Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 22:47, 08 kwi 2015

ewakatowice napisał(a)
A może przykleisz płyty takie jak elewacyjne np. wyglądające jak beton?

Ewo rozpatrywałam wiele wariantów, dałam sobie czas z szarością tynku i musi byc jednak blask aby zrobic głębię tego miejsca. Zatem albo stał nierdzewna (koszt, cena, pracuje pod wpływem temperatury, zamocować etc a na dodtek woda z kamieniam zostawi wstrętne ślady lub zardzewieje)
Wariant 2 pleksi lustrzane bo lustro takiej ilosci wody nie wytrzyma

Ale jakie mige szaleć, bo priorytetem jets pergola, juz mam dość latających parasoli przeciwsłonecznych i mebli... Czas sie obudować od strony kuchni... I chyba muszę leżaki wreszcie kupic więc byc moze znow sobie poplanuję sciane wodna....
Plexi to koszt ok 600 zł wiec moge poszaleć, stal zecydowanie wiecej.....

Betonu, kamieni, koloru nie chcę
Madzenka 22:49, 08 kwi 2015

Kacha123 napisał(a)
Zaintrygowałaś mnie tą metamorfozą ściany wodnej, no i Alwernią

W Alwerni od czasu do czasu bywam i zawsze przejeżdżam w drodze powrotnej przez Chrzanów
Madzenka 22:50, 08 kwi 2015

Juzia napisał(a)
Tyły mam okrutne. Doczytałam tylko, że koszenie trawy było
Ogród wygląda jak zwykle pięknie! Trawniczek miodzio!!!
Ja czekam na ocieplenie... nawet wertykulacji jeszcze nie robiłam
Brrrr....

Juzia obiecuję w sobote wiosne i kwitnące magnolie oraz wisnie. Trawnik tez bedzie zieloniutki wiec zapraszam a na razie muszisz dotrzymać do ocieplenia
Madzenka 22:53, 08 kwi 2015

Monia
Trawa masakra!
Ziemia to zbita glina, M jest proszony o ponowną areację walcem z kolcami....
Kondzio 22:54, 08 kwi 2015

marzenka zmiany super trawa rewelacyjna jak na taka porę roku ja jutro wertykuluje mam nadzieje bo pogoda nas tu nie rozpieszcza
nawigatorka 23:21, 08 kwi 2015

Marzenko jak ja juz czekam na te Twoja pergole bo sama nad swoją myślę i chciałabym się poinspirowac(a będzie miała zazadaszenie?) i zdradz jak mają wyglądać te Twoje gabionowe ławki.bo i u siebie takie planuje w części ogniskowej.
Iwk4 00:31, 09 kwi 2015

O Matko, nadrobiłam. Jeden dzień, a tyle stron. Fajnie się to wszystko czyta i podgląda. A podglądać nie wypada, więc znowu wpis zostawiam. Pomysł pleksi fajny. Też w odlotowym mi się spodobał
Madzenka 06:50, 09 kwi 2015

nawigatorka napisał(a)
Marzenko jak ja juz czekam na te Twoja pergole bo sama nad swoją myślę i chciałabym się poinspirowac(a będzie miała zazadaszenie?) i zdradz jak mają wyglądać te Twoje gabionowe ławki.bo i u siebie takie planuje w części ogniskowej.

Moja pergola nie bedzie miała stałego zadaszenia, ma slyżc wyłacznie ochronę przed słońcem. W tym roku zawiśnie na niej żagiel a za rok moze rolety rzymskie.

Ławki gabionowe moze powstaną w ciagu pięciolatki zwykle niskie gabiony przykryte deską do siedzenia ale ponieważ mam już gabiony na froncie ogrodu zastanwiam sie czy nie za dużo tego będzie. Poza tym ma powstac kolejna pergola i wyżwirowane częsci trawnika. Na chwile obecna jeszcze do tego nie dojrzałam i nie wiem czy kiedykolwiek dojrzeje ale przydaloby sie miejsce do biesiadowania ze stołem i duża iloscia miejsc do siedzenia. Na razie goscie musza sie zadowolić kanapami pod pergola przy kuchni

Warto jednak miec kolejne plany i marzenia

W tym roku cel to zagospodarowanie tarasu południowego przy scianie wodnej. Bo juz troche nas drzewa osłoniły od drogi i zamierzamy zwłaszcza wieczory spedzac przy szumiacej scianie wodnej
Madzenka 06:52, 09 kwi 2015

Iwonko i Kondzio dziekuje za miłe wpisy.
Kondzio wiesz ze czekam na Twój wątek u NAS. Zagladam do Ciebie wiesz gdzie ale nie piszę!
Madzenka 06:54, 09 kwi 2015

Skoro poszukiwania plexi mogą byc owocne to przydaloby się więcej punktow oświetleniowych. Wiec prosze o pomoc w poszukiwaniu halogenków na szpikulcach , ktore mozna łaczyć szeregowo. Razem potrzebuję min 8 szt a mam 4 na jednym kablu...nie moge znależć nigdzie kolejnego egzemplarza aby połączyć Catalpa

Mam takie jak ten na zdjeciu ale polaczone jednym kablem (wazne aby je połaczyć szeregowo). Tylko,mże ja 4 szt kupiłam za taka cene a nie jeden....
[link zmoderowany]