Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Edy 19:51, 12 lut 2025

Do góry

Ranczo Edy 19:48, 12 lut 2025

Do góry
takie widoczki lubię...

Ranczo Edy 19:08, 12 lut 2025

Do góry
trochę tu poukładałam Żurawki, Konwalnik, Turzyce i inne zobaczymy jak się zapełni i czy tak zostawię

Ranczo Edy 18:37, 12 lut 2025

Do góry
Witajcie dziś w mroźny czas bez śniegu choć coś udaje padać może się rozkręci .
Chciałam wam pokazać tu jesienią wytargaliśmy szpaler derenia ...wiecie mówię wam jak coś będziecie mieli zamiar wykarczować to trzeba zastanawiać się i działać jak najszybciej bo gdy za długo się czeka to jest coooraz trudniej ...uwielbiam robotę - przyjemność ogrodową ale w tym przypadku to była orka
teraz spoko czekamy na wiosnę z niecierpliwością bo korzenie jeszcze mogą zaskoczyć tyyyle ich było ...
nasadzenia już mam plan ale jeszcze się zastanawiam

stopniowo ...

i ostatecznie tak ....zniknęły także tu Żelaźniaki i dalej przy Magnolii Omieg też został wykopany .Pięknie gęsto było ale jeden korzeń przy

takie to było szaleństwo...

tu Magnolia i Omieg i ostatnia fotka bez O...

Moje miejsce na ziemi -początek 18:02, 12 lut 2025

Do góry
Kot rasy europejskiej tz dachowiec
Koko
Glina i zielsko 17:20, 12 lut 2025

Do góry
Rębaki frezowe i nożowe ze średniej półki cenowej tną gałęzie do 4 cm. Im są one grubsze i twarde, tym tną lepiej. Miękkie i cieńsze gałązki zwykle są miażdżone.

Zrębki wyglądają tak

Do cięcia traw najlepiej zaopatrzyć się w takie ustrojstwo.

Pestka wspominała, że jej model też się zapycha od miękkiego materiału.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 17:04, 12 lut 2025

Do góry
Monika83 napisał(a)
Magda odpisze później.Jest mi bardzo cholernie smutno, bo nie ma już znami Colina, był jak członek rodziny,i moim ogrodowym nadzorcą, dzieci były mocno zrzyte znim zwłaszcza mój syn Był wyjątkowym zwierzęciem...

Tak bardzo mi przykro... Widać, że kotek kochany, prawdziwy członek rodziny. Wiem, jak to jest i doskonale Cię rozumiem. Moja Mićka odeszła kilka lat temu, ale nadal, jak o niej pomyślę, robi mi się ciężko na sercu. Była ze mną dwadzieścia lat. Jak poczujesz się lepiej, pomyśl o wzięciu nowego. Wiem, że nie zastąpi Colina, ale pomoże pogodzić się ze stratą. Ja tak zrobiłam i teraz mam dwa sierściuchy do przytulania.
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 12:43, 12 lut 2025

Do góry
Uznałam, że muszę przesadzić jodłę koreańską. W tym kącie, gdzie teraz rośnie, ma za ciasno i przez część sezonu ginie w trawach.

Muszę ją bardziej wyeksponować. Kawałek dalej mam wolne miejsce, gdzie teraz jest przechowalnik dla kilku choin z żywopłotu. Miała tam stać huśtawka albo jakiś inny element architektury, ale nie wiem, kiedy ten element miałby powstać, więc może po prostu wypełnię to miejsce roślinami. Jodła byłaby pomiędzy śliwą Pissardi a jabłonką rajską:

Pachnący różami, malowany bylinami 12:28, 12 lut 2025

Do góry
Bied...owe zakupy

Pachnący różami, malowany bylinami 12:18, 12 lut 2025

Do góry
Urszulla napisał(a)
Muszę sprostować marzenia o małych minusach bo idzie kilka dni z dużymi

U nas też zimno, w nocy kilka stopni poniżej zera. Byle do wiosny

Róża Versigny i Mary Ann

Pachnący różami, malowany bylinami 12:06, 12 lut 2025

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Wszyscy już tęsknimy za widokami z zieleni a i kwiatami.
Jeżeli chodzi o nasiona, to wysiewasz te kwiaty do gruntu, czy najpierw w domu robisz wysiewy?

Ewuś, nasiona wysiewam w domu. Najpierw umieszczam je na ręczniku papierowym i są w cieplarence. Mam w niej poduszkę elektryczną, którą od czasu do czasu jest załączona. Jak nasionko skiełkuje, to umieszczam go w ziemi i jeszcze idzie do cieplarni. Jak już widać zielone, umieszczam na parapecie.

Na parapecie są uż cynie i onętki. Zaraz dołączy drakiew i krwawnik kichowiec.
April podbija las... 10:24, 12 lut 2025

Do góry
April napisał(a)

I pozdrowienia od szczurków

Cudne zdjęcie szczurków nie wspominając o cyklamenkach, imiona też mi się podobają, ciekawe czy fonetycznie dla kocich uszu do rozpoznania?
April podbija las... 10:05, 12 lut 2025

Do góry
Wiosno pośpiesz się bo do mnie zaczęły spływać zamówienia. Cyklameny dyskowate

I pozdrowienia od szczurków
Sezon 2017 u Hanusi 00:27, 12 lut 2025

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Słuchajcie, moi mili. Dziś 10 luty. Za niedługo Walenty nasypie śniegu ponad pięty, a jego kuzyn Walek, szykuje dla ludzi niespodzianki na drodze, bo ma ubaw z kalek. Wstrętne te Walki. 'Ale na osłodę mają trzeciego Walentego uśmiechniętego, i ten zrobi wszystko, żebyśmy mieli/miały powód do radości i uśmiechu. Ja głosuje za tym uśmiechniętym, bo ani śniegu, ani lodowisk na drodze nie lubię, ale optymizm trzeba hołubić od urodzenia. Chwalmy dzieci, wspierajmy wnuki, a rodzinne dobre samopoczucie, przekształci się w dobre społeczeństwo.

Optymizmu na najbliższy czas, potem będzie marzec, i już będzie dzień dłuższy. Słońca dla Was jak jak najwięcej.

Zawilce już pod liśćmi się szykują do wyjrzenia na świat.

archiwum

Świetne Hanuś
Niech tak będzie też się zgadzam bardzo fajne stwierdzenie na koniec
Zawilce w gotowości jak wojsko czeka na ciepły czas spokojnej nocy ...
Ogródek Gosi 21:37, 11 lut 2025

Do góry
mrokasia napisał(a)
Oooo, widzę że tu też porządki . Ja zdecydowanie czekam na cieplejsze dni. Już zapowiedziałam w robocie, że od razu biorę wolne .

Kasiu , ja zdecydowanie nabrałam jakiegos pałera.
Ciągle cos dłubię. Też myślałam, że weekendowa aura odstraszy mnie od ogrodowania. Sama się zdziwiłam, że zabrałam się za robotę, a poszłam tylko wyrzucić resztki do kompostownika.
I jakoś poszło.
Nawet w domu mnie nosi. Od kiedy zaczął sie karnawał robię chruściki i pączki

TAR napisał(a)
Ja kupiłam kłacza cyklamenow, dobrze, ze piszesz jak posadzic. Teraz mysle gdzie je upchnac. Świetlistego cienia mam dostatek

Taak, u Ciebie wśród tych drzew cyklameny będą pięknie wyglądały. Sadź, sadź koniecznie
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 21:18, 11 lut 2025

Do góry

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 19:31, 11 lut 2025

Do góry
Tadaam! Róże dotarły!
Wystawiłam na dwór, co się mają w domu suszyć.
Oby tylko przestało padać.

z filmików o sadzeniu róż wynoszę że muszę bardzo mocno przyciąć górę, zostawić tylko jakieś 7-10cm od szczepienia oraz przyciąć korzenie, chyba głónie te dłuższe, słabe. Upchnąć w dół i przydeptać. Znów - taka ciapa u nas że nie ma sensu podlewać.

W kamiennym kręgu od początku 18:31, 11 lut 2025

Do góry
A ja przy kominku uskuteczniam szydełkowanie ☺️

W kamiennym kręgu od początku 18:30, 11 lut 2025

Do góry
Skutki nocnego mrozu

A na polu pszenicy para żurawi.
Na pewno im zimno
Miały do towarzystwa sarny
W kamiennym kręgu od początku 18:26, 11 lut 2025

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Widzę u Ciebie kwitnące prymulki w gruncie. U mnie znalazłam tylko jedną kwitnącą w donicy. W gruncie jeszcze cisza.

Ewciu, dzisiaj wszystko zmrożone ☹️
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies