Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 14:02, 11 wrz 2017

Urszulla napisał(a)
Klinik może jak zrobisz rewolucję nad oczkiem

Tam go postawiłam i tam kiedyś był posadzony na początku klonik czerwony ale teraz obawiam się, że za mało słonca tam będzie miał no i jest tam w tym miejscu buk trikolor juz duzyBęde szukac dalej
danuta_szwajcer 14:08, 11 wrz 2017

Ula sprawdziłam tą tuje co pisałaś, haha to własnie o niej myśłałam żeby obwódke zrobic z niej, tylko nazwy nie znałam. Stałam juz nad nimi w szkółce. Bo one lubią słonce no i zimmozielone, tylko musze jeszcze raz dokładnie to przemyślec i obliczyc ile ich.
Urszulla 19:03, 11 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Ula sprawdziłam tą tuje co pisałaś, haha to własnie o niej myśłałam żeby obwódke zrobic z niej, tylko nazwy nie znałam. Stałam juz nad nimi w szkółce. Bo one lubią słonce no i zimmozielone, tylko musze jeszcze raz dokładnie to przemyślec i obliczyc ile ich.

Docelowo potrzebują 60-90 cm.
ElzbietaFranka 01:03, 12 wrz 2017

Witam Danusiu. Bylo cudownie bo bylam zaledwie ok 10 km od Ciebie. Przyjechalam do Wwy bylam na dzialce skosilismy trawe i pod wieczor luneło z nieba. Grzybow od groma nie zbierane wiec pol robaczywych.

Bardzo cieplo, parowka, duszno.
Kindzia 09:22, 12 wrz 2017

Szkoda Danuś, że nie ma więcej tych cisów...po 10 zł, dobra cena!

Czekam na zdjęcia
danuta_szwajcer 09:32, 12 wrz 2017

Urszulla napisał(a)

Docelowo potrzebują 60-90 cm.

No wlasnie nie moge za ciasno, wczoraj w szkolce oglądałam i te jasne by tam bardziej pasowały ale one rosną do 90cm to mi zasłoni za bardzo a nie chce dokładać se roboty na cięcie.
danuta_szwajcer 09:33, 12 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Danusiu. Bylo cudownie bo bylam zaledwie ok 10 km od Ciebie. Przyjechalam do Wwy bylam na dzialce skosilismy trawe i pod wieczor luneło z nieba. Grzybow od groma nie zbierane wiec pol robaczywych.

Bardzo cieplo, parowka, duszno.

No to faktycznie chociaż nacieszyłaś się słoneczkiem Ale tez u nas mokro A grzybow Ci zazdroszcze.
danuta_szwajcer 09:35, 12 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Szkoda Danuś, że nie ma więcej tych cisów...po 10 zł, dobra cena!

Czekam na zdjęcia

No szkoda, muszą urosnąśc dopiero kolejne, u niej też hurtowo biorą.
marba 10:02, 12 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Mysle nad zimozielonym. Zaraz zobacze co to za jaka. Wiesz Ula ja musze juz patrzec pod kontem by jak najmniej pracy wymagało, niestety licznik bije a tez do wszystkiego jestem sama bo M jak wraca z Katowic to juz za chwile ciemno jest i tez jak zrobi te ponad 100km dziennie to jest zmęczony bo tez coraz starszy niestety.

Nie jesteś osamotniona , mam dokładnie takie same myśli, Danusiu. I też teraz dobieram jak najmniej kłopotliwe i kapryśne rośliny.
danuta_szwajcer 09:03, 13 wrz 2017

marba napisał(a)

Nie jesteś osamotniona , mam dokładnie takie same myśli, Danusiu. I też teraz dobieram jak najmniej kłopotliwe i kapryśne rośliny.

Wczoraj troche łopatą porobiłam bo sadziłam cisy, dwie choiny kanadjskie dosadzałam, hortensje i teraz mnie stopa boli. No niestety mus mieć ogród mniej obsługowy a tyle by się chciało Pozdrawiam