Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 00:03, 23 sie 2017

Do góry
c.d.

Maleńka żabka na liściu

A tutaj w wodzie

Proso zielone

Proso czerwone

Ptasi gaj 23:57, 22 sie 2017

Do góry
c.d.

Choina kanadyjska moja pupilka pięknie rośnie strzyzona już dwa razy w tym roku.

Ptasi gaj 23:54, 22 sie 2017

Do góry
c.d.

Niezawodna drugie kwitnienie ile ma paków.

Róża kwitnaca non stop kwiat utrzymuje się bardzo długo. Kwiat zmienia kolory.

Ptasi gaj 23:49, 22 sie 2017

Do góry
Piękny powojnik kwitnie bez przerwy. Rośnie w donicy głębokiej.

Kwiatki doniczkowe na ganku

Róża Austina "Oliwia" mam ją od wiosny tego roku. Bardzo ładny kolor i zapach.

Ptasi gaj 23:43, 22 sie 2017

Do góry
Gintura napisał(a)
Łał to chcę ją mieć odszukaj proszę pełną nazwę jeśli to nie kłopot i napisz proszę czy jest trudna w uprawie i jakie wysokości osiąga.

dzięki

Ta róża nazywa się Karen Blixen. Ja mogę tylko pisać o samych superlatywach. Piękna biel, sama się oczyszcza gubi płatki. Mam ją 3 sezon i co sezon to piękniejsza. Poczytaj w internecie jest dużo materiału na jej temat.

To są zdjęcia z soboty ub. tygodnia przed ulewą. To jest jej drugie kwitnienie.

Ptasi gaj 13:28, 22 sie 2017

Do góry
Gintura napisał(a)

Gintura jest to piekna roza biala obficie kwitnaca. Nie pamietam nazwy wieczorem napisze jakas Maria.... drugi raz obficie kwitnie, pod koniec wrzesnia poczatek pazdziernika o ile mrozow nie bedzie to trzecie kwitniecie.
Ptasi gaj 10:44, 22 sie 2017
Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Nie wszystko mozna fotografic panoramicznie. Przewaznie robie panorame a potem pokazuje w zblizeniu rosliny.
Rozumie, ze interesuje cie kompozycje ogrodu na szerokiej focie.

Lubie szerokie kadry oglądać, rabaty w całej okazałości, widać wtedy pięknie skomponowane i uzupełniające się wzajemnie razem rośliny, przechodzące barwy
Anna i Ogród 10:43, 22 sie 2017

Do góry
Jeszcze odnosnie rozanecznika obetni wszystkie chore pedy i podlej "previcurem" prep przeciw fitowtorozie i nie tylko. Obsyp dobrze kora.

Ja go chyba wywalę i azalie tam dosadzę. Jakoś różaneczniki nie bardzo lubią mój ogród.
Moja codzienność - ogród Oli 08:59, 22 sie 2017

Do góry
Witam Olu. Nie bylam jeszcze u Ciebie. Przeczytalam poczatek kilka stron aby miec orientacje skad tyle stron i od kiedy i z jakiej podstawy startowałas.

Ogrod przeszedl w ciagu kilku lat ogromne przeobrazenie. Juz cos tam mialas posadzone ale z roku na rok zmienilas bardzo duzo.
Startowalysmy prawie w tym samym roku. Przyznaje, ze w ciagu tych pare lat u mnie tez nastapily ogromne zmiany wzrostowe. Wszystko rosnie jak na drozdzach.

Masz duzomtraw pewnie je kochasz tak samo jak i ja. Moje tez ogromne i czas na przycinki. U ciebie jeszcze rosna w ryzach sa piekne.

Zestawienia bardzo ladne horty z trawami, jezowki. Musisz sie narobic przy cieciu krzakow. Czy wyzsze trawy wiazesz na zime. Ja wiaze i tomjest moja najwieksza bolaczka cala jestem w klakach imsa ostre.

Pisalas na poczatku, ze trawnik moglabys ciac 3 razy w tygodniu Anglicy tak przycinaja. Niestety jak ma byc ładny to tyle razy trzeba ciac.

Bede zagladac jeszcze bo masz duzo pieknych traw o ktore bede pytac bo najlepiej jak czlowiek pyta tam gdzie sa posadzone.
Podoba mi sie jedna trawa, taka zwiewna chba na klombie gdzie poprzegnio wycielas grab, ale musze dokladnie ja wypatrzec u ciebie.

Pozdrawiam.
Anna i Ogród 00:09, 22 sie 2017

Do góry
Jeszcze odnosnie rozanecznika obetni wszystkie chore pedy i podlej "previcurem" prep przeciw fitowtorozie i nie tylko. Obsyp dobrze kora.
Anna i Ogród 00:05, 22 sie 2017

Do góry
Aniu przejrze jutro twoj watek. Jeszcze o rozach to tak jak z czlowiek jak cherlawy to wszystko sie ima, jak dobrze odzywiony to i zdrowy.

Od dwoch lat solidnie nawoze wczesna wiosna a potem pod koniec czerwca i jeszcze teraz podleje nawozem w plynie bo bardzo ladnie kwitna i trzeba ich odzywic. Niektore kwitna do samej zimy a to jeszcze ok. 3 mcy.

I widac poprawe nie choruja jak w poprzednich latach. Jeszcze wszystkie skorki z bananow zakopuje pod krzakami roz. Jak sadzilam tez do ziemi skory wkladalam.
Ptasi gaj 23:51, 21 sie 2017

Do góry
Odpisze na watkach jutro. Dobranoc.
Ptasi gaj 23:42, 21 sie 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
Bardzo ładnie, super szerokie kadry - takich więcej

Nie wszystko mozna fotografic panoramicznie. Przewaznie robie panorame a potem pokazuje w zblizeniu rosliny.
Rozumie, ze interesuje cie kompozycje ogrodu na szerokiej focie.
Ptasi gaj 23:37, 21 sie 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Ela masz tego kwiecia.A wrzosy na jakim masz stanowisku? Masz z nimi problem, po zimie odliczają się wszystkie?

Wrzosow tez mam sporo to taka fotka nie udana ale wstawilam. Wrzosy mam od 8 lat kazdego roku zima okrywalam agrowloknina w zeszlym nie okrylam i dobrze przezimowaly. U mnie we wrzosach jest duzo kory. Pojedyncze sie wykruszaja, ale dosadzam. Szukam taki jaki wypadl i kupuje nie raz to dlugo trwa.

Wrzosy posadzone na calodziennym sloncu. Tez w sobote podlałam nawozem do wrzosow w plynie do rozcienczenia.
Jeszcze raz bede podlewac nawozem do konca sierpnia.
Ptasi gaj 23:30, 21 sie 2017

Do góry
kerii napisał(a)

Jakie mierne piękna ta dalia u mnie też dopiero zaczynają kwitnąć a sadziłam hmmm chyba normalnie z początkiem maja alko koniec kwietnia, nie pamiętam dokładnie, pamiętam tylko że cholernie mokro było i ledwie w tej mojej glinie dołki pod nie wykopałam szkoda, że one nie zimują to jesienne wykopywanie i przechowywanie zniechęca mnie trochę do nich.

A różyczka fajna ona z tych pomarszczonych? ja mam różowa i białą i ma już dużo owocków czerwonych i jeszcze gdzie niegadzie kwitnie

Ta roza fioletowa to rapshody in blue przepiekna roza mam 2 szt. Kupilam na wiosne takie biedne myslałam ze nic z nich nie bedzie ale odbily i kwitna.

Pomarszczona jest na zdjeciu wyzej rozowa tez bardzo ladnke kwitni bez przerwy.
Ja dalie sadzilam pod koniec maja. Tez mialam bardzo mokro.
Ptasi gaj 22:59, 21 sie 2017

Do góry
Foty z każdej strony.

[/img]

Przyglądam się z zaciekawieniem tej trawiastej rabacie , sama mam ochotę na taką.

Ptasi gaj 22:24, 21 sie 2017

Do góry
c.d.

W tym roku za późno posadziłam dalie i efekty mierne.

Jakie mierne piękna ta dalia u mnie też dopiero zaczynają kwitnąć a sadziłam hmmm chyba normalnie z początkiem maja alko koniec kwietnia, nie pamiętam dokładnie, pamiętam tylko że cholernie mokro było i ledwie w tej mojej glinie dołki pod nie wykopałam szkoda, że one nie zimują to jesienne wykopywanie i przechowywanie zniechęca mnie trochę do nich.

A różyczka fajna ona z tych pomarszczonych? ja mam różowa i białą i ma już dużo owocków czerwonych i jeszcze gdzie niegadzie kwitnie
Liliowo i kolorowo:) 22:03, 21 sie 2017

Do góry
Danusiu gdzie jesteś tak nagle urwałaś wątek. Czy wszystko w porządku.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies