Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogród niby nowoczesny ale... 14:12, 12 maj 2015

Do góry
beta napisał(a)

też tak mam...a najlepsze jak "olśnienia" dostaję...to zdumiewające, ze nieraz przez wiele lat potrafię żyć obok czegoś i zupełnie nie dostrzegać jago potencjału bądź brzydoty, aż tu nagle...olśnienie......też tak macie?

I u mnie takie sytuacje występują Dwa lata męczę się bez wybrukowanego wjazdu, oczywiście brak kasy...dopiero kilka dni temu wpadłam na pomysł, że można juz wyprofilować i nasypać tłucznia-koszt 500 zł...kostki nie będzie ale znikną kałuże i kruszący się beton Coś co mogłam mieć już od dawna dopiero teraz wskoczyło do głowy
Nie wiem czy w takiej sytuacji te uśmiechy są na miejscu...
Ogród Mirelli 13:53, 12 maj 2015

Do góry
Mirella trawkami się nie przejmuj, tak jak pisze Polinka trzeba czekać, one w pierwszym sezonie rzadko są okazałe, w przyszłym już będą super a później to będziesz już dzielić musiała Ogrodnik musi być cierpliwy, nie ma innej rady
Co do berberysów admiration w tym miejscu- mam i polecam ogólnie, ale tylko na miejsce słoneczne, mam w lekko zacienionym i nie jestem z nich tam zadowolona, inne na słońcu są pięknie wybarwione. Z małych ciekawy jest też bagatelle- ale też na słońce. Nie wiem jakie tam masz do końca warunki, ten drugi rośnie wolnej. Żurawki też by mogły być, choć ja u siebie wywaliłam prawie wszystkie z powodu opuchlaków, więc ja ze swojego doświadczenia bym nie polecała.
Przemyśl sprawę
Ogród niby nowoczesny ale... 12:58, 12 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Wstyd przyznać ale zamówiłam węglan wapnia a nie spojrzałam na gramaturę i przyszło 50g...

Taa...od razu wstyd. Wykorzystasz i to
a czasem nie na temat ... 12:42, 12 maj 2015

Do góry
Chyba u Bogdzi. Juzia pamiętasz kto o tym pisał??
a czasem nie na temat ... 12:41, 12 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Też muszę kulki na mole kupić, bo moja franca powróciła! Po miesięcznych wakacjach chyba przypomniała sobie gdzie ma stałe miejsca zameldowania

musze spróbowac te kulki - u kogoś skutkowały ?
Ogród Mirelli 12:18, 12 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Ty masz większe doświadczenie, kiedy trawki się rozrosną. Są już 3 tyg.na rabacie i trochę wypuszczają Ale kiedy będą efektownie większe?
Myślę, że dosadzę z 10 szt. berberysów admiration. Przeczytałam, że wolno rosną 5 cm na rok. Masz takie berberysy? Czy faktycznie tak wolno rosną?

Tak, pracowałam dzisiaj w ogrodzie i się narobiłam nieźle. Wybierałam chwasty z rabat żwirowych. Szlak mnie trafia, że nie rozłożyłam maty. Na drugiej części ogrodu,którą mam do zrobienia mata będzie

Takie fest duże to będą za dwa lata i z każdym kolejnym rokiem będą jeszcze większe Będziesz miała co dzielić

A tak na poważnie to już w tym roku zauważysz różnicę w wysokości i w masie Trawki tak jak wszystkie rośliny potrzebują czasu aby pokazać na co je stać. Berberysa mam ale Red Pillar a to duży krzew więc nie doradzę bo Ty potrzebujesz mniejszego.

Nie wiem czy wolisz chemię w ogrodzie czy naturalne sposoby ale ja w kamieniach zwalczałam chwasty rozcieńczonym octem.
To tu... 11:48, 12 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Próbowałam ostatnio sobie przypomnieć u kogo widziałam te obłedne, czerwone hortensje a tu proszę jak na zawołanie zdjęcia są

Na jest intensywnie, ciemno-różowa! Nie czerwona. Toszka też mi brzęczała, że ona czerwona. Różowa jest! O!
Początki w Kruklandii 10:52, 12 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Juziek, podobają mi się te Twoje donice z letnimi kwiatkami

Ja coś nie mogę się zdecydować aby wyrzucić stokroty

No i ja nie wyrzuciłam stokrotek. Stoją na tarasie

a czasem nie na temat ... 10:48, 12 maj 2015

Do góry
Też muszę kulki na mole kupić, bo moja franca powróciła! Po miesięcznych wakacjach chyba przypomniała sobie gdzie ma stałe miejsca zameldowania
Leśne Wzgórze 10:45, 12 maj 2015

Do góry
Aniu, Matyldą się pozachwycałam, leśnego zapachu troszkę powdychałam i liczę, że za jakiś czas ujrzę to wszystko na własne oczy

Buziaki leśna dziewczyno
To tu... 10:42, 12 maj 2015

Do góry
Próbowałam ostatnio sobie przypomnieć u kogo widziałam te obłedne, czerwone hortensje a tu proszę jak na zawołanie zdjęcia są
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:39, 12 maj 2015

Do góry
Dziś też zakasałaś rękawy?
Moja codzienność - ogród Oli 10:35, 12 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ja mam tak samo z korzeniami brabantów, one po prostu idą do góry, taka ich uroda.

Idę po ocet w takim razie, inaczej oszaleje jak kapelusznik

Tylko uważaj na inne rośliny! Ja pryskałam tylko chwasty w kamieniach...
Początki w Kruklandii 10:33, 12 maj 2015

Do góry
Juziek, podobają mi się te Twoje donice z letnimi kwiatkami

Ja coś nie mogę się zdecydować aby wyrzucić stokroty
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:29, 12 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

To Zapreżyn

A co Cię tak przycisnęło, że na piątek już musisz mieć??

Właśnie miałam pisać że widziałam w Zaprężynie
pozdrawiam
Moja codzienność - ogród Oli 10:26, 12 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Słuchajcie, a smaruje któras z Was chwasty octem?

W poprzednim ogrodzie pryskałam i podlewałam rozcieńczonym octem chwasty i skutecznie je zniszczyłam.
Moja codzienność - ogród Oli 10:24, 12 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Ewa, Ty nie przepraszaj, bo jest tak, jak pisze Ola. Na naszym forum jest sporo osób, które z powodzeniem pielęgnują ogrody z matą i nie narzekają na jej uciążliwość. U Ciebie się nie sprawdziła i dobrze, że o tym piszesz, bo jeśli analizuję nawet jej tymczasowe położenie, to dobrze znać opinię kilku osób. Poza tym... przyznam Wam, że mam tylko warstwę kory, bez maty, a korzenie tuj i tak idą płytko i po odkryciu kory widzę, że wiele jest na wierzchu...

I u mnie korzenie smaragdów są prawie na wierzchu a maty nie mam...
Moja "przyziemna" :) pasja 10:18, 12 maj 2015

Do góry
Macham mocno i wiem, że nie możesz odmachać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:17, 12 maj 2015

Do góry
aga_pe napisał(a)

Odpada, bo na piątek potrzebuję

To Zapreżyn

A co Cię tak przycisnęło, że na piątek już musisz mieć??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:16, 12 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

tam mam dużo miejsca będzie jeszcze ML i zawilce prawdopodobnie

Śmieję się bo wiesz, że ML i RB to "nasze" zimowe połączenie U mnie doszedł SC a u Ciebie zawilce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies