Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:44, 20 lut 2016

Do góry
u mnie też biało
Ogród z pergolą 10:42, 20 lut 2016

Do góry
no właśnie najgorsze że tyle błędów popełniam planując i dlatego tyle zmian, non stop coś nowego mam w głowie. co wieczór zasypiam wyobrażając sobie jakiś kawałek ogrodu, analizuje, rozmyślam..
w danym momencie podoba mi sie jakis pomysł juz jest niby zaklepany a gdzieś tam z tyłu głowy krąży i go analizuje..bez sensu chyba
Ogród z pergolą 10:39, 20 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

to tak tam bedzie, na pierwszym planie 2 lub 3 muszę policzyc dokładnie graby z tymi skarpetami, z tyłu szpaler hortek a między skarpetami ice dance, może być?
Anita przecież ty u mnie na bieżąco, powinnaś to wiedzieć

Aniu musiało mi się coś pokiełbasić haha u ciebie tyle się dzieje ciągle jakieś modernizacje w dodatku ja na dwóch forach działam
Ogródek Iwony 10:38, 20 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Miło mi, ale nie wiem, czy mnie nie przeceniacie

Aniu, pozwól, że dziś do poduszki przejrzę twój wątek - kiedyś zaczęłam i nie zdążyłam skończyć Jak coś mi wpadnie do głowy, chętnie pomogę
edit: utknęłam u Ciebie, czytam od początku i od końca naraz i widzę, że rozpaczliwie potrzebujesz pomocy

to może ja nick zmienię na "rozpaczliwa" a tytuł wątku "ogród do zrobienia"?
Ogród z pergolą 10:36, 20 lut 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

Aniu źle się zrozumiałyśmy mi chodzi o miejsce gdzie ci zaproponowano kostki z buksów tam przy wjeździe
Rabata z rodkami moim zdaniem jest ok jedynie dodałabym tam roślin trochę żeby było coś kwitnącego jak rodki przekwitną i jakieś rośliny na wypełnienie odstępów między danicami

to tak tam bedzie, na pierwszym planie 2 lub 3 muszę policzyc dokładnie graby z tymi skarpetami, z tyłu szpaler hortek a między skarpetami ice dance, może być?
Anita przecież ty u mnie na bieżąco, powinnaś to wiedzieć
Ogród z pergolą 10:33, 20 lut 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Iwona napisała ci,że nie podoba jej sie rozmieszczenie serbów że wszystko ginie na małej powierzchni, moim zdaniem są posadzone ok w końcu urosną a jak byś je za blisko posadziła to za parę lat musiałabyś się paru pozbyć.
My mieliśmy posadzone tyci świerki kłujące z trzy razy mniejsze od twoich serbów. Odległości były duże ale się doczekaliśmy i urosły

przepiękne! a są opinie o kłujących ze łysieją od środka a Twoje jak malowane
Ogród z pergolą 10:31, 20 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Aniu ja też moje rh prowadzę wg.wskazówek Bogdzi, ale u mnie płytko są posadzone, a u Ciebie wydaje mi się, że głęboko, ale może zdjęcie przekłamuje

Twoje plany ogrodowe podglądam od wczoraj. Czekam co Iwonka Ci zaproponuje

Jedno jest pewne te duże kostki w inspiracji Paulinki mi się nie podobają. Już nie będę pisała z czym mi się kojarzą

Ale Ty masz teren wielki i piękny dom Zaznaczyłam Twój wątek Pozwolisz, że będę zaglądała

dzięki za miłe słowa jak się cieplej zrobi to obfoce te moje rodki jeszcze raz dokładnie i dam tu to oceny
nie lubisz kostek bukszpanowych?za duzo ich na O? ale u mnie na wsi ani jednej
działka niby jest duża ale jak ostatnio dziewczyny zaczęły podrzucać mi ładne gatunki drzew to stwierdziłam że powinnam mieć większą
nie dam rady Cie dzisiaj odwiedzić ale obiecuje w tyg to nadrobić
Ogród z pergolą 10:28, 20 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ale ja tam rodki chce, mozemy zrobic misz masz z roslinami ale rodki i serby muszą zostać, możemy je inaczej ustawić ewentualnie i coś dosadzić

Aniu źle się zrozumiałyśmy mi chodzi o miejsce gdzie ci zaproponowano kostki z buksów tam przy wjeździe
Rabata z rodkami moim zdaniem jest ok jedynie dodałabym tam roślin trochę żeby było coś kwitnącego jak rodki przekwitną i jakieś rośliny na wypełnienie odstępów między danicami
Ogród z pergolą 10:26, 20 lut 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
tutaj ładnie by wyglądały klony globosum i hortensje bukietowe

ale ja tam rodki chce, mozemy zrobic misz masz z roslinami ale rodki i serby muszą zostać, możemy je inaczej ustawić ewentualnie i coś dosadzić
Ogród z pergolą 10:24, 20 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, ND jest pnąca. Na czym planujesz ją rozpiąć? Pergola, czy przy domu posadzisz?
Louise też pnąca. Razem masz 15 pnących róż. Więc nie posadzisz ich ot tak na rabatę. Tylko musisz pomyśleć dla nich o podporze.
Masz gotową, czy w planach?

już ci wszystko tłumaczę, na planie ogrodu 1 to altana na wprost okien salonu. na niej będą pnące oraz na rabatach srodkowych na obeliskach ze skarpetami z lawendy.tutaj aktualny plan tyłów ogrodu, na fioletowo rabaty srodkowe oczywiscie będą to symetryczne prostokaty

https://pl.pinterest.com/pin/166422148708642990/
a scieżka do altany ma prowadzić tak;
Ogród z pergolą 10:19, 20 lut 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

może tak wygląda bo mróz był jak zdjęcie robiłaś one zawsze zwijają listki jak jest mroźno, a później i tak jest wszystko ok

:*
Ogród z pergolą 10:17, 20 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Kasja. Bardzo mi się podoba vanilia fraise z powodu ciemno malinowego koloru
A z takich luzniejszych kwiatodtanow -pinky winky, taka mocno kontrastowa
A z małych to bobo

Ale zajrzyj jeszcze do Bozenki, do hortensjady
Nikt nie ma tu tylu hortek co ona

z tych odmian które wymieniłaś pokładają się któreś?
Ogród z pergolą 10:15, 20 lut 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Aniu, może między danicami posadź jakieś żurawki albo trawy dość spore masz między nimi odstępy.

tak planowałam, ale teraz się wstrzymuje już ze wszystkim..
Ogród z pergolą 10:14, 20 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Ja to nic nie rozumiem z tego rysunku
To przedogródek ?

to:

tak to prawy front
ale się dzieje co?? a zapytałam tylko jakie drzewo pasowałoby tam dorzucić a okazuje się ze cały jest do bani
Ogród z pergolą 10:13, 20 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, ja wiem. Doczytałam, że to nie to samo miejsce. Czytam po kolei. Jestem na 22 stronie. W nocy więcej nie dałam rady.
Pomysł Polinki fajny. Też mam zapisaną tą inspirację. Trochę kosztowny. Dasz radę?

Aniu, powiem tak: na razie jestem w małym szoku, jak podzielić te wielkie rabaty. Nie podoba mi się rozmieszczenie serbów. Wszystko ginie na tak wielkiej powierzchni. Zanim urośnie, przez 10 lat będzie cię to denerwować. Zatem czytam i myślę. Pewne inspiracje mi się nasuwają. Ale ogród trzeba potraktować jako całość. Inaczej każda rabata będzie z innej bajki. Potrzebny mi jest plan rabat. Coś jus znalazłam. Zapisałam. Podoba mi się rabata hortensjowa jako tło z okna. To ci się udało. Brakuje paru detalów, może dobrnę do nich. Wszystko sobie zapisuję.
Miłego dnia

Iwonko tak naprawdę to dzisiaj streściłam Ci cały wątek, chyba nie ma sensu go czytać
Ogród z pergolą 10:11, 20 lut 2016

Do góry
nie mam teraz czasu zeby ładny plan ogrodu zrobić, to jest stary poglądowy dla Iwony
6-lewy front
9-prawy front
8-rózanka
na reszte nie patrz
Ogród z pergolą 10:04, 20 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Iwonka Bogdzia pisze o pergoli na wprost okien salonu na tyłach domu nie o przedogrodku.
ale ten pomysł mi już wybiła z głowy, żadnej pergoli nie będzie.
a to jest mój lewy przedogrodek patrzac od domu, danicy moge przesadzić, jako zywopłot serby, maleńkie ledwo widać

tutaj Polinka zaproponowała mi zrobienie tak
https://pl.pinterest.com/pin/166422148708476454/
https://pl.pinterest.com/pin/166422148708476452/
z moją małą modyfikacją na graby formowane w prostopadłościany

Aniu, ja wiem. Doczytałam, że to nie to samo miejsce. Czytam po kolei. Jestem na 22 stronie. W nocy więcej nie dałam rady.
Pomysł Polinki fajny. Też mam zapisaną tą inspirację. Trochę kosztowny. Dasz radę?

Aniu, powiem tak: na razie jestem w małym szoku, jak podzielić te wielkie rabaty. Nie podoba mi się rozmieszczenie serbów. Wszystko ginie na tak wielkiej powierzchni. Zanim urośnie, przez 10 lat będzie cię to denerwować. Zatem czytam i myślę. Pewne inspiracje mi się nasuwają. Ale ogród trzeba potraktować jako całość. Inaczej każda rabata będzie z innej bajki. Potrzebny mi jest plan rabat. Coś jus znalazłam. Zapisałam. Podoba mi się rabata hortensjowa jako tło z okna. To ci się udało. Brakuje paru detalów, może dobrnę do nich. Wszystko sobie zapisuję.
Miłego dnia
Ogród z pergolą 09:50, 20 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bogdzia tu dobrze radziła i nasunęła mi się myśl, że potrzebuję zdjęcie tego przedogródka ze wszystkich stron, z jakich go widzisz. Z boku już wiem, a jak wygląda to z okna domu? Jest tam chyba okno? Jaki masz teraz tam widok na przedogródek? Co cię razi na ten moment? To tyle zadań domowych na weekend. Idę spać . Dobranoc

Iwonka Bogdzia pisze o pergoli na wprost okien salonu na tyłach domu nie o przedogrodku.
ale ten pomysł mi już wybiła z głowy, żadnej pergoli nie będzie.
a to jest mój lewy przedogrodek patrzac od domu, danicy moge przesadzić, jako zywopłot serby, maleńkie ledwo widać

tutaj Polinka zaproponowała mi zrobienie tak
https://pl.pinterest.com/pin/166422148708476454/
https://pl.pinterest.com/pin/166422148708476452/
z moją małą modyfikacją na graby formowane w prostopadłościany
Ogród z pergolą 09:45, 20 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

cześć Mirellko
nie strasz mnie...podpytam Bogdzi, starałam się zgodnie z jej wskazówkami :/

może tak wygląda bo mróz był jak zdjęcie robiłaś one zawsze zwijają listki jak jest mroźno, a później i tak jest wszystko ok
Ogród z pergolą 09:39, 20 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, utknęłam u Ciebie, czytam od początku i od końca naraz i widzę, że rozpaczliwie potrzebujesz pomocy
Zróbmy tak: poczytam sobie wszystko istotne, a od poniedziałku coś postaram się wymyślić. Weekendy mam czasowo zajęte, bo rodzinka, tzn. M i dzieciaki wracają do domu. Ale odezwę się.

Powiedz mi tylko w międzyczasie, jaką rolę pełni studnia? W jaki sposób z niej korzystacie? Czy na co dzień musi być do niej dojście? Myślałaś o jej zabudowaniu?

Doczytałam też o pergoli, ale jeszcze nie wiem, czy już powstała. Idę czytać dalej

studnia to nasze żródło wody raczej musi byc do niej dojście, rzadko co prawda ale w razie w niech będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies