Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci czyli ciociogród :)

Ogród cioci czyli ciociogród :)

malgorzata_s... 15:31, 31 mar 2015

Zielona napisał(a)
W takim razie oprócz traw, stawiam jeszcze na żwirek, świąteczna Kokoszko

No i ustalone
malgorzata_s... 15:32, 31 mar 2015

Kindzia napisał(a)
Matko i córko!!! Nie ustajesz...

Zimę mamy

Mamy to razem w genach
Nallar 16:46, 31 mar 2015

Dałam radę posadzić, zaglądnij
Pierwszy raz sadziłam roślinki przy opadach śniegu.

malgorzata_s... 17:23, 31 mar 2015

Nallar napisał(a)
Dałam radę posadzić, zaglądnij
Pierwszy raz sadziłam roślinki przy opadach śniegu.

Lecę
Margarete 17:27, 31 mar 2015

U ciebie juz świeta całą gęba, ja dekoracji jeszczew domu nie mam świątecznych poza powieszonymi pisankami na gałązkach wierzby - wiesz tych "powykręcanych" , nie miałam w tym roku koncepcji na wianek ani na nic innego - poszłam na łatwizne i kupiłam 3 prymulki, wstawiłam do koszyka na komodzie w sypialni i mam wiosne - musi tak zostac bo czasu mi na wszystko brak...
Widziałam twoje "działania" na tym gołym kawałku, jest ok a zdrugiej strony moze juz nie trawki ale cos innego dasz, małe trzmielinki strzyzone w kulki albo tawuły japonskie - one co prawda nie sa zimozielone ale wdzieczne, ładne i niedrogie...
Pozdrawiam i melduje że z kregosłupem juz mi troche lepiej!
p.s. u nas zima i lato naprzemienie i do tego wieje....
malgorzata_s... 17:33, 31 mar 2015

Margarete napisał(a)
U ciebie juz świeta całą gęba, ja dekoracji jeszczew domu nie mam świątecznych poza powieszonymi pisankami na gałązkach wierzby - wiesz tych "powykręcanych" , nie miałam w tym roku koncepcji na wianek ani na nic innego - poszłam na łatwizne i kupiłam 3 prymulki, wstawiłam do koszyka na komodzie w sypialni i mam wiosne - musi tak zostac bo czasu mi na wszystko brak...
Widziałam twoje "działania" na tym gołym kawałku, jest ok a zdrugiej strony moze juz nie trawki ale cos innego dasz, małe trzmielinki strzyzone w kulki albo tawuły japonskie - one co prawda nie sa zimozielone ale wdzieczne, ładne i niedrogie...
Pozdrawiam i melduje że z kregosłupem juz mi troche lepiej!
p.s. u nas zima i lato naprzemienie i do tego wieje....

Gosiu cieszę się że z słupem kręgowym lepiej prymulki zdobią pięknie i wcale nic więcej nie trzeba. Gałązka z pisankami też chodziła mi,po głowie ale nie chciało mi się po wierzbę jechać U nas śnieg i deszcz na przemian i lodowaty wiatr .Brrrrr
Kindzia 19:33, 31 mar 2015

O siatce zameldowałam komu trzeba, dzięki

Miałam dzisiaj do sklepu się wybrać, ostatnie cieliste rajtki mi zostały...nikt mnie nie był w stanie wygonić na taką pogodę...muszę jechać jutro ostatecznie, bo może się zdarzyć (jest to wysoko prawdopodobne...), że w taki ziąb z gołymi nogami pójdę...
Madzenka 22:40, 31 mar 2015

Pomiedzy płytami zawsze moźesz macierzankę (tymianek) posadizć. W czasie chodzenia będzie oachnieć. Deptanie jej nie szkodzi a nada naturalistycznego wygladu, żwirek też jest dobrym pomysłem.

Płyty imitujące drewno miś ie podobaja ale lepiej nie wporwadzać róznych materiałów do ogrodu. Jęsli ich nigdzie indziej nie masz to juz nie kombinuj daj taka sama nawierzchnie jak w innych miejscach. Ja osobiście w klimatycznych ogrodach bardzo lubie starą cegłę z mchem
kasiek 09:09, 01 kwi 2015

Rany a skąd Ty masz jeszcze tyle miejsca? To chyba sama radość Szaleństwo zakupowe szykujeszc czy tam są byliny?
zbigniew_gazda 09:26, 01 kwi 2015

Gosia 3 mam kciuki za dobre rozwiązanie.