Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Ensata 07:54, 03 kwi 2015

Ktoś mi powie jak Gienia naprawdę się zwie, czy mam pytać o Gienkę w ogrodniczym

Zerknijcie sobie na magnolię parasolowatą, moja jeszcze mała, ale za to duża u koleżanki wbija w podłogę
Kasik 08:37, 03 kwi 2015

Poczytałam o wiatrach i meblach latających. Cieszyc się tylko, że szkód wiekszych nie ma. Mogę sobie wyobrazić, bo u nas też wiało przeokropnie. Do tego ciągłe sygnały pędzących karetek i straży dopełniały "klimatu".

Ale to już za nami- teraz miły Świąteczny czas.

Moja magnolka Blak Tulip po trzech latach chyba zakwitnie, z naciskiem na chyba Ma piękne popękane pąki.
Jest do Gieni bardzo podobna- obie kolorem powalają.

Wszystkiego dobrego na te Święta Marzenko
Sebek 08:40, 03 kwi 2015

Mam nadzieje, że świętujesz i stąd Twoja nieobecność Macham w tym świątecznym szaleństwie
Madzenka 09:47, 03 kwi 2015

Świąteczne szlaeństwo? Chyba tak, bo jakies zakupy , nocne spotkania Polaków wczoraj Wracaliśmy w nocy do domu i czułam sie jakby Boże Nardozenie było. A jeszcze wczoraj po pracy zobaczyłam że wszystkie hiacynty zaczynają kwitnąć.... A w nocy waliło śniegiem jak z najlepszych zimowych lat....napadalo 5 cm. Ledwo do domu dojechaliśmy, bo pługów nigdzie nie było.... Budzę sie rano a po śniegu nie ma śladu...chyba dzisiaj skoncentruje sie na pracach domowych bo aura nie zachęca do wizyty w ogrodzie. A tak mi się marzyło odwiedzic Ogrod Botaniczny w Świeta....

Ale melduje, źe na południu Wrocławia kwiitną juz wiśnie Pissardi i jest pieknie wiosennie, bialo-różowo od kwitnacych wisni i zółto od forsycji. Cos naszej przyrodzie te zimowe ekscesy nie przeszkadzają
Karol99 09:50, 03 kwi 2015

To faktycznie musi być pięknie z tymi sliwami. U mnie jeszcze jakiś tydzień.
Madzenka 09:50, 03 kwi 2015

Kasik napisał(a)
Poczytałam o wiatrach i meblach latających. Cieszyc się tylko, że szkód wiekszych nie ma. Mogę sobie wyobrazić, bo u nas też wiało przeokropnie. Do tego ciągłe sygnały pędzących karetek i straży dopełniały "klimatu".

Ale to już za nami- teraz miły Świąteczny czas.

Moja magnolka Blak Tulip po trzech latach chyba zakwitnie, z naciskiem na chyba Ma piękne popękane pąki.
Jest do Gieni bardzo podobna- obie kolorem powalają.

Wszystkiego dobrego na te Święta Marzenko

Kasiu nie żałuj magnoli nawozu specjalistycznego do tych drzewek. Nie wiem , ktory składnik z tego nawozu Agrecol powoduje, ze nawet najwiekszy słabeusz buduje kwiaty.

Dzisiaj patrzyłam sie na szkło leżące w ogrodzie po wichurze i zastanwiałam sie jak to mozliwe, ze doniczka betonowa wypełniona ziemia i sukulentami, ktora jest bardzo ciezka mogła wylądować 3 m dalej??? Nie chce mi sie zbierac tego szkła...
Madzenka 09:53, 03 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Ktoś mi powie jak Gienia naprawdę się zwie, czy mam pytać o Gienkę w ogrodniczym

Zerknijcie sobie na magnolię parasolowatą, moja jeszcze mała, ale za to duża u koleżanki wbija w podłogę

Musze doczytać dyskusję ale ja znam nazwe GENIE
Wg ZSZP to mały krzew 2-3 M więc podejrzewam, że kolezanka ma cos innego
http://zszp.pl/?id=207&rco=Magnolia%20%27Genie%27&lang=1
Madzenka 09:54, 03 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Madżenko szukam chętnych na darmową dostawę śniegu. Może ty reflektujesz ?

Małgosiu mimo braku zamowienia dostwa dotarła. Jakiez było nasze żdziwienie gdy o 1:30 w nocy wyszliśmy od znajomych i zwątpiliśmy bo wkoło było 5 cm śniegu.....
Madzenka 10:11, 03 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

U mnie wody zawsze za mało a u Ciebie za dużo , nie mogloby byc po rówmo??Miłych i zdrowych Świat.

Bogdziu jakos tak nie rowno sie rozkłada.... Chyba jednak wolę wiecej wody.... Z czasem rosliny sie rozrastają i woda im słuzy. Najgorzej było na początku i z powodu mojej niewiedzy.
Gdy teraz wiem jakie rosliny sobie radzą w takich warunkach kooegzystujemy sobie
Madzenka 10:11, 03 kwi 2015

wodzyn napisał(a)
Jak pogoda we Wrocławiu?
Na Śląski zrobiło się właśnie biało.

U nas pada śnieg tylko w nocy. W dzien mamy deszcz