Poczekam jak dotrą i zadecyduję ...
Może tylko ja trafiłam na felerną serię ? U Marzenki żyją a u mnie padły ... Nie chce mi się już zastanawiać dlaczego , skoro wypełniłam prawidłowo (konsultowałam ze sprzedawcą) ...
Pomiedzy płytami zawsze moźesz macierzankę (tymianek) posadizć. W czasie chodzenia będzie oachnieć. Deptanie jej nie szkodzi a nada naturalistycznego wygladu, żwirek też jest dobrym pomysłem.
Płyty imitujące drewno miś ie podobaja ale lepiej nie wporwadzać róznych materiałów do ogrodu. Jęsli ich nigdzie indziej nie masz to juz nie kombinuj daj taka sama nawierzchnie jak w innych miejscach. Ja osobiście w klimatycznych ogrodach bardzo lubie starą cegłę z mchem
Wysłałam ci namiary
Do białych zawilców japonskich (czy masz na mysli te nizutkie wiosenne?) mam miskanty morning light. Bo zawilce sa wysokie i fajnie będa w trawach wyglądały.
A do małych to w Holandii same cebulowe były.
Współczuje mamie, tereny górzyste to nie przelewki. Całe dzieciństwo u podnóża gór spedziłam, nie cierpie halnych!
Meble na zachodniej stronie złożone , przygniecione kostką granitową, odsunięte do budynku i wzmocnione z jednej strony grillem z drugiej cięzka donicą nie daly rady..teraz keża w innym miejscu pod budynkiem przygniecione :
-Dwiema brzozami,
-Dwiema donicami
.....
Obyśmy przetrwali noc...
Oczywiście wszystkie żaluzje podniesione i jestesmy jak w teatrze na scenie głównej....oj kiedy moje drzewa urosna by wreszcie nas nie było widac...
To Tikurilla olej do tarasow w kolorze KIVI. W maju będe powtarazć olejowanie, bo na swieżo jest niemal srebrzysty i idelany do moich aluminiowych okien. Wreszcie mi zakrył kasztanowy kolor, z ktorym sobie grafitowy Flugger nie poradził.
Zatem polecam Tikkurila.
Moje ciemierniki zamawiane w internecie to nieporozumienie, malutkie kłacza, ktore zakwitna moze za kilka lat. Ceny straszne a kłacza niewielkie. Zamwiałamw trzech miejscach i wszedzie takie same małe. Zaraz zerknę do Ciebie.
Wolę sie znów na Gardenie wybrać aby kupic kilka dorodnych okazów lub odwiedzić ZC, ale mają głownie Nigra i znalazłam w niedziele u nich jednego wschodniego. Oczywiscie wyszedł ze mna z ZC