Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:11, 31 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
dzięki za wszystkie głosy. Brzozy już mam więc odpada. Kiedyś myślałam o buku dawyck Gold lub miłorzębie, podoba mi się też grujecznik ale tam słońce, a wyczytałam że on słońca nie lubi. Czytałam że wiąz choruje a ja nie chce probemu. To drzewko byłoby przy domku dziecięcym czyli 60cm niżej niż świerk i śliwa (liczę że się rozrośnie wówczas da cień) i jakies dwa metry dalej. Jako że śliwa jest "czerwona" potrzebuje tam jasnego akcentu. Zgodnie z projektem mam do posadzenia jeszcze jedno drzewo ambrowca na wysokści brzóz. Cały czas bije się z myślami Narazie skłaniam się ku bukowi i miłorzębowi, zobaczymy co uda mi się zakupić.

Aniu, a masz już ambrowca?... zastanawiam się właśnie nad większym drzewem na środek rabaty..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:07, 31 maj 2013

Do góry
justi napisał(a)
A może to drzewko: Wiąz holenderski 'Wredei'
Ana czy Ty wykopujesz cebule tulipanów?

Justynko chyba tylko w koszmarch sennych w realu nie dałabym rady...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:06, 31 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Uwielbiam jak dajesz fotki - z każdej strony cudnie, nie trzeba kombinować z omijaniem niefotogenicznych miejsc jak u mnie
Złote drzewo - klon "Odessanum" (mijam jednego w drodze do pracy - cały rok jest cudownie złoto-limonkowy) albo buk "dawyck Gold" ale podobno zielenieje na lato, choć i tak jest to jasny odcień zieleni. Przede wszystkim ma wąski pokrój więc zmieści się tam, gdzie chcesz go wcisnąć

Aga uwierz, że muszę się nakombinować by pokazywać jak najmniej niebieskich rur, bajzlownika przy rózanej rabacie i pc, rowerów, zabawek które się walają wszędzie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:03, 31 maj 2013

Do góry
dzięki za wszystkie głosy. Brzozy już mam więc odpada. Kiedyś myślałam o buku dawyck Gold lub miłorzębie, podoba mi się też grujecznik ale tam słońce, a wyczytałam że on słońca nie lubi. Czytałam że wiąz choruje a ja nie chce probemu. To drzewko byłoby przy domku dziecięcym czyli 60cm niżej niż świerk i śliwa (liczę że się rozrośnie wówczas da cień) i jakies dwa metry dalej. Jako że śliwa jest "czerwona" potrzebuje tam jasnego akcentu. Zgodnie z projektem mam do posadzenia jeszcze jedno drzewo ambrowca na wysokści brzóz. Cały czas bije się z myślami Narazie skłaniam się ku bukowi i miłorzębowi, zobaczymy co uda mi się zakupić.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:51, 31 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzenko jak myslisz można teraz przesadzać bukszpany?

Raczej bym to zrobiła jesienią. Chyba że bardzo cię ręce swędzą to teraz z całą bryłą korzeniową gdy są opady i nie praży tak mocno słońce. Jeśli jednak będzie bardzo gorąco to konieczne cieniowanie.

Te młode jasnozielone przyrosty są teraz bardzo wrażliwe na brak wody i słońce.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:55, 31 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
z tymi kosodrzewinami to niezly numer. Miałm 3 wykopalam, wlozylam (nie wsadzilam) do donic i postawilamby wywieść je na dużą działkę, ale jakos ciężko mi bylo się zmobilizować, więcc stały i przszly mrozy i krzyzyk na nich postawiłam no bo jak moga przezyć takie biedy. Na wiosnę wywyiozlam je do biura bo musialam cos wlozyc na chwile do donic, przed biurem... A one zrobiły psikusa i przeżyły a calą zimę przezimowały w donicach na dworze...

Moje przeżyły dokładnie to samo, wytrzymałe są bestie W końcu trafią w dobre ręce.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:39, 30 maj 2013

Do góry
trzebuję pomocy przyjżyjcie się

obo domku dla dzieci chcę posadzić drzewo od tej strony patrząc o pomiedzy śliwą pisardii a serbem. One rosną na tej podwyższonej rabacie, drzewo rosłoby 60cm niżej. Myślałam o czymś ładnym jasnozielonym by kotrastowało z pisardi i świerkiem ale nie mam ZIELONEGO pojęcia co.

podpoiedzcie plisss
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:34, 30 maj 2013

Do góry
Marzenko jak myslisz można teraz przesadzać bukszpany?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:20, 30 maj 2013

Do góry
z tymi kosodrzewinami to niezly numer. Miałm 3 wykopalam, wlozylam (nie wsadzilam) do donic i postawilamby wywieść je na dużą działkę, ale jakos ciężko mi bylo się zmobilizować, więcc stały i przszly mrozy i krzyzyk na nich postawiłam no bo jak moga przezyć takie biedy. Na wiosnę wywyiozlam je do biura bo musialam cos wlozyc na chwile do donic, przed biurem... A one zrobiły psikusa i przeżyły a calą zimę przezimowały w donicach na dworze...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:13, 30 maj 2013

Do góry
hortensje pięknie się rozkrzyły

a na deser
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:09, 30 maj 2013

Do góry
na czosnkach ostrowskiego pojawiły się pąki

miłorząb

macierzanka w gazonach zaczyna kwitnąć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:03, 30 maj 2013

Do góry
lawenda sadzona w tym roku zaczyna kwitnąć

a to ubiegloroczna, juz myślalam, ze nic z niej nie będzie, a ona bardzo ładnie odbiła po ścięciu

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:57, 30 maj 2013

Do góry
i róże pienne

PIERWSZY PĄK ROZKWITNIĘTY
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:52, 30 maj 2013

Do góry
i fioletowe na jednej rabacie

i na drugiej rabacie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:47, 30 maj 2013

Do góry
pokarze moje biale czosnki, które czaja sie z kwitneniem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:44, 30 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

tak sądzisz??? i kto to mówi Fakt nie mam juz tyle pracy co w roku ubiegłym, gfdzie bylo zrywanie darni, kopanie, sadzenie, ale jeszcze duuuzo roboty. Teraz np czekam na roboty przy nawadnianiu by móc uzupełnić brakujący kamyk na rabatach i korę. Mam jeszcze trochę nasadzeń zaplanowanych, a potem będę leżała i palcem u nogi nie ruszę

Akurat, jeszcze nikomu to sie nie udało.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:43, 30 maj 2013

Do góry
na przechowalniku mam bukszpany jak myslicie mozna je teraz przesadzić? bo znalazlam dla nich miejsce docelowe ale siem wacham
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:37, 30 maj 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Fajne trawki kupiłaś i swietnie wyglądają.To już chyba nie masz nic do roboty w ogrodzie?, bo wszystko pięknie wyglada.

tak sądzisz??? i kto to mówi Fakt nie mam juz tyle pracy co w roku ubiegłym, gfdzie bylo zrywanie darni, kopanie, sadzenie, ale jeszcze duuuzo roboty. Teraz np czekam na roboty przy nawadnianiu by móc uzupełnić brakujący kamyk na rabatach i korę. Mam jeszcze trochę nasadzeń zaplanowanych, a potem będę leżała i palcem u nogi nie ruszę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:34, 30 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Klika trawek
Pięknie I żywopłocik bukszpanowy zasłania liscie tuliIpanow i nie drażnią

Widzę, że aura wynagradza Ci wiosnę, u Ciebie piękna pogoda u nas leje ....

Dzisiaj byla przepiekna pogoda, potem przeszła burza i dalej było ślicznie. Tulipany po przekwitnieciu są hmmm delikatnie mówiąc wkurzające, więc dobrze gdy je cosś zakrywa. To samo z czosnakami, wkurzają mnie te zasychające liście, bo wprowadzają bałagan. Biale czosnki, ktore zaczynają kwitnąć mam za hortensjami i super wyglądają, te w tulipanach straszą...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 30 maj 2013

Do góry
Kondziu odwzajemniam hihy
Boćku dzięki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies