Moja pergola nie bedzie miała stałego zadaszenia, ma slyżc wyłacznie ochronę przed słońcem. W tym roku zawiśnie na niej żagiel a za rok moze rolety rzymskie.
Ławki gabionowe moze powstaną w ciagu pięciolatki zwykle niskie gabiony przykryte deską do siedzenia ale ponieważ mam już gabiony na froncie ogrodu zastanwiam sie czy nie za dużo tego będzie. Poza tym ma powstac kolejna pergola i wyżwirowane częsci trawnika. Na chwile obecna jeszcze do tego nie dojrzałam i nie wiem czy kiedykolwiek dojrzeje ale przydaloby sie miejsce do biesiadowania ze stołem i duża iloscia miejsc do siedzenia. Na razie goscie musza sie zadowolić kanapami pod pergola przy kuchni
Warto jednak miec kolejne plany i marzenia
W tym roku cel to zagospodarowanie tarasu południowego przy scianie wodnej. Bo juz troche nas drzewa osłoniły od drogi i zamierzamy zwłaszcza wieczory spedzac przy szumiacej scianie wodnej
Bogdziu wczorajsza noc była dziwna +7 a w ciagu dnia zaledwie +9... Dzisiaj zu mnie zaledwie +2 a w ciagu dnia ma być +15.... Ale czuć że ociepleni z południa nadchodzi, dzisiaj dotrze do Ciebie
Ps. Z kręgosłupem mam tak jak Ty, gdy leże boli, gdy pracuje w ogrodzie czuję że zyję
Juzia obiecuję w sobote wiosne i kwitnące magnolie oraz wisnie. Trawnik tez bedzie zieloniutki wiec zapraszam a na razie muszisz dotrzymać do ocieplenia
Ewo rozpatrywałam wiele wariantów, dałam sobie czas z szarością tynku i musi byc jednak blask aby zrobic głębię tego miejsca. Zatem albo stał nierdzewna (koszt, cena, pracuje pod wpływem temperatury, zamocować etc a na dodtek woda z kamieniam zostawi wstrętne ślady lub zardzewieje)
Wariant 2 pleksi lustrzane bo lustro takiej ilosci wody nie wytrzyma
Ale jakie mige szaleć, bo priorytetem jets pergola, juz mam dość latających parasoli przeciwsłonecznych i mebli... Czas sie obudować od strony kuchni... I chyba muszę leżaki wreszcie kupic więc byc moze znow sobie poplanuję sciane wodna....
Plexi to koszt ok 600 zł wiec moge poszaleć, stal zecydowanie wiecej.....
Jakby co to wykonawcę z Katowic mam z wysyłka w całej Polsce Duzo tańsze niz lustra,. Ale wez wytnij sobie otwór aby był idealny 5x65 cm. Do tego trzeba miec sprzęcior !
Właśnie zaiszczędzułam... A przecież miałam nie kupować donic....
Problem polega na tym, źe do zewnętrznego zastosowania musisz kupić donicę z fiberglassu lub dobrego plastiku a to niestety kosztuje. Jednoroczne to mozna w osłonki wsadzic ale milożąb musi miec stabilną donice i dobrze by było aby sobie rósł kilka lat...
No i przez ciebie przed chwilą wydałam 99 zł.... Bo polowałam na nia od dawna... A teraz przeceniona,... Do miłorzębu za mała ale przejrzyj pozostałe, są tam moje białe wielkie deromy tez przecenione. Kupiłam czarną http://sklep.dajar.pl/doniczka-misa-keshi-szaro-perlowa-50-cm
Tylko Ci aby sąsiad nie usłyszał... Ja swoje ścięte trawy spaliłam miałam tego chyba tonę..... Workow firmie z odpadkami by dla całej wsi zabrakło... Czy ktos ma pomysł co z tym suchym trawskiem robić?