Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 19:51, 28 cze 2020

Mój najbardziej miododajny zakątek jest też najbardziej zapyziałym zakątkiem. tyle tu pszczół i wszelkich trzmieli że strach wschodzić. A że zielsko mniej bojaźliwe to rośnie.
BasiaLT 19:53, 28 cze 2020

Startują czosnki, jeżówki i dzielżany. Tych ostatnich mam w tym roku bardzo mało bo mi nornice zrobiły spustoszenie na rabacie gdzie rosły.
BasiaLT 19:56, 28 cze 2020

Wydaje się to nieprawdopodobne ale zżarły mi korzenie krwawników. Niespecjalnie żałuję bo zamiast pomarańczowych okazały się różowe ale musiałam czymś zapełnić dziurę. W pobliskiej szkółce nie było jakiegoś specjalnego wyboru więc padło na Rudbekię Happy Smiley. Zobaczymy jak się zadomowi.
Monia81 20:02, 28 cze 2020

A u Ciebie Basieńko dalej susza... jak to niesprawiedliwie dzieli tym deszczem, u nas co dzień burze, dzisiaj też duszno, i ciekawe czy coś to w nocy nie przyniesie... mnie też czeka zabawa ze stipą bo masę ma tych nasion, a już i tak wszędzie mi się sieje, więc muszę ją lekko ograniczyć, ciekawa ta rudbekia, fajny kolorek... pozdrawiam
BasiaLT 22:43, 28 cze 2020

Czekałam, czekałam i w końcu się doczekałam porzadnego deszczu. Godzinę temu przeszła nad nami burza. Na szczęście trwała krótko. Solidnie mi podlało ogród.
anabuko1 07:06, 29 cze 2020

BasiaLT napisał(a)
Wydaje się to nieprawdopodobne ale zżarły mi korzenie krwawników. Niespecjalnie żałuję bo zamiast pomarańczowych okazały się różowe ale musiałam czymś zapełnić dziurę. W pobliskiej szkółce nie było jakiegoś specjalnego wyboru więc padło na Rudbekię Happy Smiley. Zobaczymy jak się zadomowi.

Sadzonki ładne.
Rudbekia z rysunku bardzo ładna
anabuko1 07:07, 29 cze 2020

BasiaLT napisał(a)
Mój najbardziej miododajny zakątek jest też najbardziej zapyziałym zakątkiem. tyle tu pszczół i wszelkich trzmieli że strach wschodzić. A że zielsko mniej bojaźliwe to rośnie.

Pięknie.To szałwia ??
Moja w rózach rośnie jak szalona
BasiaLT 07:42, 29 cze 2020

Tak Aniu, to szałwia.
galgAsia 07:45, 29 cze 2020

Basiu, cieszę się, że chociaż Ty się doczekałaś deszczu... Ja wczoraj spędziłam sporo czasu na podlewaniu.
kasiab 07:51, 29 cze 2020

Witaj Basiu i Ty sie doczekałaś dziwnie to działa bo u bas padało wczoraj dwa razy i to tak konkretnie.... Śliczne rudbekie zakupilas czekam na zdjęcia jak się rozwiną

Edit: u nas pada teraz caly czas delikatnie. Jak wyszlam do "ogrodu" to na przekopane części wciągnęło mi buta także trochę bardziej zrobilo sie mokro.