To dość ciekawe co piszesz Dyrekcja lasów Państwowych mówi że można zbierać w małych ilościach kwiaty ( oczywiście tylko te nie objęte ochroną ), grzyby, jagody i tp. na potrzeby własne w małych ilościach Widocznie straż leśna widząc Cię z tą reklamówką uznała że zbierasz nie tylko na własny użytek a nie masz pozwolenia, niszczysz mienie skarbu państwa i mogłaby nawet wlepić Ci mandat
Przemek toż to oczywista oczywistość Ja tu bardziej w kontekście kary myślę...miałam "przyjemność" odbyć pouczającą rozmowę ze strażą leśną przy okazji zbierania małej reklamówki mchu
Do lasu się nie wybieram, choć w okolicy jest ich bardzo dużo Rodzime gatunki występujące naturalnie u nas również doskonale nadają się do formowania i są piękne
Udaaaała się, również dzięki Tobie Zaraz jak dałaś mi namiary zadzwoniłam, popytałam, Pan był bardzo dobrze zorientowany (u nas to mamy z tym problem) większość drzew miał u siebie, więc nie zastanawiałam się długo, w soboty nie pracuję, przygotowaliśmy auto i o 7.00 rano w drogę
Tosia z trawami nie pomogę bo ze mnie kiepski projektant ale widzę,że Twoje smaragdy ładnie się regenerują po zeszłorocznym konkretnym czyszczeniu. Czy używasz do nich pinivitu??
Tosiu, u mnie tego RB zaplanowałam za radą Toszki za jasnym carexem.Ma wyłaniać się z tych niskich trawek! Ale zobacz ile jest inspiracji dla samego Red BAroba w ziemi Poszukam i wstawię u Ciebie
Kończąc temat kantów to powiem Ci w tajemnicy, że będę próbowała zrobić mniejszy. Może uda się zrobić tak aby nie było widać betonu ale linia kancika była zaznaczona...W następnym tygdoniu będę kombinować