Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bylinowa łąka 20:23, 16 cze 2020

Do góry
marba napisał(a)

Ale masz cudnie, Gosieńko. Patrząc na Twoją łąkę wydaje mi się, że słyszę jak trawa rośnie. Taka tam cisza i spokój.

Basiu cisza tylko na zdjęciach. Od rana do wieczora świergoczą ptaki, dochodzą też odgłosy kosiarek w sobotę od czasu do czasu.
Mój Jan Paweł II, u mnie pręgi prawie nie widać.

Kawałek łączki.

Blaski i cienie nowego życia 20:19, 16 cze 2020

Do góry
Goethe która mnie zachwyca w różnych stadiach- kolor czerwono- bordowy. Telefon nigdy niecoddał naturalnego koloru.

Bylinowa łąka 20:16, 16 cze 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Gosia mam siewki pęcherznic o cytrynowych listkach, będziesz chciała? Jeszcze maluszki, ale rosną i nie wiem czy zostawiać czy plewić

Sylwia zostaw. Dzięki za pamięć. Jak byś chciała coś ode mnie to pisz bez skrępowania. Chętnie się podzielę.
Droga przez naszą tzw. dużą łąkę od domku świeżo wykoszona przez M. Po lewej sama trawa, a po prawej kwitnie co nieco. Matka natura się postarała.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:12, 16 cze 2020

Do góry
Powojnik
moja montana nietety nie przezyla mrozow kwietniowych ale widze, ze odbija od korzeni. Bedzie wiec za rok cieszac a narazie choc ten troche pocieszy oko kwiatem

nie mam pojecia co to jest, rosnie sobie taki jeden kwiatek na patyku w miejscu gdzie sadzilam pelne margeritki

cebula zimowa juz taka ladna

smazyc juz czy poczekac az urosnie
Bylinowa łąka 20:09, 16 cze 2020

Do góry
Dawno nie było zdjęć, padł system na laptopie. Na szczęście dane są odzyskane, a dziś odzyskałam i sprzęt. To teraz trochę was pomęczę widokami z mojej łąki.

anabuko1 napisał(a)

no tak , na duzy areał wejdzie duzo roślin.
Wiem wiem.
Ty już duzo Gosiu zmieniłaś w swoim ogrodzie.
Kalina ładnie się zapowiada.
I ta kępa goździkowa. Suuper.

Ania sama zagospodarowujesz okolice stawu, to wiesz najlepiej. A kupno takiej ilości roślin u mnie nie wchodzi w grę. Pozostaje rozmnażanie i wymiana z koleżankami.

danuta_szwajcer napisał(a)
Jak tam bylinowa łąka? Pokaż fotki jak kwitnie? Pozdrawiam

Danusiu specjalnie dla ciebie moje najbardziej okazałe kwiaty.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:07, 16 cze 2020

Do góry

rozchodnik nawet jak nie kwitnie ladny jest

biala lawenda

ta szalwia ladnie sie rozrosla i ciagle sie wysiewa, a wydlubuje siewk i sadze do donic, jesienia pojda na nowa rabate
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:05, 16 cze 2020

Do góry
Firletka od Miry ma przepiekny kolor bardzo ladnie sie rozrosla

Bodziszki moja milosc hmm dzis kupilam kolejnego
Mój 4 arowy azyl... 20:01, 16 cze 2020

Do góry

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:59, 16 cze 2020

Do góry
Troche ogrodu, bo ostatnio tylko o szyciu i Danusia mnie wygonie na inne forum

Kwitnie facelia, wyobrazcie sobie co tam sie dzieje

a i dachu naszej nowej altany chyba nie pokazywalam. Teraz kolej na dachowke ale troche przerwy bedzie zanim sie dalej prace posuna.Emus juz do pracy musi a jak sie pogoda poprawi to rzeba siano robic.
Cztery łapki - zwierzęta domowe 19:57, 16 cze 2020

Do góry
Nasz nowy piesio Aza, szalenizna, musi się dużo nauczyć narazie wyrywa trawę i próbuje kopać dziury

Życie w wiejskim ogrodzie 19:56, 16 cze 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
Przemoooooo... Odpłynęłam

Kasiu

Mój 4 arowy azyl... 19:55, 16 cze 2020

Do góry

Trawa żółta od spodu, środka. 19:53, 16 cze 2020

Do góry
Witam,

Mam bardzo podobny problem, trawnik z rolki zakładany ok 2 miesięcy temu, jakieś 2 tygodnie temu zasilony Yara Complex. Zaprzyjaźniona firma, która zakładała mi trawnik powiedziała, że to problem prawdopodobnie o podłożu grzybiczym a spotęgowany prawdopodobnie aurą ostatnio panującą. Widać nowe, nie porażone przyrosty, więc mam obserwować. Jednak zastanawiam się czy Polyversum z Targeta by nie pomogło w tym przypadku?

Pozdrawiam,
Marcin

Życie w wiejskim ogrodzie 19:50, 16 cze 2020

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Przemek, malowałeś czymś ławkę/ławki? Przecierałeś czy coś innego? Ta tutaj ma takie ciemniejsze fragmenty, a myślałem że one u cibeie one jednakowym kolorze ... Fajny efekt

Cała reszta, jak zawsze

Radku u mnie wszystkie drewniane meble stoją pod chmurką i raz w roku są olejowane. Ta czynność idealnie konserwuje drewno, olej się nie łuszczy ale niestety wypłukuje/wyciera z upływem czasu, stąd te prześwity.

Mój 4 arowy azyl... 19:49, 16 cze 2020

Do góry
Po pięciu dniach nieobecnośći omal nie poznałam własnej działki. Tak się wszystko ( prawie) rozwinęło. I przekwitło także. Jest na czym oko zawiesić.

Mój 4 arowy azyl... 19:43, 16 cze 2020

Do góry
Joku napisał(a)
Twój grubaśny jest. Gdzieś czytałam że lubi wapienną glebę a u mnie raczej kwaśna lekko. Posypałam mu dolomitu i zobaczę co będzie.
Lubię twoje widoki ogólne.

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia na jakim podłożu mój żeleźniak rośnie, na pewno na żwirku, a odczyn chyba zbliżony do kwaśnego.

Dla Ciebie fotka z planu dalszego - jeden wielki miszmasz. Powoli zaczynam porządkowanie.

Życie w wiejskim ogrodzie 19:40, 16 cze 2020

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Oooooooo, promocja zdjęciowa że tak powiem.... echhhhhh

Ty stoisz za tym powrotem, wiesz że z aparatem ostatnio mi nie po drodze.

Życie w wiejskim ogrodzie 19:37, 16 cze 2020

Do góry
antracyt napisał(a)

Z ust mi to wyjęłaś

Dziękuję

Rojniki to dobry pomysł w donicach, nie potrzebują wiele uwagi i wody. Zacząłem eksperymentować z tymi roślinami bo doświadczenia nie mam dużego.

Życie w wiejskim ogrodzie 19:32, 16 cze 2020

Do góry
Mirka napisał(a)
Przemku witaj Ogród twój zachwyca bardzo jest mega pięknie i elegancko
Co do warzyw w skrzyniach mam i ja pierwszy rok i podzielam twoje zdanie rosną znacznie lepiej jak w ziemi
Kiedy najlepiej przesadzać szałwię?

Witaj Mireczko Z tymi szarymi donicami to mi też się ten mój ogród wydaje jakby trochę bardziej elegancki

Cieszę się że i Ty zdecydowałaś się na skrzynie i jesteś z nich zadowolona.

Szałwię omszoną zazwyczaj przesadzałem wczesną wiosną, jesień też jest dobrym terminem.

Ogródek warzywny na balkonie 19:30, 16 cze 2020

Do góry
Asiu u mnie dość dużo nadżartych liści. W końcu nie zabrałam się do szukania opuchlaków. Za to po oblaniu budlei naparem ze skrzypu ( spryskiwacz się zapchał) na razie nie widać łącznika na nowych liściach.
Ledwo zrobiło się ciepło juz ziemia w donicach wysycha. Zakwitła mi wreszcie novaliska ale płatki trochę zniszczone przez mszycę. Donica stała na deszczu i zrobiło się w niej bagno. Jednak wewnętrzny system nawadniania w donicach z Ikea nie bardzo sie sprawdza, przy sławnych deszczach. Zrobiliśmy dziurę bo pąki smętnie pokladaly sie od tej dużej ilości wody A liscie zaczęły jakby tracić kolor.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies