Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Basi 22:21, 05 cze 2020

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:20, 05 cze 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)

Po tych deszczach ogród niesamowicie odżył, ale faktycznie warzywom brakuje słońca. Jeszcze ten tydzień pokazują zmienny, a potem już ciepło
Uwielbiam tę rabatkę Kiedy ja doczekam takiej seslerii... Zastanawiam się czy w ogóle mam tę trawę bo jest zielona, nawet w słońcu. A twoja zawsze tak fajnie mieni się na limonkowo.
Bordowy buczek będzie kiedyś gwiazdorzył, już super go widać. To kolumnowy czy pendula? Za moim płaczącym nadal płaczę. Nie wiem czy pamiętasz, ale miałam ponad 10 letni okaz i pewnej wichury go powaliło. Od jakiegoś czasu myślę, czy znów go nie wsadzić. Bardzo lubię buki. U ciebie to bordo ładnie pasuje do elewacji. Pozdrawiam Monia w ten deszczowy dzień

Tak Iwonko deszczu było trzeba, roślinki bujniejsze, chociaż pełno mszyc wszędzie, zawsze są plusy i minusy, nie ma tak, żeby było w sam raz...a buczek na tarasowej to Rohan Pyramid, mi się buczki podobają za te ich ulistnienie, takie mają delikatne te liściorki w odbiorze... buziaczki
tulipki już do wykopania czekają, jakoś zabrać się za to nie mam czasu... brrr

Ogród Basi 22:20, 05 cze 2020

Do góry

Już zaczyna kwitnienie kolkwicja.

Ogród Basi 22:19, 05 cze 2020

Do góry

Ogród Basi 22:18, 05 cze 2020

Do góry

Ogród Basi 22:17, 05 cze 2020

Do góry
Dzisiaj był deszcz. Gałęzie w ogrodzie ugięły się od wody.

Wymarzony sielankowy ogród..... 22:15, 05 cze 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Widoczki piękne i człowiek by się nacieszył a tu taki ziąb i deszcz.Brr.
Roboty postępują

Powolutko Gosieńko zaplanowane prace idą do przodu, ale w międzyczasie zawsze jeszcze coś innego wyskoczy buziam

dzisiejsze szerokie kadry i nie tylko...

Blaski i cienie nowego życia 22:11, 05 cze 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Ula też myślałam a może cyprys nutkajski? Szybko rośnie, nie ma już takich zim z -30, u nas teraz juz moda na palmy, oliwki, figi w ogrodach

No z drzewami to jest problem co wybrać no i chorują też bardzo, musisz poszukac inspiracji, tez mam jeszcze pare miejsc i mysle i mysle. Ładnie Ci te tawuły rozjaśniają i urosły bardzo. A jak róże, pogoda nie dla nich teraz Pozdrawiam

Tu nie chodzi o inspirację ale o przysłonę.

Róże nieźle, edenki już kwitną. Tylko na moim buku mam zdobniczkę. Ostatnio tytoniem pryskałam bo raptem 5 gałązek. Ale dużego to nie wiem jak przed nią obronić będzie trzeba. Dziś rano biedronkę tam widziałam szkoda że jedną. I pryskałam znów tytoniem buka i angielki. Inne róże nie mają tylu mszyc, dziwne.

Eden rose

Comtessa

Goethe jeszcze w pąkach

Sezon 2017 u Hanusi 22:08, 05 cze 2020

Do góry
Janie, też chciałabym gorąco, ale niestety u mnie, póki co, zimno i mokro. Może jutro się zmieni.
Nie mniej jednak, bedąc na wycieczce i widząc palmowe klony o Tobie pomyślałam.
Dziękuję za odwiedziny.

Azalia z mego ogrodka dla Ciebie.
Ogród bez reguł 22:08, 05 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Zapowiedź lata

Ale zestaw kolorystyczny
Tu narazie jest ściernisko... 22:05, 05 cze 2020

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Moniś te irysy właśnie zakwitły. Jeśli je chcesz to jak przekwitną to ci wykopię i wyślę.

Basieńko śliczne są, kolorystycznie by pasowały mi do rabaty, która powstanie ale nie chcę, żebyś teraz kłopotała się z wysyłaniem, może jak uspokoi się wszystko... bujnie Basieńko u Ciebie i kolorowo u mnie trytomy też już się pokazały... buziaczki
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:03, 05 cze 2020

Do góry
Piotr_ napisał(a)

hankaandrus_44
on do końca nie jest biały lekko błękitu ma bo nie wiem o którego chodzi ci?

2 tego mam kawałek ( starodawny moja babcia je miała jeszcze.

Piotrze, ten z ostatniego zdjęcia.
Ogród bez reguł 22:03, 05 cze 2020

Do góry
Zapowiedź lata

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 22:00, 05 cze 2020

Do góry
Rabata z hakonechloa 'All Gold' Nieźle daje po oczach od tego swojego kolorku. Nie wiem czy pasuje do mojego ogrodu, ale sprawdziła się, ładnie rośnie, cudnie kwitnie i przebarwia się jesienią. Tej wiosny dokupiłam więcej sadzonek, powtykałam je w tej rabacie w rónych miejscach, aby te 4 sztuki nie były takie osamotnione

Klon okazały 'Red Flamingo' pierwszy - podsadzony turzycami 'Frosted Curls' i jakimiś różnymi bylinkami (jeżówki, gaury, werbeny patagońskie które przezimowały, liliowce, irysy syberyjskie). Są też zwłoki różnych odmian hortensji ogrodowych, kończę chyba z nimi, bo co roku przemarzają. Zobaczymy co pokażą Diva Fiore i Mini Penny.

Klon okazały 'Red Flamingo' drugi - rośnie po sąsiedzku, aby z pierwszym tworzyć jakąś całość Ma więcej słońca, jest bardziej zielony i miał pięknie kwitnące kwiaty wiosną.

Tu narazie jest ściernisko... 22:00, 05 cze 2020

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Zakwitł rodek reanimowany z ogrodu sąsiadki. Ma piekny kolor. Caly czas sie zastanawiam czy go przyciać czy zostawić jak jest.

Ja bym przycięła.
Ogród Mokre 22:00, 05 cze 2020

Do góry
Wieczorny spacer z aparatem

Ogród bez roweru 21:59, 05 cze 2020

Do góry
Jak bardzo wędruje zawilec Andrea Atkinson?

Zawilec po prawej.
Uciekinier po lewej.
To jest ponad metr.
Co roku zmagam się z pieleniem zawilców
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:59, 05 cze 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Drugi mój ulubieniec też historyczny " Jurasic Park" po latach na tym samym miejscu

Fajny irys
W ogródku emerytki 21:58, 05 cze 2020

Do góry
Kloniki dziękują
W szkółce, w której kupiłam rok temu klon Firecracer [ten szczepiony ognisty] to najpierw obejrzałam inne klony, czy nie mają przypalonych liści.
Ten nie miał, kupiłam i to było to
To on

Ten nowy musiałam wyrwać z ziemi, był zadołowany i korzenie wrosły.
Szkółka jest koło Karpacza, na wygwizdowie i na patelni, a listki zdrowiutkie
Ceny nie były wysokie, sadzonki adekwatne do ceny, czyli ok
Klon już posadzony.

Zachwycam się słoneczniczkiem Loraine Sunshine.

Żurawka w deszczu, a daje po oczach.
Zieleń, drewno i antracyt 21:58, 05 cze 2020

Do góry
Ale pogoda Burza i ulewa. Mam nadzieję, że jutro wyjdzie słońce. Zaplanowałam sporo prac w ogrodzie.
ps. Anda, przegadałam temat tui
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies