Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

atena35 21:29, 31 mar 2015

Normalnie jestem w szoku tak mało postów
Madżen czy Ty zlikwidowałaś świetlicę??? się pytam nieśmiało

Buśki

Madzenka 21:48, 31 mar 2015

Witam niesmiało. Świetlica nie zamknięte tylko ja zaganiana jestem....
Świeta sie zbliżają a ja nie mam czasu na nic. Przed chwilą zrobiliśmy z M liste zakupów i poszło zamowienie do T. Przynajmniej jeden problem z głowy. A jeszcze szalony tydzien przede mna, prywatnie i zawodowo.

Bojam sie... Wichura straszliwa. Kto zna mój ogrod, wie że za płotem 12 ha wolnej przestrzeni... Gdy wiatr się rozhula zatrzymuje sie na moim domu....

Dzisiaj meble tarasowe odfrunęły.... Dosłownie. Uderzenie wiatru podrzuciło je do góry i przelecialy nad płotem na wysokosci 1,5 M . Na moich oczach gdy sie gapiłam na powyginane drzewa. Całe szczęscie że sąsiedzi mieli zamknięte żaluzje bo mogliby stracic szyby......Trochę dziwnie wyglądaliśmy z M wędrując z meblami po ulicy....
Grill żeliwny z butlą gazową zatrzymał sie na płocie...... Przy Mikołaju chyba Ksawery , ktory mi uszkodził żaluzje to pikus...

Madzenka 21:50, 31 mar 2015

Melduje, że Stefan to duuuuuże centrum ogrodnicze specjalizujące sie w trawach. Planujemy zakupy w nastepny weekend po świetach. Kto chce z nami sie wybrac zbiórka w wątku u Noemi - Ogrod Magadalenka

Nie wiem czy Stefan wart grzechu bo jeszcze u niego nie byłam ale Noemi obiecuje nam wiele
wodzyn 21:53, 31 mar 2015

Madżen u mnie też straszliwie wiało i o Tobie myślałam, bo kojarzę, że pisałaś, że wygwizdowisko masz.
U mnie chyba szkód nie ma, ale mimo spuszczonych rolet oknami szarpało.

Miejmy nadzieję, że najgorsze za nami.

Fruwających mebli nie zazdroszę ani tobie ani sąsiadom.
Madzenka 21:53, 31 mar 2015

Ewa777 napisał(a)
Madżenko, melduję, że dostałam już ciemierniki w przesyłce

Moje ciemierniki zamawiane w internecie to nieporozumienie, malutkie kłacza, ktore zakwitna moze za kilka lat. Ceny straszne a kłacza niewielkie. Zamwiałamw trzech miejscach i wszedzie takie same małe. Zaraz zerknę do Ciebie.
Wolę sie znów na Gardenie wybrać aby kupic kilka dorodnych okazów lub odwiedzić ZC, ale mają głownie Nigra i znalazłam w niedziele u nich jednego wschodniego. Oczywiscie wyszedł ze mna z ZC
Kamajla 21:54, 31 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Witam niesmiało. Świetlica nie zamknięte tylko ja zaganiana jestem....
Świeta sie zbliżają a ja nie mam czasu na nic. Przed chwilą zrobiliśmy z M liste zakupów i poszło zamowienie do T. Przynajmniej jeden problem z głowy. A jeszcze szalony tydzien przede mna, prywatnie i zawodowo.

Bojam sie... Wichura straszliwa. Kto zna mój ogrod, wie że za płotem 12 ha wolnej przestrzeni... Gdy wiatr się rozhula zatrzymuje sie na moim domu....

Dzisiaj meble tarasowe odfrunęły.... Dosłownie. Uderzenie wiatru podrzuciło je do góry i przelecialy nad płotem na wysokosci 1,5 M . Na moich oczach gdy sie gapiłam na powyginane drzewa. Całe szczęscie że sąsiedzi mieli zamknięte żaluzje bo mogliby stracic szyby......Trochę dziwnie wyglądaliśmy z M wędrując z meblami po ulicy....
Grill żeliwny z butlą gazową zatrzymał sie na płocie...... Przy Mikołaju chyba Ksawery , ktory mi uszkodził żaluzje to pikus...

i ja się bojam, sama z maluchem w domu, nawet nie myślę o wychodzeniu z domu...
mam nadzieję, że nic ponad płotem nie przeleciało...
I w ogóle niech już przestanie...
Madzenka 21:55, 31 mar 2015

jalos napisał(a)

Marzenko, a ja przy okazji tych pięknych wiosennych kompozycji w donicach chciałabym Cię zapytać czy pomalowałaś taras, że ma taki fajny szary kolor?

To Tikurilla olej do tarasow w kolorze KIVI. W maju będe powtarazć olejowanie, bo na swieżo jest niemal srebrzysty i idelany do moich aluminiowych okien. Wreszcie mi zakrył kasztanowy kolor, z ktorym sobie grafitowy Flugger nie poradził.
Zatem polecam Tikkurila.
Kamajla 21:56, 31 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Melduje, że Stefan to duuuuuże centrum ogrodnicze specjalizujące sie w trawach. Planujemy zakupy w nastepny weekend po świetach. Kto chce z nami sie wybrac zbiórka w wątku u Noemi - Ogrod Magadalenka

Nie wiem czy Stefan wart grzechu bo jeszcze u niego nie byłam ale Noemi obiecuje nam wiele

Madżen, a godzinowo jak byśmy się tam wybierały? Właśnie wypatrzyłam, że mam wizytę u lekarza na 10, dwano się rejestrowałam i zapomniłam całkiem...
Sebek 21:56, 31 mar 2015

Masakra... Mama mi przez telefon mówiła, że u nas była taka wichura, że sobie nie przypomina takiej wcześniej... Trzymam kciuki, by meble latały ostatni raz
Madzenka 21:57, 31 mar 2015

Kamajla napisał(a)

i ja się bojam, sama z maluchem w domu, nawet nie myślę o wychodzeniu z domu...
mam nadzieję, że nic ponad płotem nie przeleciało...
I w ogóle niech już przestanie...

Wspolczuję Ci. Niczego się tak nie boje jak trab powietrznych... Zawsze mam wizję zerwanych dachówek...

Moje graby przy ścieżce, ktorym wyjęłam dwa tygodnie paliki niemal leza.... Oj głupia ja, po co wyciągnełam paliki....