Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Do raju daleko - u Ewy 22:04, 23 maj 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Czosnki, czosnusie

Śliczne zestawienia
Moja bajka 22:04, 23 maj 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Takie męki to ja rozumiem Cudne drobinki w sam raz na płotek

to jeszcze Cię pomęczę
Ogród z wilkiem zamkn. 22:03, 23 maj 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Ale fajnie z tymi oczkami Jak rozumiem, to są wkopane kastry budowlane - jaka pojemność? Też mam ochotę na jakieś oczko... może po uporządkowaniu wszystkiego znajdzie się miejsce i na oczko Wprawę w kopaniu wieeelkich dołów już mamy

Pięknie Pięknie bardzo

Buziaki

Asia tak ,to kastry budowlane - największe ,jakie były ,ale nie wiem jaka to pojemność …..
wielkich dołów nie trzeba kopać ….sama jestem ciekawa ,jak mi się to sprawdzi ….
jeszcze roślinki wodne dokupię ,dosypię kory i zobaczymy ,jak mi te kałuże będą się sprawdzać ….dziś rano widziałam ptaszki przy nich -więc zainteresowanie kąpielą jest

oprócz oczkowej -dziś zrobiłam roszady na przydomkowej -ale tylko ja je widzę -tam taki busz już jest ,że za chwilkę będę musiała znowu przesadzać

Buziaki
za chwilkę zajrzę jak u Ciebie -co nowego zakwitło i jak prace z panelami
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 22:02, 23 maj 2020

Do góry
Jola_M napisał(a)
To jeszcze jedno pytanko, bo takie coś do mnie przywedrowalo i mieszka w cieniu przy barwinkach. Nie wywalam, bo bardzo mnie się podoba. Ktoś coś? Z góry dziękuję.

Takie jakieś bodziszkowate mi się wydaje to coś.
Moja bajka 22:00, 23 maj 2020

Do góry

ze starej bramki zrobiona prowizoryczna podpora dla dyni hokkaido
. Zobaczymy czy wyrośnie i czy będzie chciała się po niej wspinać.

tu też. Oparta o słupa od ogrodzenia stara, paskudna bramka. Ale jak dynia po niej wejdzie to ją zasłoni
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:00, 23 maj 2020

Do góry
effka napisał(a)

Świetnie ja drogą macie pomysł co to za roslinka/chwast? Nie wyrywam bom ciekawa co z tym go będzie

A wiesz, że u mnie też takie cuś wyrosło, i też zostawiłam z ciekawości, a teraz łamię sobie głowę kto to zacz?
Na szczęście już wstępnie zapączkowany jest jegomość to może jakieś objawienie na mnie spłynie i uda mi się zidentyfikować to indywiduum.
Do raju daleko - u Ewy 21:58, 23 maj 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Górka azaliowa w pełni kwitnienia

Cudownie teraz wygląda ten kącik.
Moja bajka 21:56, 23 maj 2020

Do góry

szczypiorek ślicznie kwitnie
Ogród z wilkiem zamkn. 21:56, 23 maj 2020

Do góry
abiko napisał(a)
Kawał roboty.. jak posprzątane, super wygląda. Zaskoczyłaś mnie tymi oczkami Fajny pomysł a nie chciałaś większego, masz miejsce

Aga chciałam,ale eM nie chciał -marudził,że komary itp....więc chociaż takie mam jak mi się sprawdzą ,to jeszcze przy placyku sobie 3 zrobię
trochę dziś tam podosadzałam i obfociłam z każdej strony

teraz roślinki wodne muszę dokupić

patrz ,jakie za chwilkę będzie szaleństwo -jeśli mszyce nie zeżrą

Buziaki
Moja bajka 21:52, 23 maj 2020

Do góry
pomęczę Was trochę

takie słodkie maluszki kupiłam na klamotach
Ogród z wilkiem zamkn. 21:50, 23 maj 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Matuchno ile roboty znowu odwalone.Madzia podziwiam.Widoki mniam

Gosiu cieszy mnie to ,że tyle się udało zrobić -zostało mi takie drobne przesadzanki ,kanty i na ten sezon koniec prac ….
narobiłam się masakrycznie -ale teraz w końcu zacznę dopieszczać szczegóły ,biżuteria ,donice i inne pierdółki
Musisz koniecznie wpaść na kawkę ,to na żywo zobaczysz ,że jeszcze nie jest tak na tip top jak u Ciebie

tu poprzesadzałam krwawniki i leżą ….ciekawe ,czy do rana wstaną

i trochę kadru z części zrobionej ,coby jakieś ładniejsze zdjęcia wrzucić -busz ,ale ja tak lubię

Ogród z wilkiem zamkn. 21:50, 23 maj 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Magda, ale Ty zakszaniasz z nowościami w ogrodzie, bardzo sie rozwijasz ogrodowo, nieustannie
Pomysł ze zbiornikami wody super, pochwalam, bo ja uwielbiam wodę w ogrodzie ♥
Powolutku wszystko zrobisz, nie spiesz się, no bo jak wszystko teraz zrobisz to co później będziesz robiła?
Teraz to ja widzę kawał ogrodu, kawał przestrzeni i jeszcze dużo miejsca na szaleństwa.
No i jest pieknie, klony obłedne, skarpa rodkowa teraz zaczyna rządzic.

Daria magia fotek
rozwijam się -masz rację ….już wiem co i jak chcę mieć,lubię busz ,gęste nasadzenia ,byliny i dużo kolorów -to mnie cieszy po prostu …
dziś dopieszczałam nową oczkową -z poziomicą wkopywałam te kasty ,ale pod ciężarem wody trochę są nierówno-będę musiała poprawić jeszcze ….ale to dopiero jesienią -skarpa jest świeżym nasypem i jeszcze pracuje ….
chciałam większe oczko zrobić ,ale eM kręcił nosem -że komary itp....więc zrobiłam małe hihi….jeszcze brakuje roślin wodnych ,kory ,kantów ,trawnika ….ale to są już drobiazgi ….
cieszę się ,że Ci się podoba
a co będę robić hmmm ,mam jeszcze takie drobne prace do skończenia ….
i synowi obiecałam bezobsługową rabatę zrobić ….
Buziaki
Ogród z wilkiem zamkn. 21:49, 23 maj 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ty jesteś fajna z tymi przesiadkami klonów . Ale przynajmnien na Twoim przykladzie wiem, że jest to możliwe .

Agatka pewnie ,że lepiej jest posadzić i nie zmieniać ….ale ja jestem wzrokowcem i póki mi nie gra ,to zmieniam do skutku pozostałe rabaty też zmieniały się przez te 3 lata nie raz i nie dwa ,ale teraz w końcu jestem z nich zadowolona ….
tą brzozowo-jarząbkową uwielbiam ,chociaż nie umiem jej dobrych fotek zrobić

ta z inversami też już nic nie zmieniam ( jedynie nadmiary przesadzam )

skarpa rodkowa mocno kolorowa -tak jak lubię -krótko cieszy -później jest stonowana

Buziaki
Dwa ogrody 21:49, 23 maj 2020

Do góry
ryska napisał(a)
Z rozdziawioną gębą oglądam Twoje tłuste rabaty
I te donice, miliony donic.
Szaleństwo, uwielbiam
Kuklikowa kolekcja Ci wyszła.
Co jeden to ładniejszy.

Każdą z tych rabat widzę z okien. Cienistą i piwoniowo/różaną z okien salonu i tarasu, długie z 3 okien w wykuszu, hortensjową z kuchni.
Chciałam, aby o każdej porze roku było coś, co przyciągnie wzrok. Sporo jest zimozielonych. Jesień jest najuboższa w przebarwienia.
Donice... cała historia zbierane od lat. Dla Ciebie może konewki

i lejki

naczynia do bonzai

i takie coś, wczoraj molestowałam aparat

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:47, 23 maj 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Jak zawsze u Ciebie same przyjemności w oglądaniu.
Gąszcz, busz taką altane chciałem mieć ale na razie są inne wydatki.
Zazdroszczę
Orliki są bardzo misterne lubię je obserwować.
Pozdrawiam
Grzesiu podobną altanę do mojej można kupić za trochę więcej niż 2 tys. zł w marketach budowlanych.
Ja kiedyś też podziwiałam w innych ogrodach orliki, na szczęście mam je już u siebie i cieszę oczy ich fantazyjnymi kształtami. Cieszę się, ze Ci się u mnie podoba.

Ogród w remoncie 21:46, 23 maj 2020

Do góry
no nie, to wyglada mi na Esk Sunset. Mam oba jakby co. Brilant ma teraz koralowe liscie. A Esk to taki marmurek

A to Brillant w pierwszej fazie, teraz bardziej rózowy

Brillanta aktualnego moge jutro uwiecznic
Podwórkowa rehabilitacja 21:44, 23 maj 2020

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 21:42, 23 maj 2020

Do góry
I portreciki
Podwórkowa rehabilitacja 21:39, 23 maj 2020

Do góry
Różanka albo powojnikowa w tę i z powrotem.

Ogród w dolinie 21:39, 23 maj 2020

Do góry
A tu próba wpasowania hortensji za ambrowca. Cześć rabaty jeszcze nie wypielona i kilka roślin w przechowalniku.
Czarne doniczki to hortensje, czerwone to dereń świdwa Midwinterfire fire, czarna doniczka do góry nogami to planowany miskant ml. Z przodu będą jeszcze tawuły japońskie, które muszę przesadzić ze skarpy.
Widać coś? To widok w zbliżeniu z tarasu.

I stojąc na wprost
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies