Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pachnący różami, malowany bylinami 13:51, 08 cze 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ula,

Dorotko, te donice wypróbowałam w tamtym roku. Zawsze można wymienić wodę i je umyć, ale po zimie widzę, że nie ma takiej potrzeby. Rośliny przezimowały, woda nie ma brzydkiego zapachu. Jeżeli chodzi o komary to chyba nie maja szans, bo chętnie na Mazurach mieszkają żaby.

No i wszystko jasne. Rośliny piękne, kwitnące i zaskakująco wyglądające.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:46, 08 cze 2020

Do góry
Równolegle do tarasu, toczyły się roboty brukarskie przy drewutni. Kostka granitowa z tarasu została usunięta i położona wzdłuż drewutni. Przy okazji zaokrąglili mi Panowie nieco początek okularowej- już nie ma kąta 90 stopni.

UWAGA! Dla osób o mocnych nerwach!!

Było:
Podwórkowa rehabilitacja 13:46, 08 cze 2020

Do góry
ryska napisał(a)
Bardzo ciekawie wygląda poletko stipowe, a ta ścieżka jest cudowna.
Dziękuję ślicznie za wszystkie "super".
Ogród KasiWB - część II 13:42, 08 cze 2020

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Pozdrawiam

pięknie, klimatycznie!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:38, 08 cze 2020

Do góry
Coś tam dekoruję balkon tym co w domu znalezione, bo nie jeżdżę po sklepach nigdzie z wiadomych powodów....i tak skoro na balkonie niebieskości i fiolety, a balkon mam przy sypialni i sypialnię w kolorach banan, błękity i szafiry to nawet się ten balkon spójny z sypialnią robiKolorystycznie bo stylistycznie to zbieranina wszystkiego

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:38, 08 cze 2020

Do góry
I stan na dzień dzisiejszy- spójrzcie na wejście. O ile po bokach, na długość doni posadzę żywopłot z cisa i zasłonię ten wał, o tyle na długości wejścia (między donicami) kompletnie nie mam rozwiązania. Ktoś, coś?

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:36, 08 cze 2020

Do góry
ćd.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:35, 08 cze 2020

Do góry
Dziewczyny Szalone! Podnosicie mnie na duchu swoją pamięcią o moim istnieniu. Cóż- anomalie u mnie nie tylko w pogodzie, jakieś ogólne zamieszanie nie napawa mnie optymizmem i sprawia, że nie pisze, bo nie wiedzieć kiedy znowu mnie wessie życie i nie wiadomo kiedy wypluje.

Ogrodowo u mnie większych zmian nie ma. W tym roku wzięliśmy się za taras i no klops, za klopsem. Najpierw lekkie rozczarowaniem przy zmianie zadaszenia, że wyszło inaczej, niż sobie wyobrażałam, albo precyzyjniej- wyszło tak, jak sobie nie wyobrażałam- słowem- baaaaaardzo wysokie zadaszenie.
Pogodziłam się z tym faktem i zaczęło się płytowanie tarasu i budowanie donic. Zdjęcia z placu boju.

Już nawet mi się podobało i już nawet miałam plan zabudowy bocznej, gdy przyszedł zaprzyjaźniony stolarz i orzekł, że belka frontowa się odgina.....Panowie od dachu mają być na oględzinach w ciągu dwóch tygodni. Jeśli się okaże, że odgina się niebezpiecznie bardzo, to trzeba zamiast drewnianej zamontować stalową. Żeby zamontować stalową, trzeba rozmontować CAŁY taras- całe zadaszenie!!!

Drugi problem- wejście na taras- no bida z nędzą. Poziom wysoki, wykończenie do bani, słabo mi jak na to patrzę. Jutro Pan brukarz ma przyjechać i główkować, co na to zaradzić. "Zamurować" się nie da, prostego schodka tez się zrobić nie da, gdyż jest tam wyciąg do kominka (w sensie rura doprowadzająca powietrze).

Trzeci problem- odwodnienie donic- rurki odwodnieniowe nie dają rady, bo są niżej, niż odpływ, a do góry wody nie pociągną, chyba, ze coś w zasadach fizyki się zmieniło?. No i nie wiem, jak to rozwiązać. Chyba trza się przewiercać przez fundament popd donicami- raptem phii 50 cm....
Rozpoznawanie odmian róż 13:15, 08 cze 2020

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
???
w sprzyjających warunkach pędy pokryte prawie całkowicie kwiatami

Ma dużo kolców? Pachnie? Jak duże są kwiaty? Powtarza kwitnienie?
Rozpoznawanie odmian róż 13:14, 08 cze 2020

Do góry
nicol21 napisał(a)
Sąsiad koleżanki nie wie co to za róża, ale dał jej kwiat . Wiecie może co to może być?

To prawdopodobnie Chippendale
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:11, 08 cze 2020

Do góry
Gosiu mam nadzieje, ze fajnie bedzie z tymi goscmi. Teraz czekamy na kolejnych

Ogrodowo malo sie dzieje, zielen soczysta, chwaty rosna... pada codziennie

Fotki przez okno
Tajemniczy Ogród 13:05, 08 cze 2020

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Kochana, wpadłam wczoraj, nadrobiłam zaległości u Ciebie, pozachwycałam się, poczytałam Twoje i Wiklasi przemyślenia, i dzisiaj wróciłam z powrotem. Stwierdziłam, że jednak zostawię ślad, że jestem, trzymam rękę na pulsie.
Wspaniale tworzysz swój ogród,z taką lekkością. Rozumiem tą potrzebę porządku, poukładania wszystkiego dookoła, też tak mam.Jednak muszę bastować, bo żyłabym w ciągłej depresji, że nie mogę osiągnąć idylli.
Wzięłam sobie głęboko do serca, to co napisałaś o chwastach i ich plewieniu. Spojrzałam inaczej na tą pracę...Teraz potyrać,żeby potem było lżej.
Wiesz, że zawsze wypatrzę u Ciebie jakąś perełkę? Tym razem aż dwie

Bardzo się cieszę, że zostawiłaś ślad! Ja stale mam wyrzuty, że za zało zaglądam do innych wątków, liczę, że w lipcu, gdy zaczną się wakacje, będzie łatwiej.
Ostatnio siedząc z M.na ławeczce z kawą, wstając co chwila, a to żeby wyrwać chwasta, a to podnieść gałązkę, stwierdziłam, że to umiłowanie porządku nas kiedyś zabije
Z chwastami jestem przekonana, że tak będzie. Zła trochę jestem, że w ostatniej chwili dowiozłam jeszcze wiosną na nową część ziemi z pola od jakiegoś gospodarza i teraz muszę walczyć np. ze skrzypem, którego nigdy nie miałam w ogrodzie. staram się usunąć każdy kawałek korzenia, żeby się przypadkiem nie zadomowił u mnie, bo wiem, że potem będzie po ptakach.
Ciekawa jestem tych wypatrzonych perełek

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:50, 08 cze 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Ale bajka!!!!
Skarbonkowy ogródek 12:49, 08 cze 2020

Do góry
Moze faktycznie muszę trochę częściej podlewać. Nie wiem, nie mam z nimi doświadczenia jeszcze.

Wczoraj zaczęłam bawić się w kopciuszka. Ponieważ szczawik opanował cala rabatę z carexami, muszę wybrać cały kamień. Niestety nie sprawdził się w tym miejscu. Fajnie wyglądał przez pierwsze dwa lata. Plewienie jest praktycznie niemożliwe, kamienie wbiły się w ziemie uniemożliwiając jakiekolwiek prace. Never again. To była pierwsza i ostatnia rabata z kamieniem. Zdecydowanie wole korę.

Anabelka pokazała pąki

I na koniec kwiaty ogrodowej w donicy

Ania -Spełnione marzenie 12:40, 08 cze 2020

Do góry
agnieszka_m napisał(a)

Piękny biały irys

Agnieszko ,
dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam ,

A co do iryska ,
są na prawdę okazałe ,
kwiaty mają wielkie i po kilka na łodydze
Anna i Ogród 12:39, 08 cze 2020

Do góry
Pracowita pszczółka z Ciebie była. Ja oplewiłam jedna rabatę i deszcz mnie zastał. Podziwiam za precyzje w wycinaniu kantów kolo ścieżki.

Aniu, co to za hosta ta całkiem jasna?

Makao_J napisał(a)
Niedziela w ogrodzie.
Większość odchwaszczona

Przy okazji kilka host

Ania -Spełnione marzenie 12:38, 08 cze 2020

Do góry
Zdjęcia obu sosenek

Ania -Spełnione marzenie 12:33, 08 cze 2020

Do góry
A teraz wygląda tak .
Szału jakiegoś nie ma
Ale ładnie się krzewi
I co najważniejsze zakwitną
Efekt będzie na pewno na drugi rok

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:26, 08 cze 2020

Do góry
Najobficiej maki u mnie kwitną te wyrwane na kompostowniku.

a tak mam za budynkiem gospodarczym i za świerkami, to już u sąsiada.

Ogród do odnowy 12:23, 08 cze 2020

Do góry
Rano patrzę przez okno a na dachu mam ufo - wichura zabrała przykrywkę z beczki. Wiało, targało część roślin porozczapierzanych. Niby rabaty mokre ale w beczkach mało wody przybyło

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies