Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród niby nowoczesny ale... 21:48, 20 maj 2020

Do góry
Stipa w zachodzącym słońcu...za późno zabrałam się za robienie zdjęć niestety...

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:47, 20 maj 2020

Do góry
I klony dwa
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:46, 20 maj 2020

Do góry
Przed wieczorem znalazłam takie cudeńko

Ogród niby nowoczesny ale... 21:46, 20 maj 2020

Do góry
Dereń cousa florida w końcu po kilku latach zakwitł Bodziszki max frei też już zaczynają

Sesleria skalna i cos białego - oczywiście nie pamiętam co to

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:45, 20 maj 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Zapach bzu, dla mnie wspomnieniowy majówkami w młodości. Potem te kościelne majówki nijak się miały do tych naszych wioskowych.

Bałam się, że poznikają z ogrodów teraźniejszych, ale jednak tu i Owdzie się uchowały. Dziękuję.

Haniu ten bez towarzyszy mi odkąd pamiętam, co roku jest pachnące bukietowo
Mam kilka roślin, które przetrwały ponad pół wieku, no. floksy, rudbekia naga zwana przez nas złotą kulą, jeden krzew róży i różowe piwonie...

fotki archiwalne

Choroby klonów, klon - Acer 21:45, 20 maj 2020

Do góry
Ogromną prośba do Mazana, Toszki i innych specjalistów. Mój klon, wydaje się być całkiem w porządku, ale galazki na samych końcach są bezlistne. Nie do końca suche, ale też bez wigoru. Klon rośnie w donicy od zeszłego sezonu.
Aparat mam bez makra, mam nadzieję, że na zdjęciach będzie to widoczne.

Sezon 2017 u Hanusi 21:45, 20 maj 2020

Do góry
Jolu, nijak było kłamać, słońce prosto w okno. Już drugi rok się męczymy, po wokół zwalają płytę cementowa-azbestową, zakładają nowe tynki, kurz leci drzwiami i oknami, a z deszczem wszystko płynie po balkonach. Mieli i u mnie robić naszą stronę, ale przesunęli na następny rok, oby.

Coś o jakimś mrozie słyszę, ide zajrzeć na prognozę. Oby nie. Te jeszcze w domu.

Dębowe zakątki 21:41, 20 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Śliczny masz ten słoneczniczek pstry, jeszcze nie widziałam chyba takiego. Tu na forum poznaje się wiele roślin. Jutro jadę na zakupy kwiatkowe, niby tylko po surfinie i wilczomlecze białe, no może jeszcze komarzycę. Ciekawe, czy będę stanowcza.

A ja widziałam gdzieś w necie.I jak go zobaczyłam na ryneczku to aż mi się oczy uśmiechnęły.
I cieszę się,że go mam.Troszkę się rozrósł nawet.
Ja też na forum dużo roślin poznałam, dużo nimi się zaraziłam i dużo sprowadziłam do swojego ogrodu.
No, no,,,sama jestem ciekawa czy kupisz tylko według planu.
Ja jak po coś idę,,,to często kupię więcej. A czasami nie.
Zalezy co mi w oczy wpadnie

Niby ogródek pszczółki Majki 21:34, 20 maj 2020

Do góry
SylwiaBe napisał(a)
No i przepraszam, która to Marmalade?
Na trawę nie patrzymy, będzie odsunięta i ładny kancik, mam nadzieję, bo chcę zakupić ten fajny szpadelek do trawnika

Czy liście tej bardziej żółtej są od spodu różowo-pomarańczowe?
Jeśli tak to może odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: obie .
Marmalade jest jak kameleon. Zależnie od pory roku i ilości słońca wygląda różnie. U mnie przypomina tę wersję po lewej, gdy ma mało słońca.
Robiłam kiedyś sesję zdjęciową tej żurawki. Zobacz tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6461-ogrod-bez-roweru?page=58#post_8

I jeszcze jedno. Marmalade bardzo szybko rośnie. To zaleta i wada. Bo z jednej strony można zainwestować w kilka sadzonek i po roku to już będzie jej kilka razy tyle. Z drugiej strony jak ogród dojrzewa potrafi być kłopotliwa, bo szybko się starzeje, robi się brzydka i trzeba ją odmładzać.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:32, 20 maj 2020

Do góry
Joku napisał(a)
Pięknie wygląda ogród malowany słońcem.

Dziś próbowałam złapać słońce na kalinie, ale za późno się zorientowałam

W ogródku emerytki 21:29, 20 maj 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Chcę się pochwalić hostami i liliowcami, które dostałam od Ani Anabuko, są śliczne i bardzo dziękuję

Emuś skończył dzisiaj podest przed drzwiami, będzie jeszcze malowany impregnatem ze 2, może nawet 3 razy.
Wyszło kolorowo, bo drzwi są żółte, kratki rude, a podest pseudo mahoń
Oczywiście zaraz postawiłam uratowane ogrodówki w nowych doniczkach

Grażynko popraw ostatni link do ostatniego zdjęcia z drzwiami. Przed słowem size wkradła się literka h. cytuj i ją usuń. Piękne hosty i piękny podest będzie. Gratuluję.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:26, 20 maj 2020

Do góry
kasiek napisał(a)

To ta sama?
Pamiętam jak dawno temu kupowałyśmy razem zakupy z netu, moja Roseum bardzo urosła, ale pompony ma mniejsze i liczne.
Przynajmniej na tym zdjęciu Twoja ma duże te pompony i bardzo dekoracyjne
W ogródku emerytki 21:22, 20 maj 2020

Do góry
Chcę się pochwalić hostami i liliowcami, które dostałam od Ani Anabuko, są śliczne i bardzo dziękuję

Emuś skończył dzisiaj podest przed drzwiami, będzie jeszcze malowany impregnatem ze 2, może nawet 3 razy.
Wyszło kolorowo, bo drzwi są żółte, kratki rude, a podest pseudo mahoń
Oczywiście zaraz postawiłam uratowane ogrodówki w nowych doniczkach
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 21:15, 20 maj 2020

Do góry
Kasia_B napisał(a)
Czy może ktos wie co to za hortensja ? Dostalam bez karteczki i nie wiem jak z nią postępować ‍♀️

Jakaś ogrodowa ?
Niby ogródek pszczółki Majki 21:14, 20 maj 2020

Do góry
A tu ciekawostka (przynajmniej dla mnie ) pod tujami wysiały mi się OGÓRKI
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:10, 20 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Pamiętam jak tu było zielone "pole". Ile ty tu pracy włożyłaś to tylko inny ogrodnik doceni .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:06, 20 maj 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Dziś po południu zabraliśmy się z eMem za odchwaszczanie kolejnych metrów ziemi. W zasadzie docieramy do końca nie licząc przyszłego trawnika oraz miejsca pod altanę i basen.

A po skończonej robocie siedliśmy sobie na chwilę przed domem a tam takie widoczki z krzesełka:

No i fajnie tak sobie siąść po skończonej robocie a tu Kasiu to bez Palibian czy coś innego? pozdrawiam
Żurawka - Heuchera 20:56, 20 maj 2020

Do góry
Dobra, bo zgłupiałam, która to Marmalade? Ta zielonkawa dziś kupiona z etykietką "Marmalade", a jest całkiem inna od tej, którą już miałam (w doniczce)
Ogród z uśmiechem 20:52, 20 maj 2020

Do góry
jolanka napisał(a)
Wiosna w pełni więc i ptaki "robią" co trzeba
Kosy pozakładały u mnie gniazda w różnych miejscach: w tujach, w klonie Golden Globe przy furtce, w świerku. Już są młode i to nawet spore. Te w klonie są maciupeńkie ale nie podchodzę z aparatem bo boje się przestraszyć.

Jolanko,Normalnie nie moge uwierzyc, ze tak dlugo nie nie bylo. ogrod sie rozrasta, klony cudne, inne pieknosci tez, ale tak naprawde to strasznie sie stesknilam za TWoimi ptaszkami z charakterem na dziobie

A co do tulipanow, tych z zielonym na platkach, to odmiana z grupy viridiflora, night rider. Fajne sa, kwitna pozno, i dlugo, w porownaniu do innych. I podobnoz maja tendencje do wieloletnosci, jak inne viridiflory, ale zobaczymy.
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:50, 20 maj 2020

Do góry
jarząbek w przybliżeniu...

i donice obsadzone roślinami z ogrodu... rozchodniki z hostami

a temu jegomościowi kocimiętka przypadła do gustu

buziaczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies