Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 15:07, 26 maj 2020

Do góry
Pogoda jest dzisiaj idealna do prac ogrodowych. Oczywiście mam teraz czas jedynie na rundkę z kawą. Rzeczy do zrobienia ostatnio jakoś lawinowo przybywa, tych w ogrodzie również. Chwasty i trawa rosną po deszczach ekspresowo
Na leśnej poziomkowej moimi ulubieńcami są teraz pióropuszniki i hosta nn, która po zmianie miejsca z roku na rok jest coraz dorodniejsza.

Podsadziłam grujecznik hostami. Po przekwitnięciu wiosennych zaczęło mnie drażnić to miejsce bez zieleni. Na razie wyglądają mizernie, bo dzieliłam sadzonki na wersje mini
Ogródkowe perypetie:) 15:07, 26 maj 2020

Do góry
abiko napisał(a)
zmieniłam krzesło.. wreszcie

i polujemy

Byłam u Ciebie o takim czasie gdy już róże nie kwitły ale ogród kipiał bujnością. Z różami musi być cudnie.. Ten rok powinien być fajny dla róż u mnie wszystkie mocno zapączkowane. A marketówki to mają chrzest bojowy bo nie wiem czy to ta odmiana będzie co pisało na opakowaniu.

Fajny fotelik
Mi się też marzy miejsce ze stoliczkiem ale tak naprawdę siadam w ogrodzie max 10 min czasem w niedzielę pół godz. U mnie ogród służy do pracy ale Ty możesz sobie już na słodkie lenistwo pozwolić i pooglądać jak kociaki buszują
Anna i Ogród 15:05, 26 maj 2020

Do góry
Przyjechały. Miskanty Vanilla Sky. Bałam się, że coś będzie nie tak bo sklep nie miał za dobrych opinii a tylko tam były dostępne. I to duże sadzonki.
Udało się. Zamówiłam w niedzielę i dziś już są
Ptasi gaj 15:03, 26 maj 2020

Do góry
Modrzew

Przepiękny buk chyba zaczął przyrastac bo stal w miejscu od paru lat

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 15:01, 26 maj 2020

Do góry
MonikA napisał(a)
Bożenko tak na szybko ci coś wrzucam, przy śniadaniu nabazgrałam, linie mniej więcej, a układ drzew można zmienić i zmniejszyć ich liczbę jak nie lubisz tyle, można w rogi wrzucić dęby

Moniko plany świetne ale niestety nie mogę zrobić takiej rabaty wkoło ogrodu,gdyż tam w jednym miejscu muszę zostawić trawę i wolne miejsce
Nabazgrałam troszkę swoją wizję musiało by tak zostać ,zobacz na te nieszczęsne drzewa czy takie rozmieszczeniem jakoś by wyglądało

Problemy z tujami 14:20, 26 maj 2020

Do góry
Witam co jest przyczyną obumierania pędów tui z. Zewnątrz tuje wyglądają ok lecz po odsunięciu gałązek widać brązowawy kolor po dodknieciu odpada razem z zielonymi końcówkami 2tyg temu zastosowany topsin 1,5ml na litr wody oraz tydzień temu magnicur 15ml na 20lwody poprawy brak
Ogród bez reguł 14:11, 26 maj 2020

Do góry
TAR napisał(a)
Asia a jak tam temat rozy z mozaiką?
W ogóle nie ma tematu Róża piękna, zdrowa, zapączkowana Pewnie było tak, jak sugerowała Hania - oprysk w słońcu i wyszły takie niecodzienne wzorki.
Spójrz, jaka piękna z niej dziewczynka

Ogród zapachów u Jasi 13:43, 26 maj 2020

Do góry
Poziomka napisał(a)

Przyjaciele naszych przyjaciół są naszymi przyjaciółmi
pozdrawiam cieplutko

No Chłopaki są zawsze oczarowani i zachwyceni Twoim i Dzidki ogrodem
I nie dziwi mnie to wcale
Ogród zapachów u Jasi 13:39, 26 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ogród podziwiam od dawna i chętnie zobaczyłabym nagrany odcinek z tym ogrodem, ale nie mam tego kanału. Czy ktoś oglądał go może na internecie, prosiłabym o link.

Doroto w październiku będzie dostępny w internecie.
pozdrawiam cieplutko

Ogród bez reguł 13:37, 26 maj 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Właśnie miałam podpytać o przegląd Twoich paproci z opisami
Na mojej leśnej mam pióropuszniki, nielubiane przez większość z powodu zagrabiania rabaty. Ja je lubię, szczególnie za jesienne pióropusze, ale zamierzam je wyeksmitować w miejsce, gdzie będą się mogły panoszyć do woli jeżeli dadzą radę (pod orzech ). Szukam zastępstwa w ich miejsce.
Hmmm… że duże... takie jak pióropusznik...
W plecach rabaty mam długosza królewskiego Osmunda regalis Purpurescens i dwie wietlice samicze Athyrium filix - femina. Jedno i drugie ma mieć ok. 150cm, czy tyle będzie - mam nadzieję, że tak
Z wysokich mam jeszcze narecznicę mocną Dryopteris affinis Pinderi, ma dochodzić do 90cm.
Cała reszta to raczej średniaki i maluchy.

długosz

wietlica samicza

wietlica Pinderi

Tyle na szybko. Jak będę miała aktualne zdjęcia, to coś wkleję
Sezon 2017 u Hanusi 13:37, 26 maj 2020

Do góry
Zbyszku, dziękuję za wszystko dobro, co od Ciebie płynie. Myślę, że mimo wszystko, spotkanie z mamą, mimo restrykcji powinno się odbyć. Może nie takie szumne, ale rozmowa tylko we dwoje, ani Tobie, ani mamie nie zaszkodzi. A jeżeli nie możesz, spróbuj załatwić kosz słodkości przez posłańca. Na pewno się ucieszy.

Żurawka - Heuchera 13:28, 26 maj 2020

Do góry
Paulina88 napisał(a)
Kupiłam dziś kilka sztuk bordowych żurawek. Niestety bez opisu. Pani w szkółce też nie potrafiła mi pomóc zidentyfikować jaka ta odmiana. Więc... zwracam się do Was o pomoc.

Hmm, moja Gotham na początku jak ją wsadziłam do ziemi wyglądała podobnie, teraz jest zdecydowanie ciemniejsza, ale to może być np Palace Purple.
Ogród z rzeźbą 13:28, 26 maj 2020

Do góry
Zana napisał(a)

Stara, dobra hostowa, cały czas bez zmian

Cudownie masz !

Jest i moja ulubiona rabata Uwielbiam ją i tą moją też
Ogród zapachów u Jasi 13:24, 26 maj 2020

Do góry
Agania napisał(a)
A my nie znamy się osobiście, ale trafiłam i poznałam kiedy jeszcze Kondzio
z Andrzejem pokazywali tutaj zdjęcia z Twojego ogrodu
Pozdrawiam

Przyjaciele naszych przyjaciół są naszymi przyjaciółmi
pozdrawiam cieplutko

Ogród bez reguł 13:10, 26 maj 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)

Yyyyy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:07, 26 maj 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje ulubione zdjęcie tulipanowe tej wiosny

A cóże to za piękność na nóżce tak obficie kwitnie?
Sezon 2017 u Hanusi 12:51, 26 maj 2020

Do góry
Gdziekolwiek byłaś,
gdziekolwiek jesteś,
z nami na wieki zostaniesz.
W myślach i sercach,
i we wspomnieniach,
dla nich wszak nie ma granic!

Te pożegnania przy furtce domu,
Uśmiech serdeczny,
i ten znak krzyża na drogę,
smutek, i radość,
lecz nie zwątpienie,
Nie pozwoliłaś na trwogę.

Nas wychowałaś pomimo trudów,
na nieźle radzących w życiu.
Za to dziękuję!
Za wszystkie znoje,
za wszystkie łzy i troski,
których tu nie wyliczę.

Dziękuję Tobie mamo!

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:51, 26 maj 2020

Do góry
"..U nas wiele i niewiele bo w sam raz
U nas czerwień, u nas zieleń, cień i blask
U nas błękit, u nas fiolet, u nas dole i niedole
Ale zawsze kolorowo jest wśród nas.."

Ogród z rzeźbą 12:35, 26 maj 2020

Do góry
Zana napisał(a)
I druga ścieżka do komórki, sprzed dwóch lat, też z carex montana (nadzieliłam trochę)

Dziękuję za zdjęcia z tiarellami, zachwycam się nimi Moje Pink Skyrocket już są posadzone w różnych częściach ogrodu Nawet dorodne sadzonki udało mi się zakupić i pięknie wyglądają! Czy ścinać im przekwitłe kwiatostany, tak jak żurawkom?

Pytanie nr 2 - chodzi o tą ścieżkę ze zdjęcia. Co to za obrzeża, które można tak wygiąć w łuk? i z czego są te "płyty" a'la drewno? Muszę u siebie w "lasku" taką ścieżkę poczynić, dlatego dopytuję.
Przerabianie ogródka pod swój gust 12:23, 26 maj 2020

Do góry
Czosnkowo.

Jedna ze stip zabiera sie do kwitnienia, tak sam jak jedna z wielu seslerii od dluzszego czasu juz kwitnie

Co mi w astrze wyroslo? Zanim usune, wole zapytac
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies