Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:20, 03 kwi 2015

Do góry
Rzeczone hiacynty i tulipany startują

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:18, 03 kwi 2015

Do góry

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:17, 03 kwi 2015

Do góry
hola hola , jeszcze ogrodowo nie zyczeniowo Dzisiaj ciemiernikowo bo za chwilę ich czar przyćmią hiacynty i tulipany

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:31, 03 kwi 2015

Do góry
Robisz już szu szu! Tyle śniegu napadalo, że chyba będzie leżał do maja
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:31, 03 kwi 2015

Do góry
A ja na orzekor wszystkiemu lubie świeta, bo to jedyny czas gdy mam go dla rodziny. Nie myśle o pracy, stres odsuwam daleko i tylko kuchnia- jadalnia, jadalnia- kuchnia. W tym roku włączę w komórce krokomierz

Zmykam bo u mnie zimno ale słonce świeci wiec okan się myją. Wpadłam tylko zobaczyć co się tu dzieje
Lawendowy zawrót głowy 16:18, 03 kwi 2015

Do góry
Cieszę sie ze głowa już nie boli
Wpadłam do Ciebie na przerwe na kawe a w tym czasie okna sie same myją. Urzekły mnie Twoje króliczki i jajeczka

Buziaki

Ps. U mnie już sniegu nie ma za to słońce świeci
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:12, 03 kwi 2015

Do góry
U mnie dzieki słońcu odpgród znów wiosenny. Pozdrawiam w przerwie na kawe w czasie mycia okien...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:10, 03 kwi 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Moja glowa dzieki Tobie uratowana dzieki to był strzal w dzieciatke ,) spokojnych swiat i zdrowego wypoczynku

Ciesze się
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:32, 03 kwi 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
To faktycznie musi być pięknie z tymi sliwami. U mnie jeszcze jakiś tydzień.

Zawsze piszę wiśnie a to sliwy wiśniowe
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:31, 03 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Mam nadzieje, że świętujesz i stąd Twoja nieobecność Macham w tym świątecznym szaleństwie

Na razie nie świętowałam inne czynności pozaświątecznym mnie absorbowały. Ale dzisiaj tradycyjnie juz cała nasza firma ma wolne. Wiec moge pomyslec o świętach
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:29, 03 kwi 2015

Do góry
jalos napisał(a)

Dziękuję Madżen, a przy okazji napisz jeszcze, proszę, jakim nawozem je traktujesz.

Od kilku lat cały ogród za wyjatkiem kwaśnolubych sypie jednym nawozem. Tylko roze i magnolie oraz rh dostaja specjalistyczne. Rożom i magnoliom wychodzi to na dobre rh u mnie umierają (glina i nadmiar wody)
Od kilku lat stosuje Agrecol do Magnoli. Musze porównać jego skład z innymi tego typu preparatami, bo w przeciwieństwie do wieloskładnikowych środkow ma wiecej dodatkowych nietypowych pierwiastków, domyslam sie specjalnie dobranych do magnoli.
Poświęcę kiedys czas aby przeanalizować składy bo mnie to żywotnie ineteresuje.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:26, 03 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Rano patrze, a u mnie ciut sniegu i o dziwo 2 plus.

Snieg poprzedniej nocy to był szok ale dzisiaj w nocy to apogeum!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:25, 03 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Moja jedna wiśnia już liściasta, druga się szykuje Pokazałabym zdjęcia ale też wracam jak już ciemno...

Moje listki tez juz pokazują ale kwiatki potrzebuja kilku dni ciepla
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:24, 03 kwi 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości... i współczuję latających mebli i aury mocno niespokojnej. U nas też było strasznie (choć u Ciebie zdecydowanie gorzej), w nocy nasłuchiwałam czy, aby nam dachu nie porwie ale strat nie ma - na szczęście.

Marzenko ja jeszcze dopytam o buk tricolor, czy on Ci chorował kiedyś na jakieś grzyby, bo mój od kilku lat tak.

Mój Tricolor jest bardzo osłabiony przez mszycę- zdobniczke bukową (cóz za nazwa!) i dlatego od dwoch lat również łatwo atakują go choroby grzybowe. Licze ze udana walka z mszyca ( latem 2014 ) zahamuje pozostałe choroby. W tym roku wydaje sie ze ładnie wystartuje, ma piekne nabrzmiałe paki liściowe.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:21, 03 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Marzena a czy któraś z tych magnolii ma kolumnowy pokrój. Czy one występują jako drzewko, czy zawsze forma krzaczsta?

Kolumnowej żadnej nie kojarze. Drzewa jedno lub wielopniowegompo latach to alexandrina/soulangina, yellow river, lenei. W formie krzaczka i najabardziej zwarte to Nigra. Zdecydowanie najmniejsze z tych ktore znam to stellaty u mnie w 5 roku nie przekracza 1,3 M a duze egzemplarze maja zwykle do 3 M. W formie drzewka mam wyprowadzoną Susan i jej pokroj zachwyca mnie przez cały rok.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:16, 03 kwi 2015

Do góry
Margo napisał(a)

O to u mnie wtedy nie jest tak źle, mam poziom wody na ok 0,5 - 0,8 m w okresach mokrych, natomiast jak jest sucho to spada do ok 1m. Ale i tak to wysoko .
Będę sadzić brzozy Doorenbos i zastanawiam się jak dadzą radę. Choć brzozy to chyba "pijaczki" są...

U mnie też posadzone sa brzozy aby wypijały nadmiar wody, ale jednak co za dużo to niezdrowo i chorowały u mnie na rozne choroby grzybowe. Ale mysle, ze za kilka lat dzieki brzozom bedą zdecydowanie lepsze warunki dla roslin
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:14, 03 kwi 2015

Do góry
oliwka napisał(a)

a ja mam pytanie jak sobie poradziłaś z opuchlakami, bo ja w ub roku straciłam 80 % roślin na balkonie Kupiłam w internecie preparat z nicieniami, ale zanim doszedł sama przebrałam ziemię z trzech wielkich donic i kilku małych i wybrałam całe robactwo ręcznie fuuuuu. Niestety w tym roku w donicach z funkiami znalazłam juz 3 dorosłe osobniki, które pewnie zdążyły przed zimą złożyć jaja w ziemi ..

Nie poradziłam sobie, ciagle je mam chociaż troche je ograniczyłam:
- ręcznym zgniataniem
- dursbanem w 2013
- nicieniami, ema5 z wrotyczem, wrotyczem, nocnymi opryskami na dorosłe osobniki w 2014
- ograniczeniem ilości zurawek...

Pod koniec kwietnia lub w maju zamierzam powtorzyć nicienie ale tym razem nie tylko na zaatakowane miejsca ale na calosc ogrodu. Bo tam gdzie nie lałam nicieniami tam sobie nieżle radzą....

Walka z opuchlakami jest długa i żmudna...A lubia chyba wszystkie rośliny...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:11, 03 kwi 2015

Do góry
wodzyn napisał(a)
Jak pogoda we Wrocławiu?
Na Śląski zrobiło się właśnie biało.

U nas pada śnieg tylko w nocy. W dzien mamy deszcz
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:11, 03 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

U mnie wody zawsze za mało a u Ciebie za dużo , nie mogloby byc po rówmo??Miłych i zdrowych Świat.

Bogdziu jakos tak nie rowno sie rozkłada.... Chyba jednak wolę wiecej wody.... Z czasem rosliny sie rozrastają i woda im słuzy. Najgorzej było na początku i z powodu mojej niewiedzy.
Gdy teraz wiem jakie rosliny sobie radzą w takich warunkach kooegzystujemy sobie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:54, 03 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Madżenko szukam chętnych na darmową dostawę śniegu. Może ty reflektujesz ?

Małgosiu mimo braku zamowienia dostwa dotarła. Jakiez było nasze żdziwienie gdy o 1:30 w nocy wyszliśmy od znajomych i zwątpiliśmy bo wkoło było 5 cm śniegu.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies