Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 22:39, 30 maj 2013

aga_pe napisał(a)

chętnie, prawdopodobnie w sobotę będę u Marzenki. Karmnik się Jej rozlazł, a ja chętnie przygarnę. Był czas kiedy twierdziłam, że w moim ogrodzie dużo już nie posadzę. Dzień jak dziś spędzony przed kompem oraz stojąc w otwartych drzwiach (bo lało) - ujrzałam wieeeelkie możliwości
Napisz na priv ile za kosodrzewinki

Za grosik, żeby rosły W sobotę jestem do południa, potem bawię się na weselu
aga_pe 22:48, 30 maj 2013

Wieloszka napisał(a)

Za grosik, żeby rosły W sobotę jestem do południa, potem bawię się na weselu

oj to nie da rady. Ja pracuję i będę we Wrocku dopiero wieczorem. Życzę udanej zabawy, przyjadę kiedy indziej. Może do Irenki mi weźmiesz? Dogadamy się
Muszę chyba sporządzić listę chciejstw, może jeszcze coś się znajdzie u którejś zDolnoślązaczki w nadmiarze
Irenka oferowała mi hortensję pnącą
Wieloszka 22:51, 30 maj 2013

Rób listę, rób Jak widzisz, czasem wystarczy głośno powiedzieć i ... jest No prawie, na razie postoją jeszcze u mnie - już i tak wiele zniosły, więc u Ciebie będą w raju
aga_pe 23:02, 30 maj 2013

Wieloszka napisał(a)
Rób listę, rób Jak widzisz, czasem wystarczy głośno powiedzieć i ... jest No prawie, na razie postoją jeszcze u mnie - już i tak wiele zniosły, więc u Ciebie będą w raju

oj zaopiekuję się bidulkami
A z listy chciejstw, to muszę zakupić byliny do miejsc cienistych. Wczoraj zaczęłam porządkować pod iglakami i zrobiło się sporo miejsca na dosadzenia, Jest sporo cienia. Posadziłam już runiankę od Madzi , ale miejsca jeszcze duuużo. Może rodgersję dokupię, tawułki, parzydło? Jeszcze funkie - muszę wykręcić do Sasanki

Aga a pamiętasz jak rozmawiałyśmy o suchym oczku? Jak Ty to fachowo nazwałaś?
ana_art 23:20, 30 maj 2013

z tymi kosodrzewinami to niezly numer. Miałm 3 wykopalam, wlozylam (nie wsadzilam) do donic i postawilamby wywieść je na dużą działkę, ale jakos ciężko mi bylo się zmobilizować, więcc stały i przszly mrozy i krzyzyk na nich postawiłam no bo jak moga przezyć takie biedy. Na wiosnę wywyiozlam je do biura bo musialam cos wlozyc na chwile do donic, przed biurem... A one zrobiły psikusa i przeżyły a calą zimę przezimowały w donicach na dworze...
Wieloszka 07:52, 31 maj 2013

aga_pe napisał(a)

oj zaopiekuję się bidulkami
A z listy chciejstw, to muszę zakupić byliny do miejsc cienistych. Wczoraj zaczęłam porządkować pod iglakami i zrobiło się sporo miejsca na dosadzenia, Jest sporo cienia. Posadziłam już runiankę od Madzi , ale miejsca jeszcze duuużo. Może rodgersję dokupię, tawułki, parzydło? Jeszcze funkie - muszę wykręcić do Sasanki

Aga a pamiętasz jak rozmawiałyśmy o suchym oczku? Jak Ty to fachowo nazwałaś?

Poza funkiami nic nie mam z Twojej listy bo... u mnie brak cienia
Ogród deszczowy - ale to nie do końca suche oczko, po deszczu mokre
Wieloszka 07:55, 31 maj 2013

ana_art napisał(a)
z tymi kosodrzewinami to niezly numer. Miałm 3 wykopalam, wlozylam (nie wsadzilam) do donic i postawilamby wywieść je na dużą działkę, ale jakos ciężko mi bylo się zmobilizować, więcc stały i przszly mrozy i krzyzyk na nich postawiłam no bo jak moga przezyć takie biedy. Na wiosnę wywyiozlam je do biura bo musialam cos wlozyc na chwile do donic, przed biurem... A one zrobiły psikusa i przeżyły a calą zimę przezimowały w donicach na dworze...

Moje przeżyły dokładnie to samo, wytrzymałe są bestie W końcu trafią w dobre ręce.
aga_pe 08:08, 31 maj 2013

Wieloszka napisał(a)

Poza funkiami nic nie mam z Twojej listy bo... u mnie brak cienia
Ogród deszczowy - ale to nie do końca suche oczko, po deszczu mokre

po deszczu będzie nawet baaardzo mokre
Wieloszka 08:14, 31 maj 2013

aga_pe napisał(a)

po deszczu będzie nawet baaardzo mokre

Odnajdę co trzeba i przekażę za tydzień
aga_pe 08:16, 31 maj 2013

Wieloszka napisał(a)

Odnajdę co trzeba i przekażę za tydzień

dzięki, nie musisz się spieszyć, za tę część ogrodu zabiorę się na jesień...mam nadzieję