Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Do raju daleko - u Ewy 09:36, 01 lip 2024

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zaczynają też kwitnąć pierwsze hortensje ogrodowe.

Princess Diana

O ogrodowkach mogę tylko pomarzyc są piękne. U mnie Wygwizdów mroźny wiatr. Mam jedną i się z nią mecze co roku zawijam w kokon a i tak zawsze jest z nią coś nie tak.

Chodzi mi o hortke Diane długo ja masz i czy jesteś z niej zadowolona. Może u mnie da radę przez zimę.

Kamień to kamień nic się z nim nie dzieje. Mam gresy i pewnie trzeba będzie wymienić na tarasie za 2-3 lata.

Pozdrawiam

Za drzwiami do ogrodu... 09:31, 01 lip 2024

Do góry
anpi napisał(a)

obłędnie ten kącik wygląda...

Przygody z kleszczami nie zazdroszczę. U nas kotka stale coś przynosi z pola. Na szczęście nic nie zostało na nas ale znalazłam kilka sztuk tak luźno po niej chodzących. Standardowo więc za każdym powrotem dostaje mizianie sprawdzające.
Wilczy ogród 09:23, 01 lip 2024

Do góry
Gaura do pozazdroszczenia

Uwielbiam u Madzi tą trojeść pomarańczową, którą u mnie niestety ślimaki zjadły 3 razy

Wszystko tak piękne i świetnie rośnie, aż pytałam Madzię co u niej nie rośnie mega wrażenia jak zawsze

Wilczy ogród 09:18, 01 lip 2024

Do góry
Dużo zielonych zakątków

Zaskoczyło mnie, że ogrodzenia nie było widać

Aranżacja super
Wilczy ogród 09:14, 01 lip 2024

Do góry
Cudne róże

Wilczy ogród 09:12, 01 lip 2024

Do góry

Wilczy ogród 09:08, 01 lip 2024

Do góry
Madziu, dzień pełen niespodzianek nie pamiętam kiedy zjadłam tyle słodkiego w jeden dzień i wogóle tyle coś jak Iwonka poza tym człowiek łapie piękne kwitnące widoki, nie sposób uwiecznić, kilka fotek mam, ciągle za mało przy Twoim ogrodzie pękającym w szwach

Dla oglądających dowody, bo Madzia nie próżnuje, robi ciągle nowe nasadzenia w rabatkach. Red Baron powalił mnie bo wyleciał z jednej rabaty a poszedł na drugą. Zdjęcia brak...ha,ha nie udało mi się sfocić też nowej różanej przy szklarni - przesłodka
Dwie inne rabatki zapełniły się mini sadzoneczkami

Poza tym oświadczam, że chwastów nie było tylo 1szt. Znalazła Iwonka i głośno o tym się zrobiło
Z pięknego liliowca wykradłam siewkę trawy, ciągle zapominam jej nazwy.....liliowiec uratowany, jest zachwycający

Za drzwiami do ogrodu... 09:07, 01 lip 2024

Do góry
anpi napisał(a)
Mam wrażenie, że ogród wymknął mi się z pod kontroli. Ale ostatnio w ogóle nie mam na niego czasu.
Ale cieszą mnie te "białe kąciki", rozjaśniają ogród , który wymaga przycięcia tu i ówdzie, bo robi się cieniście

To miejsce też mnie urzekło, ta biała przerośnięta roślinami pergola przyciąga mój wzrok.
Za drzwiami do ogrodu... 09:01, 01 lip 2024

Do góry
anpi napisał(a)
Trochę pomarańczu:

Piękny ogrodowy zakątek, zachwycam się.
W moim małym ogródeczku II 08:59, 01 lip 2024

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ależ u Ciebie kwitną róże, jak szalone. Masz je takie zdrowe. Obficie kwitną - cuda
Podziwiam też Twoje sweterki. Sa bardzo oryginalne. Wyglądasz w nich kwitnąco
Dziękuję za tak miły wpis. Róże rzeczywiście nie przysparzały mi problemów w tym roku, a kwitły obficie. Niektóre znów się szykują do ponownego kwitnięcia.

W moim małym ogródeczku II 08:50, 01 lip 2024

Do góry
anpi napisał(a)
Jak patrzę na twoje piękne sweterki to aż mnie korci sięgnąć po druty...ale wiem jakie to wciągające zajęcie, a u mnie totalny brak czasu na takie zajęcie. Ale może jeszcze kiedyś wrócę do takich robótek...!?
Lubię do Ciebie zaglądać, zawsze tyle cudnych rzeczy, pomijając ogrodowe kwitnienia zachwycają wianki, dekoracje, bukieciki i ich fotografie!
To fakt, robótki na drutach , czy szydełku są bardzo wciągające. Ja dziergałam zimą i wczesną wiosną, teraz mam ogród, robienie przetworów i dbanie o moją kondycję. Do dziergania na pewno wrócę, ale prawdę powiedziawszy, to nie nadążam chodzić w tych wydzierganych przez siebie sweterkach. Jak się w domu siedzi, to mam dwa takie ulubione, ciepłe swetry i one są w ciągłym użyciu.( oczywiście myślę o czasie zimowym)

W moim małym ogródeczku II 08:42, 01 lip 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)

Świetny ten sweterek pasuje Ci ten kolor, ładnie Ci w takim delikatnym, pastelowym kolorze ja na drutach potrafię szalik zrobić, może coś więcej, ale ścieg nierówny mi wychodzi, dlatego częściej sięgam po szydełko
Dziękuję
Od czegoś trzeba zacząć, skoro szalik dasz radę zrobić, to znaczy że możesz wszystko. Tak podchodź do tematu. Mnie kręcą takie wzory, których jeszcze nie umiem, lubię zrobić coś mało powtarzalnego, nawet jeśli jest to bardzo pracochłonne. Te wybrzuszone kuleczki na tym sweterku, to tyle pracy, że w tym czasie zrobiłabym dwa, a nie jeden sweter.
W głowie kluje mi się kolejny pomysł na sweter, myślę zrobić dół i rękawy ażurowo ( może z kwadratów) na szydełku, a resztę na drutach. Nie mam jeszcze wełny, a ze względu na mój stan samopoczucia rzadko jeżdżę do miasta.

W moim małym ogródeczku II 08:28, 01 lip 2024

Do góry
Joku napisał(a)

Różane potwory wyhodowałaś. Co to za róża o ciemnych kwiatach?
Tak, moje róże są wielkie, ale w tym buszu muszą takie być. Mam 5 róż źle posadzonych, bo za kiliami i rozplenicami. Nie wiem , czy przeżyją ten sezon w tym ścisku. Muszę albo je przesadzić, albo to co przed nimi.
Nazwy tej ciemnej róży nie znam, ale na razie to nic ciekawego. Szybko łapie choroby grzybowe i jakieś takie jasne te jej listki. Zobaczymy w przyszłym roku, może jeszcze mnie zaskoczy.

W moim małym ogródeczku II 08:18, 01 lip 2024

Do góry
Wafel napisał(a)
Ale obficie kwitną twoje róże! Zazdroszczę cierpliwości i umiejętności manualnych. Moje serce skradł sweterek wiązany w odcieniu różanym Wianki ekstra! Jesteś bardzo kreatywną osobą
Dziękuję za tak miłe słowa. Ten sweterek to taka delikatna mgiełka, od niego zaczął się powrót do dziergania swetrów. Ja od lat umiem robić na drutach i szydełku, ale tego wzoru nie umiałam. Musiałam go znaleźć na internecie i z dwóch filmików wykombinowałam jak to zrobić.

W moim małym ogródeczku II 08:08, 01 lip 2024

Do góry
MagdaLenka napisał(a)
Dorotko, wszelkie Twoje wyroby rękodzielnicze są idealnym odbiciem Twojej romantycznej duszy. Niezmiennie podziwiam i zazdroszczę Ci umiejętności.
Dziękuję ja rzeczywiście jestem romantyczną duszą, za to mój mąż to ten twardo stąpający po ziemi.
Mam kupioną glinę samoutwardzalną, kiedyś się zbiorę i coś nowego pokażę.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:00, 01 lip 2024

Do góry
Nie wiem jak mam rozumieć że zakończyło się leżąc na trawie….
Glina i zielsko 01:26, 01 lip 2024

Do góry
pestka56 napisał(a)
A dlaczego dajesz dereniom podpory?

Bo mam szczepione na pniu.
Korona rośnie jak szalona. Tne raz lub 2 w sezonie.

Foto sprzed kilku tyg. Teraz są 2 razy większe. Pnie zbyt delikatne by utrzymać te korony.

Glina i zielsko 01:20, 01 lip 2024

Do góry
pestka56 napisał(a)
A dlaczego dajesz dereniom podpory?

Bo mam szczepione na pniu.
Korona rośnie jak szalona. Tne raz lub 2 w sezonie.

Foto sprzed kilku tyg. Teraz są 2 razy większe. Pnie zbyt delikatne by utrzymać te korony.

Ogrod nad bajorkiem 00:24, 01 lip 2024

Do góry

Ogrod nad bajorkiem 00:22, 01 lip 2024

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies