Zakupy uwielbiam oczywiście te ogrodowe
Dziś pojechałam po Dęba a że nie było to przecież coś musiałam kupić no nie wypada tak wejść i wyjść bez niczego
Dziewczyny wklejam ów "stopień", czy prędzej "wał" przeciwpowodziowy.
Jeśli chodzi o rurę do kominka, to ten kawałek rynny może być obiekty na równo z rowem. To tylko maskowania. W niej jest korytko żeliwne na równi z gruntem.
Zasypać go niczym nie można, ale można skrócić te maskownice, a korytko będzie wprawdzie wystawać ale na równo z gruntem.
Helen
paliki drewniane -stare dziady-kupione chyba w C...o ze 3 lata temu a doniczki też oddzielnie kupione
zabrakło mi i palików i doniczek …
..chciałabym jeszcze ze 2 pergole dodać do warzywnika -na razie urabiam ema ,czy mi je zrobi
coś ładniejszego -czyli moje stipy
i moja wilka na ulubionym stanowisku obserwacyjnym
HAniu tys moim warzywnym Guru.
Zerknij na moje selery. Nie umiem opisać, mam nadzieję, że widać. Mrówki? Czym to przepędzić? W ogóle mam w skrzyniach jedno, wielkie mrowisko. Pietruszka wzeszła i została wciągnięta...
Na chwasty nie patrz. Te rosną dobrze i nic ich nie żre... Ale już ich nie ma
Piwonie podziwiam, moje niby mają pączki, ale nie wszystkie. Mam bordową , która już kilka lat nie kwitnie. Wnerwiła mnie bardzo i obcięłam jej wszystkie liście, żeby doświetlić inne rośliny. W sierpniu przesadzę do warzywnika, no bo przecież nie wyrzucę. Coś przegapiłam - o jakim odcinku jest mowa?
Ewa magia fotek
czasem uda mi się jakąś ładną fotkę zrobić
ja klony kupuję dużo mniejsze -większość to taka do metra była ,więc temu tańsze
najdroższy był Shirazz -bo kosztował 150 zeta ….
Buziaki
ps.fotki po zmroku robiła moja córa uczyła się obsługi aparatu
Tylko niestety kwitnie tylko raz, dlatego ta pierwsza róża bije ją na głowę z kwitnieniem
Niestety w tym sezonie musi się ogrodzić bo bardzo została ścięta do remontu
Chyba jestem pierwszy raz.
Piękny ten widok czuje się zę to Pomorze. Wydmy zamiast piasku jest żwirek. Ta rabata z irgą też ładna trzymaj irgę w rysach aby było widać ten żwir.
Gabiony chodzą za mną, ale już nie pasują do mojego ogrodu na tym etapie. Jakies małe może.
Nie wiem czy to u ciebie o bylinach białych, fioletowych pisałaś. Tak na dobrą sprawę wszystkie byliny i trawy się rozsiewają w mniejszym czy więszym stopniu. Odętka - też mi się podoba zasiałam ją chciałabym mieć kępę na żwirze może się doczekam.
Odnośnie maków w tym roku zasiałam łączkę jest na razie na etapie wschodów. Wysiałam sporo nasion maczka kalifornijskiego.
Aniu
bardzo się cieszę ,że Ci się podoba
wiem ,że mało się odzywam u Ciebie i w wielu ulubionych wątkach ….często podpatruje na telefonie i nie piszę ,bo ten mały ekranik mnie nie słucha
postaram się poprawić
Buziaki
trochę kadrów z nowej części -jeszcze pustki ,ale liczę ,że kiedyś będzie ładnie
Marta cieszę się ,że do mnie zawitałaś miło Cię widzieć -zostań z nami tu ,nie znikaj ,proszę
dziękuję za komplementy wszystkie -dusza się raduje
ale nie myśl ,że mam tak idealnie centralnie na środku mam taki koszmarek -tu ma być wiata …...nie wiem kiedy na razie zbiorowisko śmieci -drażni mnie ten widok ,ale co mam zrobić
przy warzywniku też mi eM znowu nabałaganił pociętymi kawałkami palet do spalenia ...
widok od góry -mam tu jeszcze kilka planów na różne rabatki
Buziaki
pierwszy raz tu jestem chyba
należłoby powiedzieć Dzien Dobry
urzekły mnie te dwa kadry najbardziej...pierwszy jak zobaczyłam powiedziałam WOW!!!!cudowny zakątek
ale ten leśny klimat też bardzo do mnie przemawia!!!...czy ta biała niska roślina na zdjeciu to Marzanka Wonna?