Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 12:58, 12 maj 2015

polinka napisał(a)
Wstyd przyznać ale zamówiłam węglan wapnia a nie spojrzałam na gramaturę i przyszło 50g...

Taa...od razu wstyd. Wykorzystasz i to
Magda70 13:01, 12 maj 2015

Malkul, Ensata, Polinko...zasnęłam i to bez problemu...a sołtys...za niski jak dla mnie...gustuję w wysokich ale - sympatyczny
Magda70 13:05, 12 maj 2015

Asisko_2005 napisał(a)
Dzięki za instrukcję. Taka trawa odwrócona rozkłada się w kilkanaście dni, wiec to świetny nawóz dla tej nowej.

no i fajnie

Sebek napisał(a)
Trawnik rośnie - to chyba jeden z najpiękniejszych momentów w ogrodzie Przynajmniej dla mnie

Skoro ludzie z konkursu sami do Ciebie przyszli to wygrana w kieszeni
A, że ma być to buziak to też wysyłam

Sebuś...a co narzeczona Jezzy na to , że buziaki innym rozdajesz????

ewa004 napisał(a)
Jak Magda wygra ,a wygra ,to robimy wirtualną imprezę .
Spotykamy się na wątku Madzi ,każdy w rączce to co lubi

A co tam bedziemy czekać...już możemy zacząć imprezę

Megi1 napisał(a)

jestem za )))

i ja też

nawigatorka napisał(a)
nie wiem tylko czy Jej nowy trawnik to zniesie - pewnie wysiewa go na nowo bo po poprzedniej imprecie żadna dosiewka by nie pomogła

spoko loko...trawnik to nie najważniejsza rzecz! Zawsze można jak piszesz wysiać na nowo...
Magda70 13:08, 12 maj 2015

aleksandra_g napisał(a)
jak tak patrzę na ten Twój trawnik i widzę, co was skłoniło do założenia nowego to hmmm ja Cię na swój nie wpuszczę! bo się zapadaniesz jeszcze i co?

Ja jestem leciutka...pode mną się nie zapadnie martwiłam się o komfort moich gości

Kuba napisał(a)
No nie wytrzymam! Taki piękny trawnik a będzie jeszcze piękniejszy mogłaś mi oddać Twój stary bo ja nawet takiego nie doczekam, ludziskom się w głowach przewraca

ja Cie proszę...byłam i widziałam twoj trawnik - i proszę - nie grzesz kobieto!!

lojalna_ napisał(a)

To ja tez mogłam miec ten stary Teoj i bym zadowolona zyła

Nastepna...trza było przyjechać i brać ...wtedy nikt nie był chętny - a teraz jak po ptokach to kolejka się ustawia
Magda70 13:09, 12 maj 2015

beta napisał(a)

a czemu wirtualną?...trza przydeptać ten pikny trawnik

Madziula, to się dzieje....gratuluję wyróżnienia no i trzymam kciuki

cmokam

Bedziesz deptać...masz jak w banku
Buziaki!
Joaska 13:58, 12 maj 2015

Magda70 napisał(a)

To płyty granitowe ze sklepu na O. 30x60cm ale one juz tam były

Wiem że były ale ja nie byłam na etapie myślenia i ścieżkach a teraz jestem więc dopiero teraz mnie zainteresowały, wiesz jak jestem patrzysz na coś 100 razy, ale dopiero jak ci potrzeba to faktycznie to zauważasz.
beta 14:02, 12 maj 2015

Joaska napisał(a)
Wiem że były ale ja nie byłam na etapie myślenia i ścieżkach a teraz jestem więc dopiero teraz mnie zainteresowały, wiesz jak jestem patrzysz na coś 100 razy, ale dopiero jak ci potrzeba to faktycznie to zauważasz.

też tak mam...a najlepsze jak "olśnienia" dostaję...to zdumiewające, ze nieraz przez wiele lat potrafię żyć obok czegoś i zupełnie nie dostrzegać jago potencjału bądź brzydoty, aż tu nagle...olśnienie......też tak macie?
polinka 14:12, 12 maj 2015

beta napisał(a)

też tak mam...a najlepsze jak "olśnienia" dostaję...to zdumiewające, ze nieraz przez wiele lat potrafię żyć obok czegoś i zupełnie nie dostrzegać jago potencjału bądź brzydoty, aż tu nagle...olśnienie......też tak macie?

I u mnie takie sytuacje występują Dwa lata męczę się bez wybrukowanego wjazdu, oczywiście brak kasy...dopiero kilka dni temu wpadłam na pomysł, że można juz wyprofilować i nasypać tłucznia-koszt 500 zł...kostki nie będzie ale znikną kałuże i kruszący się beton Coś co mogłam mieć już od dawna dopiero teraz wskoczyło do głowy
Nie wiem czy w takiej sytuacji te uśmiechy są na miejscu...
beta 14:35, 12 maj 2015

polinka napisał(a)

I u mnie takie sytuacje występują Dwa lata męczę się bez wybrukowanego wjazdu, oczywiście brak kasy...dopiero kilka dni temu wpadłam na pomysł, że można juz wyprofilować i nasypać tłucznia-koszt 500 zł...kostki nie będzie ale znikną kałuże i kruszący się beton Coś co mogłam mieć już od dawna dopiero teraz wskoczyło do głowy
Nie wiem czy w takiej sytuacji te uśmiechy są na miejscu...

...nieraz rzeczywiście kasa jest przeszkodą nie do przeskoczenia, ale ile razy jest tak, że wystarczy dobry pomysł by żyło się lepiej
pozdr
Joaska 14:49, 12 maj 2015

No właśnie takie olśnienia są najfajniejsze bo człowiek się potem zastanawia dlaczego wcześniej na to nie wpadł ???