Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Na Łowieckiej 01:17, 13 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja mam wstawki w tym kolorze w sypialni, też w zestawieniu z szarymi ścianami i białymi meblami.
Chyba jesteśmy ostatnimi niedobitkami co jeszcze o tej porze klikają

Bardzo lubię to połączenie kolorów Spokojny, stonowany popiel, delikatna, podkreślająca go biel i trochę szaleństwa
W sypialni też mam popiel ale z fioletem i białe meble, tak jak w salonie.
Ja jeszcze klikam - spać nie mogę
Jesteś jeszcze?
Tu ma być ogród :) 01:14, 13 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Na szczęście zwykle jak robię kruche ciasto to połowę zamrażam i mam na szybkie zachciewajki - wystarczy zetrzeć na tarce, dodać jabłka, upiec, posypać cukrem pudrem i voila

a to fajny pomysł jest wiesz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 01:11, 13 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wyszły pięknie - fajnie, że rodzinnie zaangażowaliście się w pieczenie i dekorowanie
Moje zasoby po tygodniu od pieczenia mocno się uszczupliły, myślę czy drugiej porcji nie zrobić, choć przyznam szczerze, że nie bardzo mi się chce.

U mnie Kinga nie zdążyła jeszcze udekorować pierniczków jak syn wsunął z kilkanaście sztuk ... drugi raz nie zdążę już zrobić ... bo jeszcze okna na mnie czekają
Dobranoc Edytko i dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 01:05, 13 gru 2015

Do góry
Wyszły pięknie - fajnie, że rodzinnie zaangażowaliście się w pieczenie i dekorowanie
Moje zasoby po tygodniu od pieczenia mocno się uszczupliły, myślę czy drugiej porcji nie zrobić, choć przyznam szczerze, że nie bardzo mi się chce.
Typografia ogrodu 00:46, 13 gru 2015

Do góry
Asia, był już przepis na tą modrą kapustę, poza tym od Jagody?
Ja dziś robiłam i super wyszła więc Ci napiszę jak ja robię, tylko w takiej niewielkiej porcji, więc jeśli będziesz chciała wypróbować to musisz sobie to zwielokrotnić, dla naszej 3 osobowej rodzinki starcza to do 2 obiadów.

1/2 średniej główki czerwonej kapusty

kawałek boczku (o długości ok. 10 cm)
1/2 szkl. wody
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 jabłko
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
przyprawy: sól, pieprz, ocet balsamiczny, sok z cytryny, goździki (opcjonalnie)

Kapustę poszatkować zalać wodą i dusić pod przykryciem ok. 1/2 h.
Na patelni usmażyć pokrojony w kostkę boczek oraz zeszklić cebulę i czosnek.
Uduszoną kapustę dodać do boczku z cebulą i czosnkiem, smażyć razem ok. 10 min, doprawić do smaku podanymi przyprawami, zrobić zasmażkę z masła i mąki i na koniec dodać do kapusty, chwilę razem pogotować i gotowe. Do kaczki czy gęsi dobrze pasują goździki dodane do kapusty.
Smacznego i dobranoc
Na Łowieckiej 00:36, 13 gru 2015

Do góry
Będę pierwsza hihi - gratki na 300 Kochana! - co by Ci się wszystkie marzenia ogrodowe spełniły, żebyś znalazła super graby i żeby rabata z Artemisami super wyszła - nic nie pokićkałam, tak to miało być?
Na Łowieckiej 00:34, 13 gru 2015

Do góry
ja mam wstawki w tym kolorze w sypialni, też w zestawieniu z szarymi ścianami i białymi meblami.
Chyba jesteśmy ostatnimi niedobitkami co jeszcze o tej porze klikają
Tu ma być ogród :) 00:31, 13 gru 2015

Do góry
frezja napisał(a)

i bezowy też...zrobię na jakąś okazję

dla mnie tort bezowy najlepszy jest w wydaniu z malinami, ale ten też warto zrobić - w ogóle bezy są uzależniające
Tu ma być ogród :) 00:29, 13 gru 2015

Do góry
frezja napisał(a)

mrożę i super mam na zachciewajki;przy tym dzisiejszym cieście jest możliwośc mrożenia spodu...kruchego..i też sobie zamrożę aby mieć tak szybko jak u Ciebie

to jest dobry patent na zachciewajki, czy w przypadku nieoczekiwanych gości jak znalazł - jeśli można sobie życie ułatwiać to czemu tego nie robić.
Na Łowieckiej 00:26, 13 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No właśnie ja też okno kuchenne co najwyżej uchylam, otwieram tylko do mycia.
Teraz przy okazji remonciku zastanawialiśmy się czy nie zdemontować karnisza i założyć systemu do rolet, ale stwierdziłam ostatecznie, że nie ma to sensu.

A w tym temacie mam jeszcze do Ciebie kilka pytań ale to na prive.

Śmiało pisz
Na Łowieckiej 00:23, 13 gru 2015

Do góry
inag napisał(a)

Polecam To okno akurat jedynie uchylam więc jest mi wygodnie bez ściągaczy. Jeśli planujesz takie pseudo "rolety" na okno, które będziesz na oścież otwierać to musisz koniecznie je mieć bo na bok ich nie zsuniesz przez te usztywnienia.. Jedynym wyjściem będzie je zwinąć do góry.

No właśnie ja też okno kuchenne co najwyżej uchylam, otwieram tylko do mycia.
Teraz przy okazji remonciku zastanawialiśmy się czy nie zdemontować karnisza i założyć systemu do rolet, ale stwierdziłam ostatecznie, że nie ma to sensu.

A w tym temacie mam jeszcze do Ciebie kilka pytań ale to na prive.
Tu ma być ogród :) 00:18, 13 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

robiłam też z tej samej strony - a ten dżem to już moja inwencja twórcza.
Ta masa jest bardzo fajna - my nie lubimy tak bardzo słodko, więc nie wykorzystałam całej, tym co mi zostało przełożyłam andruty też były super.

http://www.mojewypieki.com/post/tort-dacquoise-z-orzechami-i-daktylami

i bezowy też...zrobię na jakąś okazję
Na Łowieckiej 00:17, 13 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
no właśnie ja też sobie taką roletę na karnisz chcę uszyć - dziękuję Ci za zrobienie zbliżeń.

Polecam To okno akurat jedynie uchylam więc jest mi wygodnie bez ściągaczy. Jeśli planujesz takie pseudo "rolety" na okno, które będziesz na oścież otwierać to musisz koniecznie je mieć bo na bok ich nie zsuniesz przez te usztywnienia.. Jedynym wyjściem będzie je zwinąć do góry.
Tu ma być ogród :) 00:16, 13 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

wygląda super - a zapach na pewno jest niesamowity, bo widzę imbir i cynamon - zapiszę sobie i na pewno kiesyś wypróbuję, teraz nie mam rabarbaru i pewnie jest już nie do dostania, Ty to pewnie mrozisz?

mrożę i super mam na zachciewajki;przy tym dzisiejszym cieście jest możliwośc mrożenia spodu...kruchego..i też sobie zamrożę aby mieć tak szybko jak u Ciebie
Tu ma być ogród :) 00:15, 13 gru 2015

Do góry
frezja napisał(a)
daktylowego nie robiłam jeszcze i najwyższy czas to zmienić podrzuć przy okazji..

robiłam też z tej samej strony - a ten dżem to już moja inwencja twórcza.
Ta masa jest bardzo fajna - my nie lubimy tak bardzo słodko, więc nie wykorzystałam całej, tym co mi zostało przełożyłam andruty też były super.

http://www.mojewypieki.com/post/tort-dacquoise-z-orzechami-i-daktylami
Tu ma być ogród :) 00:12, 13 gru 2015

Do góry
frezja napisał(a)
http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-z-budyniem-i-rabarbarem

zapach się roznosi nieziemski

wygląda super - a zapach na pewno jest niesamowity, bo widzę imbir i cynamon - zapiszę sobie i na pewno kiesyś wypróbuję, teraz nie mam rabarbaru i pewnie jest już nie do dostania, Ty to pewnie mrozisz?
Tu ma być ogród :) 00:09, 13 gru 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Masz dobrą pamięć torcik bezowy z rabarbarem to jest to,czym mogę się chwalić uwielbiam ten smak;dzisiaj na tapecie kruche z budyniem i rabarbarem z dodatkiem orzechów..

kwaskowość rabarbaru i słodycz bezy to musi być bardzo udane połączenie.
Ja ostatnio robiłam daktylowy, ale żeby złagodzić tą słodycz smarowałam dżemem porzeczkowym.
Miałam wtedy panów od malowania i nie mogli się nachwalić
Tu ma być ogród :) 00:07, 13 gru 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Masz dobrą pamięć uwielbiam ten smak;dzisiaj na tapecie kruche z budyniem i rabarbarem z dodatkiem orzechów..

podrzuć przepis, bo brzmi smakowicie bardzo.
Tu ma być ogród :) 00:06, 13 gru 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja poszłam na łatwiznę i zrobiłam sernik na zimno.

o myślę, że miałaś przy nim nawet więcej roboty niż ja dzisiaj przy tej szarlotce.
Prace przy bombkach już zakończone w tym sezonie?
Tu ma być ogród :) 00:06, 13 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ty to chyba bardzo lubisz rabarbar, nie chcę przestrzelić, dobrze pamiętam, że robisz też jakiś tort bezowy z rabarbarem?

Masz dobrą pamięć torcik bezowy z rabarbarem to jest to,czym mogę się chwalić uwielbiam ten smak;dzisiaj na tapecie kruche z budyniem i rabarbarem z dodatkiem orzechów..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies