W Gąszczu u Tess
13:24, 27 sie 2012
Mogłaś sobie przyczepić plakietkę z napisem Ogrodowisko, taki znak rozpoznawczy
[
żurawki z Plantpol
![]()
Nie tylko myślałyśmy, ale i w czyn wdrożyłyśmy
Szanowni Państwo,
niniejszym miło mi poinformować, że w konkursie na najpiękniejszy projekt wygrała Madżenka!
Doceniając starania Gosiaka uznałam jednakże, że Kfiaty kocham nad życie.. i dla nich gotowa jestem zrezygnować z kożucha, który tak czy owak jest już passe, chyba że mówimy o wersji eko-syntetyk, a ja sztuczności nie zdzierżę w swoim otoczeniu
Bardzo, naprawdę bardzo dziękuję Anitce za przesłaną propozycję, ale obejrzałam ją dopiero teraz, podczas gdy już rano kończyliśmy układanie przecudnej urody Madżenkowych Kółeczek i Fal..Wybacz Anitko.. myślałam, że dopiero zimą znajdziesz czas
... i dałam się jednak ponieść fali
dziękuję mojemu M cierpliwie czekającemu na wymarzony Ogród..
Tereni, która bez ceregieli orzekła " Ev, Twój projekt jest do bani"![]()
no i Grabiom - które zrozpaczone zaczęły mieszać w garach.. w obawie, że ubrana w kożuch zapukam do ich drzwi..
Irence - dobremu Duchowi, dziękuję za ciepłe słowo w chwilach zwątpienia i za pierwsze roślinki do nowych nasadzeń, które czekają na cudowne rozmnożenie u Madżenki
Izuni która w geście szaleństwa stwierdziła, że "Twój projekt nie jest taki zły!").. nie chciała już dobijać leżącego, tym bardziej, że nie wiadomo której mamce jajeczko podprowadzono.. a grunt to spokój i dobra atmosfera w rodzinie
I wszystkim tym, którzy dopingowali niewiele rozumięjąc co się tutaj dzieje..ale taka to uroda galimatiasu - i lepiej nie będzie!
Będą rozmowy wielpoziomowe i przekazy nadprogowe
Madżenkowy Projekt ujął mnie nie tylko wyrafinowaną w swej prostocie formą, ale i geometrią zezwalającą na szaleństwa w obsadzeniach, których zarys Madżenka pokazała na Projekcie - przez duże "P". Dlaczego przez duże P?..ano dlatego, że projekt uwzględnia wszystko to co powinien uwzględniać - oprócz formy również wizję ogrodu..moją nagą wizję ubraną w obraz przez Madżenkę.. wizję poprzedzoną cierpliwym wysłuchiwaniem moich "ale" i "ponieważ", uwzględnieniem stanu zastanego, a nade wszystko - życzliwym podejściem do uciążliwego petenta
Fale to Madżenie Ogrodnika.. Okazuje się, że każdego Ogrodnika... Madżenka to wspaniały Projektant!
..Nie tylko zrobi projekt, podpowie nasadzenia ale i poczęstuje obiadem
..... Polecam każdemu, kto szuka i błądzi.. .. i jest głodny
Madżenko...... Dziękuję!
![]()
Witam w ten deszczowy poranek
Tez mam dwa kompostowniki, bo pierwszy kupiony na Allegro, okazał się wystarczający tylko na odpadki z domu (kupiliśmy plastikowy)
teraz mamy własnoręcznie wykonany duży kompostownik, tez drewniany
Strasznie dawno śladu nie zostawiałam, choć czasem zaglądałam, podziwiając niezmiennie Twój ogród
To dziś postanowiłam jednak nie zaglądać "na gapę"
Piękny Twój ogród, nieustająco, bez względu na pore roku
Piękne kwiaty kupiłeś, nie mogę doczekać się kiedy pokażesz, jak wkomponujesz je w ogród
Ryszardzie, mam jeszcze pytanko:
Czy Twój milin i bluszcz pnią się na siatce czy na jakiejś pergoli?
Milin ma mocną pergolę a bluszcz jest na rozciągniętych powlekanych linkach, bo na metalowej siatce w zimie wszystko przemarza. Dzięki, że się podoba i pozdrawiam
![]()
Jezioro i jego mieszkańcy - łąbędzia rodzina.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ciesze się Teresko z naszego niespodziewanego spotkania, nie mam pojęcia jak mnie wypatrzyłaś nie znając mnie, dla mnie to niepojęte. Dziś kupiłem więcej książek niż roślin. Pozdrawiam.
Dziś byłem na wystawie Zieleń to życie, spotkałem tylko Tess i Tamaryszka.
I żurawkowo
![]()