Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Filemon24 10:23, 20 lut 2016

Iwona napisała ci,że nie podoba jej sie rozmieszczenie serbów że wszystko ginie na małej powierzchni, moim zdaniem są posadzone ok w końcu urosną a jak byś je za blisko posadziła to za parę lat musiałabyś się paru pozbyć.
My mieliśmy posadzone tyci świerki kłujące z trzy razy mniejsze od twoich serbów. Odległości były duże ale się doczekaliśmy i urosły
anna_t 10:24, 20 lut 2016

Iwk4 napisał(a)
Aniu, ND jest pnąca. Na czym planujesz ją rozpiąć? Pergola, czy przy domu posadzisz?
Louise też pnąca. Razem masz 15 pnących róż. Więc nie posadzisz ich ot tak na rabatę. Tylko musisz pomyśleć dla nich o podporze.
Masz gotową, czy w planach?

już ci wszystko tłumaczę, na planie ogrodu 1 to altana na wprost okien salonu. na niej będą pnące oraz na rabatach srodkowych na obeliskach ze skarpetami z lawendy.tutaj aktualny plan tyłów ogrodu, na fioletowo rabaty srodkowe oczywiscie będą to symetryczne prostokaty

https://pl.pinterest.com/pin/166422148708642990/
a scieżka do altany ma prowadzić tak;
anna_t 10:26, 20 lut 2016

Filemon24 napisał(a)
tutaj ładnie by wyglądały klony globosum i hortensje bukietowe

ale ja tam rodki chce, mozemy zrobic misz masz z roslinami ale rodki i serby muszą zostać, możemy je inaczej ustawić ewentualnie i coś dosadzić
Filemon24 10:28, 20 lut 2016

anna_t napisał(a)

ale ja tam rodki chce, mozemy zrobic misz masz z roslinami ale rodki i serby muszą zostać, możemy je inaczej ustawić ewentualnie i coś dosadzić

Aniu źle się zrozumiałyśmy mi chodzi o miejsce gdzie ci zaproponowano kostki z buksów tam przy wjeździe
Rabata z rodkami moim zdaniem jest ok jedynie dodałabym tam roślin trochę żeby było coś kwitnącego jak rodki przekwitną i jakieś rośliny na wypełnienie odstępów między danicami
anna_t 10:31, 20 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Aniu ja też moje rh prowadzę wg.wskazówek Bogdzi, ale u mnie płytko są posadzone, a u Ciebie wydaje mi się, że głęboko, ale może zdjęcie przekłamuje

Twoje plany ogrodowe podglądam od wczoraj. Czekam co Iwonka Ci zaproponuje

Jedno jest pewne te duże kostki w inspiracji Paulinki mi się nie podobają. Już nie będę pisała z czym mi się kojarzą

Ale Ty masz teren wielki i piękny dom Zaznaczyłam Twój wątek Pozwolisz, że będę zaglądała

dzięki za miłe słowa jak się cieplej zrobi to obfoce te moje rodki jeszcze raz dokładnie i dam tu to oceny
nie lubisz kostek bukszpanowych?za duzo ich na O? ale u mnie na wsi ani jednej
działka niby jest duża ale jak ostatnio dziewczyny zaczęły podrzucać mi ładne gatunki drzew to stwierdziłam że powinnam mieć większą
nie dam rady Cie dzisiaj odwiedzić ale obiecuje w tyg to nadrobić
anna_t 10:33, 20 lut 2016

Filemon24 napisał(a)
Iwona napisała ci,że nie podoba jej sie rozmieszczenie serbów że wszystko ginie na małej powierzchni, moim zdaniem są posadzone ok w końcu urosną a jak byś je za blisko posadziła to za parę lat musiałabyś się paru pozbyć.
My mieliśmy posadzone tyci świerki kłujące z trzy razy mniejsze od twoich serbów. Odległości były duże ale się doczekaliśmy i urosły

przepiękne! a są opinie o kłujących ze łysieją od środka a Twoje jak malowane
anna_t 10:36, 20 lut 2016

Filemon24 napisał(a)

Aniu źle się zrozumiałyśmy mi chodzi o miejsce gdzie ci zaproponowano kostki z buksów tam przy wjeździe
Rabata z rodkami moim zdaniem jest ok jedynie dodałabym tam roślin trochę żeby było coś kwitnącego jak rodki przekwitną i jakieś rośliny na wypełnienie odstępów między danicami

to tak tam bedzie, na pierwszym planie 2 lub 3 muszę policzyc dokładnie graby z tymi skarpetami, z tyłu szpaler hortek a między skarpetami ice dance, może być?
Anita przecież ty u mnie na bieżąco, powinnaś to wiedzieć
Filemon24 10:37, 20 lut 2016

Ojciec o nie dba nawóz plus oprysk przeciwko brązowieniu igieł i jeszcze coś tam na porost
Twoje serby gdzieś za trzy lata jak będziesz je nawozić i podlewać to powinny być dużo większe w cale małe nie są ( jeszcze raz się im przyjrzałam)
Filemon24 10:39, 20 lut 2016

anna_t napisał(a)

to tak tam bedzie, na pierwszym planie 2 lub 3 muszę policzyc dokładnie graby z tymi skarpetami, z tyłu szpaler hortek a między skarpetami ice dance, może być?
Anita przecież ty u mnie na bieżąco, powinnaś to wiedzieć

Aniu musiało mi się coś pokiełbasić haha u ciebie tyle się dzieje ciągle jakieś modernizacje w dodatku ja na dwóch forach działam
anna_t 10:42, 20 lut 2016

no właśnie najgorsze że tyle błędów popełniam planując i dlatego tyle zmian, non stop coś nowego mam w głowie. co wieczór zasypiam wyobrażając sobie jakiś kawałek ogrodu, analizuje, rozmyślam..
w danym momencie podoba mi sie jakis pomysł juz jest niby zaklepany a gdzieś tam z tyłu głowy krąży i go analizuje..bez sensu chyba