly buki i róże , więc jednego dnia dostały i jedno i drugie
Toż to są żurawy, a nie żurawki Chyba jednak za duże liście dla mnie, co nnie zmienia faktu, że są piękne!
U mnie perovskia przemarzła i zgniła, nie wiem w jakiej kolejności U Marzenki daje radę.
ALeż optymistka z Ciebie - od czwratku nie będzie padać Też bym tak chciała
Topsin można mieszać z ortusem? Bo przez te ciągłe deszcze u mnie wszystkie opryski spóźnione O przerwę między opryskami pytałam kiedyś IPO, ale... chyba nie dostałam odpowiedzi, więc staram się pryskać nie częściej niż raz w tygodniu.
aaaa widzisz miałam na poczatku drogi ogrodowej marmelady, ale mi padły... a ładne są ale faktycznie bardziej'pokręcone..
tutaj southern comfort z 1,5tygodnia temu
teraz są duuużo większe
a ja dzisiaj widziałam Perovską i dumam czy i gdzie u mnie ją wsadzić...
Przy okazji wizyty w serwisie zajechałam do ogrodniczego w ktorym jeszcze nie byam i kupiłam 12 stip na rabatę z bukszpanami, tylko jest mały problem, bo rabata bukszpanowa się dopiero robi.... nigdzie u siebie nie mogę kupić 2 kulek bukszpanowych, a do stolycy jakoś mi nie po drodze w najbliższym czasie
wczoraj udało mi się prysnąć bukszpany mospilanem bo wylęgły się zarazy i kapustki zaczeły robić. Liczę, że od czwartku nie będzie padać i zrobie topsin i ortus. Jak myslicie ile trzeba zrobic przerwy pomiędzy jednym a drugim opryskiem?
to chyba southern comfort, mają duuże liscie, rozsną w słońcu. W tamtym roku byly sadzone i teraz wybujały tak, że muszę trawy zza nich wykopać bo je całe załoniły
Cytuję : "jest rośliną cieniolubną, znosi nawet głęboki cień". U mnie rósł dotąd w cieniu, ale ta rabata to półcień - słońce jest od 14.00. W moim drugim ogródku rośnie pod drzewami, ale niezbyt gęstymi.
Myślę, że w pełnym słońcu raczej nie da rady, a nawet, jeśli wytrzyma, to nie będzie tak cudnie wybarwiony_ zieleń nie będzie tak intensywna i piekna.