Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:10, 30 maj 2015

Do góry
BussyBe, dobrze piszesz! Każdy ogród, każdy dom i każdy człowiek to inna historia.

Kasiu, mój raj zostawiłam w poprzednim ogrodzie i chyba nie ma takiego miejsca na świecie, które równie mocno mogłabym pokochać. Tutaj może stworzę choć namiastkę ciszy i spokoju.

Ewuś tyle miłych i dobrych słów? Dziękuję
Wiesz jak to jest z wrażliwcami?? Jak masz miękkie serce musisz mieć twardą pupę

Iwonko, zainspirowałaś mnie swoją historią metamorfozy i tak powstało krótkie wspomnienie u mnie. W wolnej chwili zobaczę co teraz zmieniasz

Ala !!! jesteś! Mam nadzieję, że tym razem na dłużej? A tak sobie grzebię w tym małym ogródku

Józefino buziaki Czy ja dobrze widzę, że masz nowy wątek w podpisie?? Idę sprawdzić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:00, 30 maj 2015

Do góry
Gosiu, wtorkowe święto nie dawało mi spokoju i chyba musiałam się wyżalić

Madziu a ja podziwiam efekty Twoich zmagań

Aga Jalos również ściskam

Ola, nie wiem co napisać...ale Ty wiesz ile wewnętrznych rozterek przeżywałam zimą...Dziękuję!

Mirelka, bo ja taka sentymentalna ogrodniczka Macham zza miedzy.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:54, 30 maj 2015

Do góry
Ewka-Kuba, O.znalazłam zimą 2012 i tak od początku powstawania ogrodu kombinowałam z rabatami podpatrzonymi na forum

Toszko, dziękuję za miłe słowa. Dzięki Tobie mam Silver Sceptre w ogrodzie i jestem tym carexem zachwycona

Kasiek, życie czasami pisze takie wzruszające scenariusze, nie do końca zawsze szczęśliwe...

Reniu, każdemu ogrodnikowi życzę z całego serca aby odnalazł swój styl U mnie był to ostatni dzwonek na ten ogród...

Kasiu również przytulam i muszę przyznać, że i mi ogród zaczyna się podobać
Ogródek Iwony 22:26, 28 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Iwonko, jak tutaj się rozrośnie to będzie wielkie WOW!
Wiesz, że uwielbiam proste linie i geometryczne nasadzenia Płot zarośnie bluszczem, trawnik się zazieleni i będę wzdychać do tego zakątka

Uwielbiam minimalizm ale przy większym ogrodzie byłyby kwiatki, bratki i stokrotki...

Polinko, fajnie będzie, wiem to. Jak skończymy przebudowę gospodarczego, pod trawę nawieziemy ziemi i wtedy trawkę wysieję.

Wiem, że odkryłaś minimalizm. Fajny, ja jednak lubię kolory i na przekór wielu lubię też słoneczny żółty.
Odkryłam magię bratków. Kwitną już ponad dwa miesiące
W przyszłym roku też je posadzę. Tylko w przyszłym roku marzą mi się bordowe na moją rabatę. Są takie?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:29, 28 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Posiałaś już trawkę??

Niooo
Początki w Kruklandii 16:37, 28 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Jak Ci jeszcze potrzebne to mam szałwię tą wysoką i przewrotnika giganta, wszystko fioletowe. Mogę troszkę ukopać.

Poliś ja już sama się pogubiłam co dostanę od dzieczyn...więc na razie mówię PAS
Ale dzięki wielkie!
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:26, 28 maj 2015

Do góry
Posiałaś już trawkę??
Początki w Kruklandii 16:25, 28 maj 2015

Do góry
Jak Ci jeszcze potrzebne to mam szałwię tą wysoką i przewrotnika giganta, wszystko fioletowe. Mogę troszkę ukopać.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:22, 28 maj 2015

Do góry
jalos napisał(a)
polinko, tak mnie ścisnąło w środku po przeczytaniu Twojego postu, że sprawa, z którą przyszłam wydała się błaha i malutka, ale wróciłam spytać czy to ty walczyłaś ostatnio ze szkodnikiem na bukszpanach? Robią mi się takie małe białe jakby kłaczki u nasady liści i nie wiem czy atakowac i czym.

To miodówka.

Polecam naturalny oprysk wg przepisu Zawitki ( jest na ostatnich stronach u Kasi-Siakowej). Ostatnio zakupiłam też z Targetu naturalny preparat Agricolle. Chemicznie to Mospilan.

Dziewczyny dziękuję za pochwały ogrodu. Będę jutro. Dzisiaj mam coroczny dołek związany z wtorkowym świętem. Taka bomba z opóznionym zapłonem...

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:57, 28 maj 2015

Do góry
polinka, wzruszyła mnie Twoja opowieść....
ściskam mocno....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:52, 28 maj 2015

Do góry
Polinka, gardło mi ścisnęło ze wzruszenia, piekna opowieśc o szukaniu swoejgo miejsca i na dodatke okraszona pieknymi zdjęciami. buziaki
Ogródek Iwony 09:34, 28 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Asiu, też będziesz miała piękny ogród, zobaczysz. Już rabatki zaczynają fajnie wyglądać. Dopiero na fotkach za rok zobaczysz różnicę A konsekwencja musi być. Po to tu jesteśmy, by się inspirować, wybierać dla siebie to, co dla nas jest najlepsze, co nam się podoba, z czym czujemy się najlepiej. Czasami styl odkrywamy po wielu próbach, tak jak Polinka zmieniała i doszła do ulubionego mninimalizmu Ja chyba jestem jednak kokoszką. Lubię kwiaty i na dodatek musze się liczyć z upodobaniami e-Ma. On uwielbia, gdy jest kolorowo i coś kwitnie
Wczoraj dostałam niecierpki - 3 sztuki: biały, różowy i czerwony. On się cieszył, ze kolorowo, a ja w duchu myślałam: misz-masz. Mam tri-color
Buziaki

Z tym stylem to u mnie właśnie tak jest,że podoba mi się wiele stylów i nie mogę się zdecydować. W dodatku mam coś takiego, że jak patrzę na swoją rabatę przy projektowaniu to nic nie widzę oczyma wyobraźni z kolei u kogoś owszem potrafię coś podpowiedzieć. No i właśnie tym sposobem wyszła mi rabata frontowa przed domem. Idzie do poprawki bo to jest rabata która jest pierwsza od wejścia do domu powinna być reprezentacyjna i wypasiona a tam taki galimatias mi powstał, że hej
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:24, 28 maj 2015

Do góry
Podobała mi się rewolucja Iwonki, która postanowiała pokazać co zrobiła przez rok odkąd jest na O. U mnie w maju minęło dwa lata na forum i chciałabym pokazać jak mój ogród a raczej jedna wybrana rabata zmieniła się w ciągu tych dwóch, strasznie długich dla mnie lat.

Historia ogrodu sięga początku lat 80-tych, kiedy moja mama poznała tatę i pojawiłam się ja. Z różnych opowieści wiem, że jako malutki brzdąc całe dnie spędzałam w wózku, w ogrodzie a mama kopała, przesadzała i podobnie jak ja teraz, denerwowała się nie mogąc znależć swojego stylu...
Z brzdąca stałam się małą dziewczynką i tutaj już pamiętam poranki na leżakach czy wieczory na huśtawce. Do pełnego szczęścia brakowało mi tylko rodzeństwa...
Po wielu namowach i błaganiach pojawił się mój wymarzony, długo wyczekiwany brat Moje oczko w głowie...Ogród stał się polem doświadczalnym dla młodego a wielki stary orzech dobrą kryjówką.

Szczęśliwe dzieciństwo w pewnym momencie prysło jak bańka mydlana...Była wyprowadzka, trudne początki dorosłego życia...
Po 9 latach wróciłam do maminego ogrodu i próbuję stworzyć ogród, który byłby spełnieniem JEJ marzeń a mi da poczucie ładu i porządku.

Może kiedyś pokażę jak ogród wyglądał w latach mojego dzieciństwa...

Wprowadziliśmy się w listopadzie 2012 r.

Od wiosny 2013 zabraliśmy się ostro do pracy

Tak było 6.05.2013

29.09.2013 Pierwsze drzewa w moim ogrodzie to klony.

Po roku były już śliwy 26.08.2014

9.10.2014 zagościły graby

Ten rok należy do traw 22.05.2015

Odnalazłam w ogrodzie to co daje mi radość i chęć walki z przeciwościami losu...Wszystkim, którzy pomogli mi stworzyć mój nowy początek życia w tym miejscu bardzo DZIĘKUJĘ, szczególnie Oli, która motywowała i wierzyła we mnie a moim dwóm Aniołom za codzienną troskę...

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:38, 28 maj 2015

Do góry
Cieszę się, że zadziałało Buziaki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:26, 28 maj 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
czesc polinko dzis moge stwierdzić ze mieszanka zadziałała..mszyce poszły out

Pryskałaś tą mieszanką z octem? U mnie właśnie to pomogło

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:22, 28 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Też na mszyce.
1l mleka do 10l konewki i uzupełnić wodą.
Ponoć

Pryskałam mlekiem i nic nie zadziałało Ale dopiero wczoraj doczytałam, że mleko powinno być takie prosto od krowy, niepasteryzowane.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:20, 28 maj 2015

Do góry
Aga, cały czas myślę nad Twoimi carexami- nie dają mi spokoju!
U naszej wrocławskiej Ewy-Kuby Toszka radzi aby wszystkie carexy, Red Barona sadzić do rozlużnionej ziemi z dodatkiem przekompostowanej kory. Nie wiem jaką masz ziemię u siebie ale może tu leży problem?
Czasem słońce czasem deszcz 07:17, 28 maj 2015

Do góry
Rady Toszki bezcenne! Uwielbiam Cię Iwonko czytać Pod Barona dałam wszystko co polecasz, mam nadzieję, że będzie mu dobrze.

Macham Dziewczyny
Ogródek Iwony 07:14, 28 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Toszko, za życzenia dziękuję i wzajemnie życzę, bo tego samego dnia mamy imieniny
Jest jeszcze jedna metamorfoza, ale jeszcze nie w pełni roślinki pokazały, co mogą zdziałać, czekam. Na razie mogę pokazać tyle:
Przed:

Po:

Iwonko, jak tutaj się rozrośnie to będzie wielkie WOW!
Wiesz, że uwielbiam proste linie i geometryczne nasadzenia Płot zarośnie bluszczem, trawnik się zazieleni i będę wzdychać do tego zakątka

Uwielbiam minimalizm ale przy większym ogrodzie byłyby kwiatki, bratki i stokrotki...
Ogródek Iwony 19:48, 27 maj 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Iwonka gratuluję rocznicy . Naprawdę jestem pełna podziwu dla Ciebie za ogrom pracy jaki włożyłaś, za konsekwencję. Masz piękny ogród ! i nie tylko...

Asiu, też będziesz miała piękny ogród, zobaczysz. Już rabatki zaczynają fajnie wyglądać. Dopiero na fotkach za rok zobaczysz różnicę A konsekwencja musi być. Po to tu jesteśmy, by się inspirować, wybierać dla siebie to, co dla nas jest najlepsze, co nam się podoba, z czym czujemy się najlepiej. Czasami styl odkrywamy po wielu próbach, tak jak Polinka zmieniała i doszła do ulubionego mninimalizmu Ja chyba jestem jednak kokoszką. Lubię kwiaty i na dodatek musze się liczyć z upodobaniami e-Ma. On uwielbia, gdy jest kolorowo i coś kwitnie
Wczoraj dostałam niecierpki - 3 sztuki: biały, różowy i czerwony. On się cieszył, ze kolorowo, a ja w duchu myślałam: misz-masz. Mam tri-color
Buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies