Basieńko, czy te drugie, trzecie, czwarte to zawilce?
No orlików to u Ciebie dostatek. Ale piękne są więc cieszą oczy.
Dawno u Ciebie nie byłam. Podziwiałam i skarpę i azalie i rodki. Wiosna na "ściernisku" pełną gębą.
A magnolii dziadkowej nie żałuj, ją już należało wyciąć mimo sentymentów.
Dopiero teraz zobaczyłam ile ty trawnika skubnęłaś przy tym połączeniu rabaty z rzeźbą )
Moi drodzy, marzy mi się taki żywopłocik z berberysów. Wydaje mi się, że będę potrzebowała do tego celu berberysa Green Carpet. Doradźcie proszę jak gęsto je posadzić? Czy co 80 cm będzie zbyt rzadko? Nie musi to być bardzo ścisły żywopłot.
Tymi głogami już w dzieciństwie się zachwycałam. I nie wiem jak to jest, że w przestrzeni publicznej rosną najczęściej bezproblemowo a w ogrodach często chorują.
Koledzy pomozcie, w moim trawniku pojawilo sie od groma jakiejs trawy niepożądanej, pytanie co robic? Czy jakis oprysk np puma pomoze? Wyglad to paskudnie na tle ladnej trawki a wrecz jest tego juz strasznie duzo no i nie ukrywam wrecz mnie to denerwuje. Trawa ta ma szerokie blaszki i choc zdjecie tego do konca nie pokazuje wyglada to paskudnie na tle tej ladnej
Misia, jakie masz doświadczenia z bobem?
Też posiałam, też rośnie (nie tak gęsto jak u Ciebie), ale się zastanawiam czy warto?
W zeszłym roku też miałam, zaliczyłam fallstart bo wydawało mi się, że już się nadaje do zbierania a to było dużo za wcześnie - wystarczyło na jedną pastę na kanapki I się tak zastanawiam ile tego bobu trzeba mieć krzaczków (?) żeby był z nich pożytek
Ulubiona glediczja Sunburst, jest piękna
Zaczynają fioletowe irysy.
Skoro otwarto zakłady fryzjerskie, mogły moje sosenki iść do strzyżenia
Zdybałam winniczki na amorach